Jag har inte turat många gånger i mitt liv. En gång till Polen och en gång till Helsingfors. Men Helsingfors har jag fortfarande inte varit i. För jag minns inte att vi lämnade båten vid det tillfället. Men så i början på Februari var det dags. Jag besökte tillsammans med mina kollegor från resebloggnätverket Nordic TB Riga och dit tog vi oss med Tallinks färja Romantica. 

 

Finlandsfärjan. Ordet har satt sina spår och fördomarna sitter så djupt att jag inte kryssat sedan mitten på 90-talet. Men när det var dags för konferens med Nordic TB och det bestämdes att konferensen skulle ske på en färja till Riga, funderade jag inte så mycket mer på det. Mina fördomar skulle snabbt få sig en spark från alla möjliga håll. För Tallink Romantica var inget av allt det jag trodde det skulle innebära att kryssa till Baltikum. Kanske var jag lite färgad av mina tur till Polen och alla turer man gjort på färjor mellan Skåne och Tyskland.

 

Nordic Travel Bloggers är ett kollektiv av digitala storytellers/resebloggare som är startat av Lola,
Janicke och Inna. Jag är väldigt stolt att vara med i Nordic TB eftersom jag känner att kollektivet verkligen är med att skapa en förändring i hur branschen inom resebloggandet ser ut idag. Att vi ska få betalt för det jobb vi faktiskt gör. Det känns som vi är i startgroparna för att växa till något mycket större och ännu bättre.  

    Jeanette Seflin

TALLINK ROMANTICA

Färjeföretaget Tallink har idag 14 färjor som turar i Baltiska sjön och är med det störst i detta området. 2017 hade man 10 miljoner passagerare och idag har man det största shoppingområdet i världen på vatten. Båten är så mycket finare och fräschare än vad jag trodde. Lite som en minikryssare med flera aktiviteter ombord. Självklart får vi besöka kaptens brygga, vilket för mig faktiskt var andra gången. Första gången var när jag och Annika åkte till Danmark för att upptäcka Julmarknader och åkte med Stenaline från Göteborg. Våra måltider intas på Romanticas restauranger som håller en kvalitet av mat som jag inte riktigt hade väntat mig. Brukar inte Finlandsfärjan bara innebära buffé? Men vi äter bästa maten på båten och jag får möjligheten att prova lite ryska rätter på den ryska restaurangen. Man kan dessutom roa sig med shopping, bastu, se shower i Starlight Palace, besöka dansgolvet eller spela i casinot.

 

Redan på båten får vi en liten försmak för landet och staden vi var på väg till. Birgita Stroda, som har det välkända märket Lastroda, berättar om hur hon började sin karriär med att göra kronor.  Under tiden som vi får vara kreativa och skapa egna kronor av alla möjliga material, berättar Birgita om hur tiaror och bröllopskronor är en stor del av den Lettiska folkdräkten och att det är en viktig tradition i  Lettland. Av någon anledning är jag den enda som just denna dag inte känner mig så kreativ. Jag vet inte om tröttheten tagit över hjärnan. För det enda jag lyckas skapa, är en krona av piprensare. Så kan det bli ibland.

 

LIVE RIGAS ROLIGA REKLAMFILMER 

Vi får också se några filmer på båten som förbereder oss för vår upptäcktsfärd i Riga. Filmerna som är en del i en kampanj för att marknadsföra Riga är annorlunda och riktigt roliga. Se alla Rigas Insiders guide filmer, eller se mina favoriter längst ner i inlägget. Filmerna har inte oväntat vunnit priser vid filmfestivalen i Cannes och är bland de smartaste jag sett för att marknadsföra en destination. Efter bilderna kan ni dessutom se en film från vår helg med Tallink till Riga, där alla filmsnuttarna är filmade av oss tjugo som deltog och som sedan satts ihop till en liten film.

 

LETTISKA GODSAKER ATT KÖPA MED SIG HEM

Under våra pauser på båten har vi möjligheten att smaka massor av Lettiska godsaker. Där fanns ett bord dukat av både de bästa nyttiga godsakerna, men också mindre nyttiga för de som önskar. Och många av dem i så fina förpackningar att de blir perfekta presenter att ta med sig hem. Några av produkterna som du kan kika efter och som vi fick smaka är; Very berry kanderade tranbär, Nelleulla tryfflar, The Beginnings proteinkakor, kakor från Lielezers , Caps tryfflar och kakor [de här frossade vi i, riktigt goda], Piena spēks yogurtdrinkar, Graci musli och Goldberry fruktjuiceshots.

 

 

VILL DU LÄSA MER OM RIGA, HÄR KOMMER LITE LÄSTIPS

RIGA

JURMALA

  • Helena – Jurmala en oas av lugn och ro
  • Annika – Från Riga till Jurmala: varför, hur och när?
  • Jennifer – Vykort från Jurmala // Lettland
  • Sheida – Discovering Jūrmala: One of Europe’s Best Spa Destinations [engelska]

 

 

Translation:
Doing a cruise to the Baltic countries from Stockholm is a really god idea. We did a cruise with Tallink to Riga and had a great conference  and an amazing time on the ship with great food.

 


 

I samarbete med: Denna resan är en kombinerad konferens och pressresa arrangerad av NordicTB, Tallink Sverige, Magnetic Latvia och Live Riga och är en del av kampanjen #nordictbsummit.

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *