Dagarna här på Tobago! De är precis vad vi behövde och Tobago är precis som vi hoppades. En liten paradisö med lugna dagar, ett tempo som vi bara drömt om, ljudet av havets vågor, fågelkvitter och karibisk socamusik från varenda bar.

 

För mig som har legat under isen ända sedan November, är det som om Tobagos sol och värme har helat lite av min kropp och själ på bara en vecka. För mannen som har jobbat femton timmar om dagen sista månaderna har också välbehövlig sömn och energi återställts. För med tempot här på Tobago, kan man inte annat än ta det lugnt. För oss Svenskar är det inte helt lätt att acceptera att det kan ta över en timme innan man får maten på restaurangen, och när man väl får den , är det inte helt ovanligt att förrätt och huvudrätt kommer samtidigt.

 

Trots all vila har vi ändå hunnit lära känna Tobago lite mer. Vi har hunnit uppleva en karneval [film från karnevalen hittar du här], besöka en park där man jobbar med att återföra utrotningshotade arter till Tobagos natur, tagit en lite längre promenad till stranden Pigeon Point, och med vår lilla minijeep, en Suzuki Samurai Soft Top, har vi tagit oss till stränderna i Buccoo, Castara, Englishman’s Bay  och Bloody Bay, och kört igenom Tobagos regnskog. Det är helt otroligt hur mycket det finns att se och göra på en ö som bara är 16 kilometer bred och 48 kilometer lång.

 

Jag har inte tagit jättemycket bilder med telefonen. Den har ovanligt nog mest använts till film. Men här kommer några bilder som just nu finns i mobilen från veckan som gått. Bilden här ovan, som jag faktiskt också hade i min mobil, tog mannen med drönaren när vi var på stranden Pigeon Point. På Instagram kan ni föjla oss genom just följa taggen #discoveringtheplanet.

 

Ha en fortsatt fin vecka!

Daniela & Göran ftån Tobago

 


Följ gärna Discovering The Planet på Bloglovin  eller genom uppdateringar via email [se längst ner i högermenyn] för regelbundna uppdateringar om senaste inläggen.  Men vill du ha dagliga uppdateringar från Tobago just nu, kan du följa oss på Facebook, Instagram och Youtube.

 

 

Translation:
Tobago is the perfect place to recharge your batteries and to learn to slow down. It is amazing how much such a small little island has to offer. 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson / Göran Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

12 Comments

 1. Bra drönarbild! Och det låter väldigt ljuvligt alltihop. Fortsätt njuta <3

  1. Tack Jennifer. Inte svårt här. Tiden går bara lite för fort :)

 2. Låter som att ni har det väldigt bra där borta! :)

  1. Bästa resan på länge :)

 3. bilden på dig i kvällssolen vid stranden, sååå varm och go! Är glad att se dig maxa njutet!

  1. Å tack Linda. Det är precis så hela denna resan har känts. Det är något med tempot och känslan på Tobago som jag inte känt på många platser i världen.

 4. Men Åh så himla härligt!

  1. Perfekta stället att ladda batterierna på :).

 5. Vill besöka fler karibiska öar och lockas av Dominikanske republiken och Trinidad&Tobago, är det säkra länder, tänker främst på ficktjuvar och rån

  1. Vi gillade både Dominikanska och Tobago och kan tänka oss fler besök där. Händer kanske mer på Dominkanska än på Tobago som bara är 300 km2.

   Vad gäller ficktjuvar är det ju något man kan råka på överallt i världen, även här hemma i Sverige. Med det sagt, så är till exempel Tobago säkrare än Trinidad.

 6. Lugnet. Och drönarbilden. Precis vad jag behövde se och läsa just precis nu! Och då gillar jag ändå att det ramlat ner en decimeter nysnö igår. ;)

  1. :). Det ena utesluter ju inte det andra :).. Vi skulle åkt till Kiruna nu i slutet på mars. Såg till och med fram emot lite snö. Men nu blur det istället en vår i maj utan snö. Fint det med :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *