Dagarna här på Tobago och hur man hinner med massor utan att göra något alls

 

Dagarna här på Tobago! De är precis vad vi behövde och Tobago är precis som vi hoppades. En liten paradisö med lugna dagar, ett tempo som vi bara drömt om, ljudet av havets vågor, fågelkvitter och karibisk socamusik från varenda bar.

 

För mig som har legat under isen ända sedan November, är det som om Tobagos sol och värme har helat lite av min kropp och själ på bara en vecka. För mannen som har jobbat femton timmar om dagen sista månaderna har också välbehövlig sömn och energi återställts. För med tempot här på Tobago, kan man inte annat än ta det lugnt. För oss Svenskar är det inte helt lätt att acceptera att det kan ta över en timme innan man får maten på restaurangen, och när man väl får den , är det inte helt ovanligt att förrätt och huvudrätt kommer samtidigt.

 

Trots all vila har vi ändå hunnit lära känna Tobago lite mer. Vi har hunnit uppleva en karneval [film från karnevalen hittar du här], besöka en park där man jobbar med att återföra utrotningshotade arter till Tobagos natur, tagit en lite längre promenad till stranden Pigeon Point, och med vår lilla minijeep, en Suzuki Samurai Soft Top, har vi tagit oss till stränderna i Buccoo, Castara, Englishman’s Bay  och Bloody Bay, och kört igenom Tobagos regnskog. Det är helt otroligt hur mycket det finns att se och göra på en ö som bara är 16 kilometer bred och 48 kilometer lång.

 

Jag har inte tagit jättemycket bilder med telefonen. Den har ovanligt nog mest använts till film. Men här kommer några bilder som just nu finns i mobilen från veckan som gått. Bilden här ovan, som jag faktiskt också hade i min mobil, tog mannen med drönaren när vi var på stranden Pigeon Point. På Instagram kan ni föjla oss genom just följa taggen #discoveringtheplanet.

 

Ha en fortsatt fin vecka!

Daniela & Göran ftån Tobago

 


Följ gärna Discovering The Planet på Bloglovin  eller genom uppdateringar via email [se längst ner i högermenyn] för regelbundna uppdateringar om senaste inläggen.  Men vill du ha dagliga uppdateringar från Tobago just nu, kan du följa oss på FacebookInstagram och Youtube.

 

 

Translation:
Tobago is the perfect place to recharge your batteries and to learn to slow down. It is amazing how much such a small little island has to offer. 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson / Göran Olsson

 

0
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg
Daniela Nasteska Olsson

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

12 Kommentarer

 • Profilbild
  Jenn - forever abroad 2018, februari 22 at

  Bra drönarbild! Och det låter väldigt ljuvligt alltihop. Fortsätt njuta <3

  Svara
 • Profilbild
  Helena - Oh darling, let's be adventurers 2018, februari 23 at

  Låter som att ni har det väldigt bra där borta! :)

  Svara
 • Profilbild
  Linda, resamedvetet.se 2018, februari 25 at

  bilden på dig i kvällssolen vid stranden, sååå varm och go! Är glad att se dig maxa njutet!

  Svara
  • Daniela Nasteska Olsson
   Daniela Nasteska Olsson 2018, februari 25 at

   Å tack Linda. Det är precis så hela denna resan har känts. Det är något med tempot och känslan på Tobago som jag inte känt på många platser i världen.

   Svara
 • Profilbild
  Fantasy Dining 2018, februari 28 at

  Men Åh så himla härligt!

  Svara
 • Profilbild
  Jossus Travelpics 2018, mars 12 at

  Vill besöka fler karibiska öar och lockas av Dominikanske republiken och Trinidad&Tobago, är det säkra länder, tänker främst på ficktjuvar och rån

  Svara
  • Daniela Nasteska Olsson
   Daniela Nasteska Olsson 2018, mars 12 at

   Vi gillade både Dominikanska och Tobago och kan tänka oss fler besök där. Händer kanske mer på Dominkanska än på Tobago som bara är 300 km2.

   Vad gäller ficktjuvar är det ju något man kan råka på överallt i världen, även här hemma i Sverige. Med det sagt, så är till exempel Tobago säkrare än Trinidad.

   Svara
 • Profilbild
  FlyingDryden 2018, mars 13 at

  Lugnet. Och drönarbilden. Precis vad jag behövde se och läsa just precis nu! Och då gillar jag ändå att det ramlat ner en decimeter nysnö igår. ;)

  Svara
  • Daniela Nasteska Olsson
   Daniela Nasteska Olsson 2018, mars 13 at

   :). Det ena utesluter ju inte det andra :).. Vi skulle åkt till Kiruna nu i slutet på mars. Såg till och med fram emot lite snö. Men nu blur det istället en vår i maj utan snö. Fint det med :).

   Svara

Lämna en kommentar