– Dagen artikel presenteras i betalt samarbete med Stugknuten –

 

Jag har aldrig varit en stugperson. Semester för mig har alltid inneburit hotell och bekvämlighet. Min första upplevelse, och enda med husvagn, var när jag följde med Anna och hennes familj till Bohuslän i tioårsåldern. Min första upplevelse av stugliv var en lägerskola i mellanstadiet i Höör.

 

I vuxen ålder är den enda andra upplevelsen en företagsresa till Åre där vi bodde i stugor. Men något håller på att förändras. För fyra år sedan blev vi med stuga i Nordöstra Skåne. Och ärligt, det har tagit mig exakt lika lång tid att inse charmen med stugliv. I våras bodde jag i stugan en hel månad. Ett rekord från fyra dagar som mest.

 

Något som jag alltid älskat med vårt Sverige, är våra säsonger. Men med stuglivet har jag fått en ännu högre uppskattning för alla egenskaper som hör varje säsong till. Självklart är kanske sommaren allra mysigast, men en vinter med tänd brasa kan vara minst lika mysig. Att hyra stuga under de andra säsongerna kan dessutom vara en stor fördel. Det finns fler att välja på. Priserna är lägre. Och är man ute efter lugn och ro, är dessa säsonger stillsammare och mer rofyllda.

 

Månadssvep, Skåne, Nyehusen

 

STUGLIV ÖVER HELA SVERIGE

Det finns så klart många sidor man kan hyra stuga på. Stugknuten är en av dem. Här kan man hyra lägenhet, stuga eller hus i hela Sverige. Om man är många eller en stor familj, är stugliv garanterat ett billigare alternativ än hotell. Gillar man dessutom att laga mat själv, är det det perfekta alternativet. Här finns allt från billigt till dyrt. Enkelt till lyxigt. På Stugknuten hittar du tusentals stugor, hus och lägenheter som du kan hyra direkt av ägarna, utan krångel. Här finns fjällstugor. Billiga stugor. Eller, om du vill lyxa till det, exklusiva stugor.

 

Just nu lockar kanske vinter och skidresor många. Vänta inte med att boka ditt boende. De tar slut fort. Utöver Åre finns många vackra skiddestinationer i Sverige. Bland annat Sälen i vackra Dalarna. Letar man efter den högsta fallhöjden i Sälenfjällen, ska man ta sina skidor till Stöten med sina 398 meter. Här kan man njuta av skidor, snö och en storslagen utsikt över både svenska och norska fjäll. Du hittar backar för alla som vill åka skidor, från mycket lätta backar till utmanande pister. Och har man tur, kan man få se en eller annan björn. Här kan du hyra stuga i Sälen.

 

 

HUR HYR MAN EN STUGA

Att hyra stuga eller hus är enkelt. Hitta en stuga genom sidans sökfunktion, och kontakta sedan ägaren direkt för frågor och bokning. Stugknuten har ingen direktbokning, utan en uthyrning börjar alltid med att gästen hör av sig till dig genom att skicka ett enkelt meddelande via Stugknutens meddelandetjänst.

 

HUR BETALAR MAN

Betalningen för hyresperioden sker via MangoPay, och som del i tjänsten åtar sig Stugknuten, på uppdrag av dig som Hyrestagare, att den slutliga betalningen sker först efter det, att du som Hyrestagare fått tillgång till det annonserade objektet och kunnat fastställa att du får vad du blivit lovad.

 

HYR UT DIN STUGA VIA STUGKNUTEN

Uthyrningsprocessen är enkel, smidig och trygg. Man lägger enkelt upp sin annons på sidan och all kommunikation med gästen sköts via Stugknuten. Man betalar endast när stugan blir uthyrd, och hyran betalas direkt in på ens bankkonto när gästen har checkat ut. Provisionsavgiften ligger på 12 procent av hyran och i detta ingår säker boknings och betaltjänst, support vid problem och en extra stugförsäkring via Omocom. Gästen får en trygg bokning och i de flesta fall ingår även ett extra reseskydd via deras kort.

 

I uthyrningsprocessen ingår Avtal, annonsering, försäkring, säker betalning och support. När man hyr ut sitt boende via Stugknuten använder man ett bokningserbjudande. Gästen accepterar erbjudandet genom att betala med kort via portalen. Man kan även på sidan skapa ett eget dokument med detaljer kring bokning, städning eller liknande att skicka gäst när en bokning skapats.

 

 

NIO TIPS INFÖR DITT STUGLIV NÄR DU HYR PRIVAT

1. Ha mer kontakt än via mejl. Du har mycket att vinna på att ringa och få en personlig kontakt.

2. Begär referenser.

3. Se till att få villkoren skriftligt.

4. Kolla om sänglinne och handdukar ingår.

5. Ta reda på vad som förväntas av dig.

6. Lusläs kontraktet.

7. Betala helst inte hyran i förskott.

8. På konsumenteuropa.se finns information.

9. Svårt att avboka. Se till att ha en försäkring som täcker detta. Ha även ansvarsskydd.

 

Månadssvep, sommaren 2021, Nyehusen

 

Translation

Sweden is amazing all year around. And with it’s four seasons, you get different experiences. Through Stugknuten, you can rent a cottage or a house anywhere in Sweden.

 


Dagens artikel är ett betalt samarbete med Stugknuten.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *