Instagram

 

Februari är inte riktigt över och vi har några dagar kvar här på Tobago. Men jag tycker ändå att det kan passa med en liten sammanfattning över årets två första månader. För de slutar här på Tobago. Den här resan har bara bekräftat mina tankar om att jag detta året ska fokusera mer på slowtravel. Det vill säga mindre antal resor, men att stanna lite längre när jag väl reser. 

 

Självklart är det svårt att applicera på alla resor, i alla fall de som är jobbresor. Men försöka går och jag kommer försöka förlänga även dessa vistelser. Här på Tobago går allt mycket långsammare än hemma, lite av “slow life”. Undrar om det går att ta med sig lite av den livsstilen hem? Vi är så vana att allt ska gå så fort, att man måste vara effektiv, man måste ha något att göra att vi lite har glömt bort det där med att njuta av livet. Här på Tobago gör man inget fort. Man jobbar inte ens fort.

 

Jag är också oerhört tacksam för att det i media äntligen har börjat pratas om ME/CFS. En kronisk sjukdom, med symptom som muskelvärk, extrem trötthet och sömnproblem, som jag levt med sedan 2005. Jag har, precis som 40 000 andra i Sverige, varit utlämnad åt mig själv, utan hjälp av vare sig sjukvård eller försäkringskassa. För enligt dem fanns inte sjukdomen. Jag är så klart tacksam för att jag idag mår väldigt mycket bättre än då, men fortfarande måste jag hela tiden vara försiktig med att inte ta på mig för mycket och att alltid planera in återhämtningstid både innan och efter jag ska jobba eller göra något kul. Eller vissa perioder inte kunna eller orka göra något alls.

 

# MÖJLIGHETER UNDER DENNA PERIOD

 • Jag fick förfrågan från Göteborgsposten om att vara med i en intervju om soloresande. Jag tackade nej av två anledningar. Ett är att jag försöker jobba med att inte ta på mig för mycket och två för att jag tyckte att det fanns andra mer lämplig till intervjun. Jag är ju inte så mycket av en soloresenär. Istället tipsade jag om Charlotte på Ready for Takeoff som är ute och reser på heltid just nu. Läs mer om det här.
 • Så kom en lite mindre förfrågan från Amelia. En kort fråga att svara på. Det tackade jag ja till. Och jag tror att det ska vara med i den nuvarande upplagan av Amelia.
 • Det kom en möjlighet att åka till Prag och Brno i Tjeckien. Men åter valde jag att tacka nej.
 • Av alla möjligheter som dök upp i Januari var nog detta den svåraste att tacka nej till. Ett frukostseminarium om turismen på Island med Islands första dam Eliza Reid. Men förhoppningsvis kommer fler tillfällen.

 

# INSPIRERANDE LÄSNING

Denna perioden har jag verkligen imponerats av flera välskrivna inlägg. Jag som normalt kanske mest dras till bildinlägg, vill denna månad tipsa om några inlägg som verkligen är värda din tid.

 • Anna på bloggen “Ett annat liv” skriver om “Att resa är ingen rätt – Det är ett privilegium“.
 • Johnny på bloggen “Johnnybadjzan” skriver ett helt underbart inlägg om det där med att flyga, men också om själva färden till våra destinationer “Var tog resan vägen“.
 • Lindas inlägg “Miljönormer – 28 frågor att ställa dig innan du klagar på någon som flyger mycket” på Resa Medvetet imponerade med att ta sig ur den där svart och vita zonen som alla diskussioner nyligen kretsat runt när det gäller flygets påverkan på miljön [och det gör även Johhny ovan]. Mycket av det som händer i vår värld är ju ofta grått och ibland måste man se fler sidor av ett problem.
 • Kerstin och Eyal står bakom en ny favoritblogg. En kommentar här på bloggen gjorde mig nyfiken och ledde mig till “På Upptäcktsfärd“. Jag läste ett inlägg, och ett till och ett till. Jag måste säga att Eyals berättarstil imponerar och inspirerar. Unikt, humoristiskt och bjussigt!

 

Instagram

 

# RESORNA

Jag bestämde redan förra året att jag skulle dra ner på resandet i år också. Så under Januari tackade jag nej till allt som kom i min väg och fortsatte med att försöka hitta balansen i kropp och själ. I början på Februari åkte jag till Riga för en konferens med mitt bloggkollektiv Nordic Travel Bloggers. Några dagar efter konferensen åkte vi hit, till Trinidad & Tobago för vår årliga vinterresa. Eller ska man kanske istället kalla det för solresa? Två välbehövliga veckor med sol, vila och lite upptäcktsresande. Tobago lärde oss ett tempo som verkligen kurerade kropp och själ.

 

# TANKAR OM INSTAGRAM

Jag har de senaste månaderna tappat intresset för Instagram. Alla nya algoritmer som bestämmer vad man får se och inte se, liksom förtar nöjet. Det är svårt att följa de man faktiskt “följer” när man inte får se dem i sitt flöde. Det senaste är att bara 10 procent av er kommer kunna se mina bilder och sedan bestämmer Instagram, beroende på aktiviteten, om bilden ska skjutsas ut till fler. Ja, det gör mig lite handlingsförlamad. Enda sättet för er att inte missa mina bilder är att istället följa hashtagen #discoveringtheplanet. Hur jag ska göra för att inte missa bilder av de jag följer återstår att se.

 

# MEST GILLADE BILDERNA PÅ INSTAGRAM UNDER JANUARI OCH FEBRUARI

Blev inte helt oväntat två bilder från Tobago. Den till vänster är från Crown Point och den till höger från Pigeon Point.

 

 

# MÅNADENS FAVORITINLÄGG

Mina favoritinlägg att skriva var återblicken till vår resa i Watamu i Kenya och inlägget om maten på Balkan. De mesta lästa inläggen blev dessa månader inläggen om hur många länder det finns i världen och resebloggarna som inspirerade lite extra under 2017.

 

# DETTA HAR DU KUNNAT LÄSA OM PÅ DTP DENNA PERIOD

JANUARI
Tio enkla sätt att spara pengar när du ska boka resa
2017 | De mest lästa inläggen under året som gick
Skottland bland hedar, whiskydestillerier och whiskyprovningar 
Resebloggarna som inspirerade mig lite extra under året som gick
Yves Saint Laurents Nya museum i Paris
2017 | De minst lästa inläggen under året som gick
Maten på Balkan och det Makedonska köket, en favorit när vi får välja
On Instagram | December 2017
Watamu i Kenya och om att lära känna lokalbefolkningen
Hur många länder finns det i världen
Rom of the beaten path och 17 mindre kända sevärdheter

 

FEBRUARI
Det bor en äventyrare inom mig och dokumentären om Gertrude Bell
Sex hotell som hamnat på min bucketlist och BBCs serie Amazing hotels
Den lilla minioasen Falaj Al Khatamain i Nizwa i Oman
Nordic Travel Bloggers, vilka är vi
Vilka är dina Guilty Pleasures, resenöjen och nöjen du inte vågar erkänna
Vi har precis landat på Tobago i södra Karibien
När insidan på hotellet inte matchar utsidan på byn
Diskussionerna kring flygets påverkan på vår miljö och miljökompensering 
Dagarna här på Tobago och hur man hinner med massor utan att göra något alls

 

Ha en fortsatt fin vecka / Daniela 

 


 

Följ gärna Discovering The Planet på Bloglovin  eller genom att prenumera via email [längst ner i högermenyn] för regelbundna uppdateringar om senaste inläggen.  Men vill du ha dagliga uppdateringar från Tobago just nu, kan du följa oss på Facebook, Instagram och Youtube.

 

Instagram

 

Translation:
January and Februari have already past. In this moment I am spending my last days on the  relaxing island of Tobago. So here is a little summary on what went down these months and articles that inspired me. 

 

Foto: Discovering The Planet on Instagram

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

 1. Men åååå det är dig jag ska tacka för intervjun Göteborgsposten gjorde!!!! Hade ingen aning om varifrån de hittade mig. TUSEN TACK fina Daniela!! :) Hoppas du har det magiskt bra på Tobago, vill själv åka dit någon gång. Styrkekramar till dig!

  1. Haha. Tyckte att du passade briefen bättre. Hoppas du har det bra på din resa.

 2. Ursäkta för sen kommentar. Vi brukar följa din blogg, men nu har vi bott på ett hotell i Andalusien med världens sämsta wifi i några dagar. Eller så var wifi stormen Emmas andra offer efter alla omkullfallande träd. Jättekul att du uppmärksammade vår blogg, vi känner oss hedrade!

  1. Först, så värmande glad jag blir. Jag följer en handfull bloggar, och er har blivit en ny favorit :). Ser fram emot att höra de nya historierna om Stormen Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *