För första gången kommer Melodifestivalen till min hemstad Kristianstad. Staden som numera blivit “Den orange staden” tack vare det lokala handbollslagets framgångar och vars färger så klart är just orange. Kristianstad må ha den minsta arenan hittills för Melodifestivalen, men den lär ha den absolut mest engagerade publiken.

 

Kristianstad har firat hela veckan med olika event på bland annat Stora Torg. Biljetterna till Andra Chansen, både genrep och livekvällen, sålde slut på under tio minuter. Ett rekord. Och vi var så klart på plats. På genrepet. En kväll när vi tänkte att det kanske var lite mer avslappnat. Dessutom blir det lite extra kul att se det igen från soffan, nu när man nu vet hur allt runt omkring själva eventet ser ut. Trots att vi satt på kortsidan längst bort från scen, lyckades jag få till några bilder. Bilder som jag blev väldigt nöjd med, men tanke på hur långt bort vi faktiskt satt. Nästa gång får jag fixa presspass vetja :).

 

Jag brukade vara en riktig mellofan. Numera tittar jag sporadiskt och missar jag en deltävling är det inte hela världen. Men självklart är det skillnad denna gången. När Mello händer här hemma. Så jag lyssnade in alla låtarna innan vi gick på genrepet och tyckte det var riktigt bra låtar som gick till Andra Chansen. Enda gången jag blev förvånad och gissade helt fel låt var under deltävling II. Den enda låten jag var helt säker på skulle gå vidare, och dessutom till final, var Ida Redig med låten Allting som vi sa. Jag måste säga att jag var sjukt förvånad. Undrar hur förvånad Ida var? Lyssna på låten längst ner i inlägget.

 

Låten som imponerade mest på mig under kvällen var faktiskt Mimi Werners. Och om allt går rätt, bör hon gå till final. Men så står hon mot Felix Sandman som är förhandstippad favorit. Jag tror att jag till och med ska ta hem Melloappen för att kunna ge Mimi de röster hon förtjänar. Nästan lika bra odds har Margaret och Renaida Braun. Bra låtar, men jag säger rösta på Mimi. Vilken är din favoritlåt???

 

Duellerna – Vilka deltagare tävlar mot varandra?

I Andra chansen tävlar artisterna parvis mot varandra. Ur varje par går vinnaren till finalen i Solna.

1. Margaret med låten “In my cabana” ställs mot Moncho med låten “Cuba libre”.
2. Renaldo med låten “All the feels” ställs mot Olivia Eliasson med låten “Never learn”.
3. Felix Sandman med låten “Every single day” ställs mot Mimi Werner med låten “Songburning”.
4. Sigrid Bernson med låten “Patrick Swayze” ställs mot Mendez med låten “Everyday”.

 

Här kommer en massa bilder melloinspiration. Ha en riktigt fin mellokväll!!!

 

 

Translation:
The choosing of the right song for the Eurovision Song Contest is a big thing in Sweden. For five weeks the Swedish citizens parks in front of the TV on Saturday nights, and listen to 28 songs and wote for their favourites. And the winner goes to the big final.  

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Jättefina bilder! Jag röstar också på Mimi ikväll :)

    1. Tack Helena. Blev faktiskt rätt nöjd, om man tänker på att jag satt så långt ifrån scenen som det bara gick :). Heja Mimi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *