Nordic Travel Bloggers, NordicTB

 

Några av er har kanske sett att jag har en liten logga i sidopanelen där det står “Medlem i Nordic Travel Bloggers”. Det är ett nätverk med resebloggare från hela Skandinavien och som jag är oerhört stolt över att vara en del av. I skrivande stund är vi på väg till Riga för en “summit”.

 

En konferens där vi ska lära känna varandra lite bättre, upptäcka Lettland och Riga, men framför allt ska diskutera vår gemensamma framtid och hur  vi ska kunna fortsätta erbjuda klienter bra samarbeten med hög kvalitet i både text och bild och ge er läsare inspirerande innehåll. För att det ska kunna ske, måste vi som influencers och resebloggare fortsätta lära oss mer om allt som faktiskt en bloggare måste kunna, vilket är mycket kan jag lova.

 

UNDER DE NÄRMASTE DAGARNA KAN NI FÖLJA OSS PÅ bland annat hashtaggarna;
#NordicTBSummit #NordicTB och “discoveringtheplanet.

 

I huvudgruppen är vi 38 bloggare från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island. Av dem är tio svenska. Kriterierna för att få vara en del av nätverket är så klart att man skriver om resor och vår värld, men också att man producerar innehåll med hög kvalitet och är professionell när det gäller bloggen, innehåll och samarbeten Bakom kollektivet står tre fantastiska kvinnor som har gjort det hela möjligt. Lola Akinmade Åkerström från Sverige [Geotravelers Niche], Janicke Hansen från Norge [Lets get lost] och Inna Pirjett Lahti från Finland. Idag tänkte jag däremot bara presentera mina Svenska kolleger.

 

Vi är alla resebloggare men har alla olika perspektiv och olika upplägg på våra bloggar. Några kör renodlat om resor, några berättar om resenyheter och andra berättar om hur det är att vara influencer och egen företagare. Vi har alla lite olika sätta att skriva, olika sätt att uppleva saker, olika sätt att dokumentera ställen och händelser, och vi ser alla olika saker genom kameran. Du kan följa Nordic Travel Bloggers på Facebook eller gå in på NordicTB. Men här kommer en liten sammanfattning av de tio Svenska Resebloggarna. Jag har haft turen att träffa eller resa med dem alla utom en. Jennifer Sandström. Så efter denna resan till Riga, är vi alla mer eller mindre bekantade med varandra.

 

GEOTRAVELER´S NICHE 

Lola Akinmade Åkerström är vår Svenska grundare för Nordic TB, men hos är också författare och fotograf på Geotraveler´s Niche. Lola är en person jag beundrar oerhört mycket. Hon bosatte sig i Sverige, skapade en ny karriär och är idag en flerfallet vinnare av olika fotopriser, en av Natinal Geographics fotografer, författare och frilansjournalist. Hur hon hinner med att både skriva böcker, göra stora fotouppdrag, driva Nordic TB, driva Slow Travel Stockholm och fostra två som barn, är smått galet. När jag blir stor vill jag bli Lola :).

 

 

FANTASIRESOR

Sofia Zetterqvist är skribenten bakom den fina bloggen Fantasiresor. Sofia är troligtvis ett av originalen och bland de första när det gäller renodlade resebloggar. Här får man alltid genomtänkta inlägg med hög kvalitet på både text och bild. Det var också Sofia som skrev det där fina inlägget om Svalbard som jag tjatat om. Läs gärna mer om min resa till Hamburg med Sofia.

 

 

OH DARLING

Helena Gunnare på Oh Darling måste ha varit den första Svenska Resebloggaren jag lärde känna IRL. Vi lärde känna varandra på min andra pressresa till Dakhla i Västsahara, Marocko. Den resan är fortfarande en av mina mest minnesvärda, kanske för att jag kanske inte hade åkt dit om jag inte fått denna chansen. Helena är också en av de där fotograferna som jag följt sedan dess. Hon har ett tydligt eget bildspråk och tar fantastiska bilder. Helena och jag träffades på min andra bloggresa, och jag tror att det var Helenas första. Mer om den resan kan du läsa här Exotiska Västsahara.

 

Västsahara, Dakhla

 

SANNA ROSELL

Sanna Rosell är den lilla resebloggaren med krut i. Hennes blogg är fylld av artiklar åt det journalistiska hållet, tankar och filosofiska tankar kring text och ord. Jag träffade Sanna första gången på en pressresa till Thailand och Kambodja och älskade hennes sätt att redan i förväg tänka på vad hon ville ha med i sina artiklar. Alltså väldigt journalistisk. Sanna lärde känna varandra när vi var på en lång resa till Thailand och Kambodja. Mer om den resan hittar du här.

 

 

ÄNTLIGEN VILSE

Katarina Wohlfart! Detta är den ubersöna bönan som gick från bloggen Katarina Wohlfart till Äntligen Vilse. Vi träffades första gången på en pressresa i Tjeckien och hennes bilder nockade mig. Hon har en förkärlek för Nordisk natur, murriga bilder och poetiska inlägg. Katarina och jag lärde känna varandra under en resa till Tjeckien. Den resan hittar du här.

 

 

JEANETTE SEFLIN

Jeanette Seflin är den konstärliga i gruppen. Jag bara älskar alla hennes bilder. Hon är heltidsfotograf och sminkös och jobbar mycket med mode och produktfotografering. Men hennes bildspråk är nog ett av de som inspirerar mig mest. Jag har än så länge inte rest med Jeanette men träffat henne flera gånger på event och konferenser i Stockholm. Resan till Riga blir det första, trevligt. Jag måste bara också boka en fotokurs med henne så klart.

 

 

RESFREDAG

Annika Myhre är resebloggaren som inte låter sig hindras av tre små barn när det gäller att se världen. Tvärtom, hon lär sina barn genom att visa dem världen och att allt går att göra om man vill. Alltid genomtänkta och välskrivna inlägg. Vi träffades första gången under en bloggresa till Danmark och Julmarknaderna på Jylland. Annika är också en av skaparna bakom resepodden “Att resapodden”.

 

Julmarknad-Ålborg-1

 

COME FLY WITH ME

Towe Ahlin är nog också ett litet krutpaket. När man följer henne på Sociala Media känns det som att hon alltid är på väg någonstans, trots två små barn. Hon är också en av initiativtagarna till “Svenska Resebloggar” tillsammans med bloggaren Johanna Westman. Towe har jag träffat lite kort på några bloggevent, men rest tillsammans har vi aldrig gjort. Så detta blir också vår först resa ihop.

 

 

JENNIFER SANDSTRÖM

Jennifer är svenskan som flyttade till Finland och blev bloggare på heltid. Hon skriver alltså på svenska men bor i Finland. Jennifer är riktigt duktig med ord och skriver förutom om resor, om hur det är att bo utomlands, om hur det är att vara egen företagare och mycket mer. Jag och Jennifer har aldrig träffats… vad jag kan komma ihåg.

 

 

Translation:
I am on my way to Riga for a summit with my collektiv Nordc TB.

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

14 Comments

 1. Jag hade också träffat alla utom dig ju, det var på tiden! :) Och vilket fint inlägg och introduktion av alla. Meeen jag måste ju undra, var lyckades du hitta denna headerbild av min blogg? Den är ganska gammal, haha! ;)

  1. Haha. Jag tror faktiskt att jag hade den i arkivet. Jag har nog skrivit om dig tidigare :). Definitivt på tiden :).

  1. Ett bra gäng. Men vi är ju egentligen sjukt många fler duktiga i kollektivet. Tror 140 :).

 2. Hade helt missat det här inlägget. Underbart att läsa om alla! Och tack för fina ord.

  1. Det är ju inte lätt att hinna med alla inlägg som skrivs. Vi gör alla så gott vi kan :). Kramis

  2. Man blir så rörd! Mer sånt tack :)

 3. Jättefint inlägg och så fina ord om mig som vanligt Daniela. Man blir så alldeles rörd! :)

  1. Inte så svårt att lyfta fina kollegor. ♡♡♡

 4. Vad fin du är! Såklart vi ska ha det, jag ska lära dig allt jag kan <3

  1. :))) det låter som en fin plan!

 5. Hej Hur gör man för att ansluta blogg till er?

  1. Ansök om medlemskap i gruppen på FB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *