Tobago, Pigeon Point

 

Pigeon Point. Vi har hört namnet flera gånger och stranden ligger bara två kilometer från vårt hotell. Så vi bestämmer oss för att ta en promenad dit för att se vad det handlar om. Enda vägen dit är genom Crown Point och att följa bilvägen. Men det går inte att gå fel. Det finns bara en väg, och den slutar i Pigeon Point.

 

Redan halvvägs gör vi ett litet stopp. En bar vid stranden. Det blir varsin öl och en riktigt god svärdfisk. Själva baren? Ja, den är inte mycket att hänga i varken Julgranen eller någon annanstans. Jag börjar omedvetet möblera om stället i huvudet för att ge det lite mysfaktor. Här vi träffar en dam som är från Stockholm som pendlar hit. Hennes man är från Tobago och bor här. Han håller på att starta upp ett djungeldisco. Själv bor hon hemma i Sverige. Långdistansförhållanden kan tydligen fungera. En timme senare är vi på väg igen. Vi passerar små stränder, vägen som enligt oss är den enda som man glömt bort vid sophämtningen och båtar som används som viloplats av öns pelikaner.

 

En kvart senare är vi så framme i Pigeon Point Heritage Park. Vi betalar de 25 kronorna per person som det kostar att gå in i parken och går den fina strandpromenaden, genom parken, till själva stranden. Jag som läst lite artiklar om den “drömmiga” stranden får något av en chock. Enligt allt jag läst, ska det vara Tobagos finaste strand. En paradisstrand. Jag förstår ganska snabbt vart alla turister tagit vägen som jag undrat över. För de var varken i Scarborough eller i Crown Point. De var precis här. I Pigeon Point. På den lilla stranden ligger solstolarna tätt och kräver att man inte är för obekväm med att ligga nära någon man inte känner.

 

Men här är en viss charm, om man kan bortse från allt folk som hittat hit. Sanden är nästan kritvit, vattnet är grönturkost och de lutande palmerna finns här. De små barerna spelar soca och säljer öl och romdrinkar. Pigeon Point är verkligen fotogeniskt och det är här allt händer. Vattensporter, strandhäng, båtturer, familjehäng och många av öns karnevaler och event går av stapeln här. Många har egna kylboxar med sig och har laddat för en heldag på stranden. Vi stannar till vid piren för att se när “Booze and Cruise” båtarna lämnar hamnen och tar lite bilder. Direkt får vi frågan om vi vill åka med på en båttur. Idag tackar vi nej.

 

Stränderna är förstås en av de främsta anledningarna till att man åker till ön. I princip varje byn längs med kusterna har sin egen strand. Men runt på ön finns det också många undangömda stränder där det varken finns folk eller barer. Det är också på stranden man allra bäst praktiserar att “lima”. det vill säga, tar det lugnt med en drink i handen. Det finns många stränder på Tobago och under vår roadtrip hinner vi besöka flera av dem. Vår favorit blir Englishman´s Bay. Mer om det en annan dag.

 

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

Tobago, Pigeon Point

 

Translation:
The beach in Pigeon Point is the most popular beach in Tobago. This is where you will find all the tourists. We did think it was pretty, but it wasn´t our favourite beach. We prefered Englishman´s Bay where you could spend the day almost on your own. 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson / Göran Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Kunde just tänka mig att det var precis så Pigeon Park va ja. :-)

    1. De artiklarna jag läste innan sa inte så mycket om allt folk, så klart :). Bara att det var en paradisstrand. Kan vara mindre folk där när det inte är karnevalstider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *