Tobago, Coco Reef

 

Klockan är fem på kvällen och vi har precis landat på Tobago. En resa som tagit oss cirka 20 timmar dörr till dörr. Flygtiden från Köpenhamn till Frankfurt var 1,5 timme och sedan 9,5 timmar från Frankfurt till Tobago. Vi startade klockan 03:15 tidigt i morse, och som alltid när vi reser så här tidigt, låter vi av någon anledning bli att sova och är istället galet trötta när vi kommer fram. För på flyget sover vi ju inte.

 

Sedan vi började göra vinterresor har vi alltid försökt komma iväg under mellandagarna. Av flera anledningar. En anledning har så klart varit att man oftast inte behöver använda lika många semesterdagar som under andra perioder på året. Med röda dagar och helger, kan man maximera sin ledighet med mindre uttag av semesterdagar. En annan anledning är priset. Bara genom att flyga efter Jul och innan nyårsafton kan man spara flera tusen per person på flygbiljetten. Framför allt om du är beredd att sitta på ett plan på själva nyårsafton. Och det har aldrig varit ett problem för oss.

 

I år ville det sig inte av flera anledningar. Dels att jag var ganska dålig och tro det eller ej, inte orkade resa. Det andra var förändringar i vårt företag. Så vi flyttade vår ledighet till Februari. Vart vi skulle åka var inte jätteviktigt, men av någon anledning tittade jag mest på Maldiverna, Mexiko och Thailand. Jag insåg snabbt att jag tyckte att Maldiverna blev för dyrt. Jag var inte riktigt beredd att åka hela vägen till Maldiverna och inte bo på ett av de där magiska hotellen över vattnet, men jag var tydligen inte heller beredd på att betala priset det skulle kosta att göra det. Så jag flyttade fokus mot Mexiko och Thailand. Men även här tyckte jag att priserna för att bo ungefär som vi ville blev lite för höga, framför allt när det gäller Thailand. Man har ju blivit lite bortskämd med att Thailand är lite billigare, även när det gäller bättre boenden.

 

Så, av någon anledningen hamnade jag på Trinidad och Tobago vid sökandet och det blev en charterresa med Apollo till ön Tobago. En liten ö som inte är större än 300 km² och är ungefär 40 kilometer lång och 10 kilometer bred. För mig som ofta vill upptäcka lite för mycket av en destination, kändes det helt rätt. Visst finns det en hel del att upptäcka, men på en sån här liten ö, blir det lite mer begränsat. Vilket är vad jag och vi behöver just nu. Sol och vila.

 

 

Translation:
After 20 hours of travelling we finally landed on Tobago. Can´t tell you how much we are looking forward to some sun and warmth.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Ska bli intressant att höra mer om er resa.
    Jag var helt inställd på att boka Tobago till nästa jul. Men först visade det sig att Christofer inte hade något sug efter Karibien och hellre ville resa österut och sedan när jag hade en ny plan som involverade Indien och Maldiverna, så visade det sig att vi inte ens kan åka över jul, pga att hans barns mamma tänker åka bort då.
    Men har jag väl siktat in mig på en plats, så brukar det inte dröja alltför länge innan jag kommer dit… :-)

    1. Jag tror ni hade varit klara med ön på en och en halv dag :). Typisk karibisk ö. Men helt klart, kanske kombinera med någon annan ö, om man inte som oss behöver lugnet och varva ner.

  2. Åh, ska läsa mer om. Vi var första gången till Karibien på sportlovet i år. Till Dominikanska republiken, det var nog en av de bästa resor vi gjort. Även om vi var förvånade att prisnivån var så hög.

    1. Karibien är ju svårt att misslyckas med. Vi har besökt många av länderna och håller med om prisnivån. Tyvärr påverkas den ju så klart av att man använder USD och att det kommer många amerikanska turister hit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *