Vi bor i Crown Point på Södra Tobago, precis vid flygplatsen, på ett hotell som heter Coco Reef Resort and Spa. Entren till hotellet är fin liten alle kantad med palmer som leder in till en resort i Karibiens typiska rosa färg. Hotellet är 3+, ibland faktiskt mer 4 och ibland 3. Stranden och själva hotellet är absolut 4+ för oss. Visst är där lite skavanker, kanske strandstolarna behöver bytas ut och maten är väl kanske bara en trea, men inget som stör oss.

 

Men som på många ställen i världen är kontrasten mellan hotellet och byn utanför påtaglig. Crown Point är Tobagos snabbast växande ort, mycket på grund av turismen här och närheten till flygplatsen, men byn känns livlös och fattig. Men ovanligt nog känns folket inte så. De är coola, avslappnade och har de häftigaste frisyrer man kan tänka sig. Dessutom är jag så inspirerad av kvinnorna här som omfamnar sina kurvor med kläder som visar det mesta av dessa fantastiska former.

 

Om man förväntar sig ett “turistliv” med massor av turistshoppar och restauranger, lär man bli besviken. Längs med huvudgatan finns det några butiker, men de är inte i närheten av vad man kanske som turist förväntar sig. Kanske mest för att det brukar vara så, inte för att man önskar det. Skulle man ändå vilja besöka lite marknadsstånd, finns det vid infarten en allmän strand, Storefrontbay Beach. Där kan man hitta ett område med det vanliga sortimentet av smycken, scarvsar och strandklänningar.

 

Restauranger med sittplatser finns det bara en handfull av. Däremot, desto fler snabbmatsställen med favoriterna grillat, friterad kyckling, pizza och gyros på menyn. Nästan alla snabbmatställena saknar bord och stolar, vilket förklarar alla bilar med bakluckorna öppna, där folk sitter och äter. Här är det än hämtmatkultur som gäller, med kanske lite bättre hämtmat än vad man är van vid.

 

Men vi trivs här från första dagen. Både med hotellet och byn. Det är lugnt och få turister. Kanske vi däremot måste vänja oss att invånarna här är ganska allvaliga. Ja, i alla fall tills man säger något som får dem att le. Vi har redan under våra tre dagar här hunnit med lite egenvård [massage, nya naglar, frisörbesök], vara med om en festival och besöka Pigeon Point. På måndag bär det av på en roadtrip. Jag blev sjukt förälskad i en Suzuki Soft Top Jeep som jag såg på flygplatsen, och visste då och där att den modellen var den enda rätta för vår roadtrip. Och efter lite sökande lyckades vi till sist hitta en som var ledig.

 

Ha en fin helg / Daniela och Göran

 

 

Translation:
As in many places, here in Tobago, there is a big contrast between the nice hotells we as tourists are staying in and the village outside. But for us, the atmosphere in our village Crown Point, is just right. Calm, happy and the smell of food everywhere. 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Låter som ett intressant, lite annorlunda och inte så turistigt ställe! Känns bara lite jobbigt att man måste säga något roligt för att folk ska le … ;)

    1. Verkligen inte turistigt alls. Verkar mest vara inhemsk turism och så lite amerikaner, britter och skandinaver. Kanske en servicegrej. För vi ser ju lite då och då att de både kan le och skratta :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *