– I samarbete med EF Education – 

 

Att studera eller bo utomlands är inte bara bra för självkänslan och självförtroendet, det är också en bra merit att ha den dagen man söker jobb. Jag var nitton när jag åkte till Ohio i USA för att hälsa på kusiner. Det slutade med att jag stannade i tre månader då jag fick jobb på K-Mart i New Jersey. Ja, New Jersey av alla ställen :). Idag ser jag tillbaka på tiden där, som något av det bästa och största jag gjort.

 

Något som kanske många fler väljer är att jobba som au pair eller att studera språk. Och man har hela världen att välja på. Ett riktigt bra alternativ för många är att studera i London. Det är nära hem, man kanske redan kan språket lite och det är en stad som har oerhört mycket att erbjuda. En stad som jag ändå  inte varit i än. Och London är ju en internationell huvudstad som det måste vara svårt att bli uttråkad i. Det finns alltid något att hitta på. Intressanta museer och gallerier, livliga festivaler, spännande restauranger, ett pulserande nattliv och många sevärdheter. Jag läser mig till att London är den populäraste staden för studier utomlands bland internationella studenter. Mycket tack vare sitt stora utbud av akademiska intuitioner i världsklass, många bibliotek och mängder av jobbmöjligheter .

 

Att studera utomlands ger en internationellt gångbar utbildning och en värdefull merit till ens CV som gör att man verkligen sticker ut från mängden. Till och med min erfarenhet på K-Mart gjorde att mitt CV stack ut. Man lär känna människor från hela världen. Kontakter som kan betyda mycket för en i framtiden, både karriärmässigt och privat. Man kommer alltid att ha med sig alla minnena och komma hem med ett helt nytt självförtroende och en bättre självkänsla. Att läsa utomlands är en investering i sig själv som man kommer ha stor nytta av för resten av ens liv. EF Education erbjuder språkstudier till många länder i världen och så även till London.

 


Foto: Aziz Acharki

 

ELVA MINDRE KÄNDA PLATSER I LONDON SOM JAG VILL BESÖKA

Eftersom Eftersom jag inte studerat i London eller varit där, bestämde jag mig för att göra en önskelista på vad jag skulle vilja göra när jag åker dit. Jag skulle nog mycket hellre upptäcka Londons bakgator och London Of the beaten path, än de stora sevärdheterna. Det är ett tag sedan jag skapade listan, så jag reserverar mig för att några kanske inte finns kvar :). Tar gärna emot fler tips till det lite mindre kända London och dina favoritplatser.

 

#1 LILLA VENEDIG
Inte så många känner till Lilla Venedig i London. Här kan man ta del av mycket som påminner om den italienska staden. Äta en måltid på någon av båtarna eller se en teaterföreställning, allt med fantastisk utsikt.

#2 YAUTCHA
Michelinbelönad dim sum i ett kinesiskt tehus. Här kan du också uppleva en annorlunda afternoon tea.

#3 B.Y.O.C
En annorlunda bar. “Bring your own coctails”. Du tar med eldvattnet och bartendern blandar.

#4 HOPE AND GREENWOOD
En godisaffär från sagornas värld.

#5 HIPHOP KARAOKE @The Social
Hit går alla hiphopwannabees. Och alla som vågar gå upp på scenen får en gratis öl.

#6 THE PHOENIX ARTIST CLUB 
Alla som är någon från West End hänger här. Detta är medlemskrogen för teaterfolk och kändisar. Gatan den ligger på användes för övrigt och också vid inspelningen av Harry Potter.

#7 SPITALFIELDS MARKNAD
Porto Bello och Camden är de kändaste marknadsplatserna i London. Men Spitafield är inte sämre utan har stort utbud av både kläder, frukt, grönsaker och mat från hela världen. Om det skulle regna en dag går det också bra eftersom marknaden har tak.

#8 MUDCHUTE 
En bondgård mitt i stan. London slutar aldrig förvåna och här är ytterligare ett bevis. Intill London city kan man träffa hönor, kor och grisar som njuter en bit bort från stadens stress. Det är gratis inträde och tro det eller ej, bondgården ligger intill centrum.

#9 NEASDEN TEMPLE
St Pauls Cathedral är inte den enda gigantiska platsen för böner i London.Något överraskande så är den anspråkslösa norra förorten Neasden hem till ett gigantiskt hinduiskt tempel. BAPS Shri Swaminarayan Mandir. Faktiskt ett av de största hinduiska templen utanför Indien. Byggnaden stod färdig 1993, byggdes med traditionella metoder och kostade runt 12 miljoner pund att färdigställa.

#10 WINSTON CHURCHILLS BUNKER 
Nära den brittiske premiärministerns officiella tjänstebostad ligger Winston Churchills bunker. Den användes som skyddsrum under andra världskriget. De enda nyheterna utifrån kom via radion. Några minuter i bunkern blir en resa tillbaka i tiden.

#11 KYOTO GARDENS I HOLLAND PARK 
Kyoto Japanese Garden ska vara en gömd liten pärla omsluten av en annan gömd pärla., Holland Park. De vackra parkerna hittar man i Kensington.

 

 

Translation:
London of the beaten path and eleven less known places I want to visit. 


Dagens inlägg är ett samarbete med EF Education.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Språkskole er supert, både med hensyn til språk og kultur. Jeg var 14 dager i Camebridge med EF, og storkoste meg :-)

    1. Visst är det. Hört att Camebridge ska vara jättefint. Jag funderar med lite på om jag ska åka i höst. Kanske spanska :).

  2. Vad många roliga ställen. Det finns ju hur mycket som helst att upptäcka i London.

    1. Gör ju det. Konstigt nog är London inte så högt upp på önskelistan ;).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *