Sammanfattningen för December kommer lite sent denna månad, vi närmar oss slutet på Januari och det är nästan dags för Januaris sammanfattning. Det beror inte på December att inlägget är försenat, men däremot på Januari, då jag var helt utslagen i nästan tre veckor av ett virus som satt sig på ögon, hals, mage och med en feber på över 39 grader och inte orkade något alls. Så under dessa tre veckor var datorn orörd och fick vila som aldrig förr. Kanske bra med lite digital detox?

 

December då? Ja, ärligt talat ingen bra månad alls. Både under November och December gjorde sig min ME/CFS påmind och dagarn spenderades mest med att sova, vila och jobba så mycket jag orkade på mitt vanliga jobb som ekonomiansvarig. Under nästa år kommer de här månadssammanfattningar komma lite mer sällan, mer varannan månad. De kommer också se lite annorlunda ut. Vissa av punkterna kommer återkomma, men jag kommer också ventilera lite mer fritt vad som hänt och vad som händer.

 

1# Bästa Låten Just nu

Det blev ingen ny favoritlåt denna månad. Det lyssnades däremot en hel del på Julmusik och finns det någon låt som toppar “White Christmas” med Bing Crosby? Mina listor hittar du här. Happy Roadtrip och Softa dagar.

 

 

2# Månadens Resor och Händelser

Det har verkligen varit en lugn månad när det gäller resefronten. Det längsta jag tagit mig är sju mil för att hälsa på familjen. Vi till och med flyttade vår årliga sol resa till Februari. Normalt åker vi alltid i mellandagarna.

 

3# December månads mest Inspirerande Bloggare & mitt favoritinlägg hos en annan bloggare

Cathinka är skribenten och fotografen bakom bloggen på Vift. Ända sedan jag upptäckte hennes blogg har den blivit en klar favorit och jag missar få inlägg. Hon har skrivit om många länder som fascinerar mig. Här på bloggen gästade hon med att berätta om Namibia, men på hennes sida kan du också läsa om spännande destinationer som Mozambique, Ecuador och just nu är hon i Kuba.

 

4# Mest gillade bilden på Instagram

Det var nog länge sedan jag var så inaktiv på Instagram som denna månaden, möjligtvis förra månaden när jag sa det samma. Utöver hälsoläget är det lite annat som spelar in att jag börjar tappa intresset för Instagram. Alla nya algoritmer som bestämmer vad man får se och inte se, liksom förtar nöjet. Hur som, var månadens favoritbild bland följarna en tillbakablick från Bali. Bilden är tagen på hotellet vi bodde på i Sanur, Puri Santrian.

 

 

5# Månaden favoritinlägg på Discovering The Planet

Eftersom jag gillade fiskebyn Footdee i Skottland så mycket, blir så klart det inlägget en favorit, men också inlägget där jag svarade på åtta frågor. Kanske för att jag kände att jag lämnade ut mig själv när jag blev så personlig. Inlägget som lästes mest  av de som publicerades under December, var däremot inlägget 19 Julkalendrar att följa hos Sveriges Resebloggare.

 

6# Detta har du kunna läsa om på bloggen denna månaden

19 Julkalendrar att följa hos Sveriges Bloggare i år
Eat, Pray Love och att lära sig ett nytt språk lite senare i livet
Herrgårdsweekend med Julbord på Toftaholm i Småland
Liten reseguide till Skottland och filmen från min Skotska resa
On Instagram | November 2017
De Japanska Snöaporna i Jigokudani Monkey Park i Nagano
Julmarknad i Tykarpsgrottan i Skåne,tolv meter under jord
11 ställen att besöka i Paris för den kultur och modeintresserade
En träff på Lunds Saluhull för Skånska bloggare
Vill Önska er Alla en Riktigt God Jul
Den gamla fiskebyn Footdee i Aberdeen i Skottland
747 saker att göra på flyget
Jag svarar på åtta viktiga frågor om att blogga och resa
2017 | Året som gått i resor

 


Följ gärna Discovering The Planet på Bloglovin för regelbundna uppdateringar om senaste inläggen. Vi finns också på Facebook, Instagram och Youtube.

 

 

Translation:
November was busy month, but also a month where I hade the worst cold I ever had. But I did get to hang out a lot with family and friends. 

 

Foto: Discovering The Planet on Instagram

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *