Spara pengar

 

Det finns många sätt att spara pengar på när det gäller resor och resande. Det finns sätt att spara pengar innan man reser, när man bokar resan och ibland vad man kan tänka på när man väl är på plats. Dagens tio tips är tips på vad man kan göra och tänka på när man ska boka sin resa. Så här kommer några tips på hur du kapar priset på nästa semester. Vilket är ditt bästa tips?

 

1. Res när andra inte gör det
Håll dig borta från skollov om du ska resa billigt. Så fort skolorna stänger bli resorna dyrare. Många som åker på en weekend flyger ut torsdag kväll och hem söndag. Testa istället att åka fredag till måndag eller lördag till tisdag, det blir ofta billigare. Ett spartips när det gäller charter, kolla priser på resor som går mitt i veckan, de är ofta lägre.

2. Utnyttja lågprisperioder
Varje år finns det perioder då det är billigare att resa. Ofta finns det många sista-minuten resor precis före och efter sommarlovet, veckorna innan jul och de sista veckorna i januari.

3. Boka själv
Internet har gjort det möjligt att sätta ihop egna paket som gör att du sparar tusenlappar. I dag är det lätt att själv boka flyg och hotell på nätet. Dessutom är det snabbt, du slipper att släpa dig ner till resebyrån för att stå i kö. Om du känner dig osäker på företaget, googla eller kolla med Kammarkollegiet om företaget ställt någon resegaranti [vid paketresor]. Framför allt blir det mycket billigare om du ska vara bort längre än två veckor.

4. All-inclusive kan bli billigare
För fem år sedan var all-inclusive något exklusivt, idag är det ett smart sätt att hålla koll på kostnaderna. Numera finns det anläggningar i alla prislägen, både för den prismedvetna familjen och lyxliraren. Fixar du resan själv kan du boka all-inclusivehotell direkt på en bra resesajt.

5. Res från en annan flygplats
Om du byter avreseort kan du ibland hitta resor med lägre pris. Några timmar i bil till en annan flygplats kan göra att du sparar mycket pengar.

6. Prenumerera på nyhetsbrev
Anmäl dig till nyhetsbrev om resor. Då får du bra koll på vad som är prisvärt just nu, samtidigt som breven ofta innehåller bra erbjudanden.

7. Låt lågprisflyget bestämma
Dagarna då lågprisflyg betydde att du hamnade på tråkiga destinationer är förbi. I dag kan du flyga billigt till många spännande resmål. Kombinationen lågprisflyg och hyrbil kan bli billigare än att flyga direkt till den heta charterdestinationen.

8. Var flexibel
Är du flexibel när det gäller tid och resmål kan du nästan alltid hitta billiga resor. Veckan och dagarna innan avresa kan priserna bli knasigt låga.

9. Utnyttja boka-tidigt-rabatter
Har du bestämt att du ska åka till ett visst resmål och bo på ett visst hotell en viss vecka, speciellt under högsäsong, är det oftast bäst att boka tidigt.  Dessutom har du möjlighet att utnyttja resebolagens boka-tidigt-rabatter.

10. Strunta i högsäsong
Många resmål har bra väder utanför högsäsong. Thailand är skönt även på sommaren och det finns flera resmål runt Medelhavet där du kan bada i slutet av oktober.

 

 

Translation:
Here are som tips on how to save money when booking your trip.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Själv har jag precis gjort det motsatta, inte sparat pengar på en resa trots att det var planen från början…

    http://www.29grader.se/2018/01/travellink-falsk-marknadsfroring-och.html

    1. Är lite tråkiga det där med lågprisbolag. Man börjar med ett rimligt pris och hamnar till sist flera hundra över. Rätt tråkigt det där. Bra du länkar. Något man bör tänka på när man bokar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *