Det är lördag kväll. Jag har precis landat i soffan efter några dagar hos mamsen. Enligt telefonens väderapp är det tjugo grader ute. Min kropp som ligger under pläden säger max tolv grader. Det kommer hög musik från Tivoliparken som ligger bara hundra meter från där vi bor. Jag googlar fram att det är någon Youngfestival. 

 

Jag zappar runt bland kanalerna på Tvn, men fastnar inte för något. Känner mig oerhört trött. Startar datorn. Tänker att jag kanske kan skriva färdigt något av alla utkast jag har i kalendern på bloggen. Men känner inte att jag orkar koncentrera mig. Det ligger utkast från sommarens oplanerade resor till Spanien och Tjeckien. Från resen till Grekland som var planerad, men som blev en sistaminuten, på riktigt. Flyg bokades två dagar innan vi åkte och hotell dagen innan avresa. Det ligger utkast från gamla resor som Florens, som jag knappt hunnit skriva om, flera om Norge och Japan, Mallorca och så alla de där andra bra idéerna som poppar upp lite då och då. Där ligger de nu fint. Och samlar damm. Och istället för att damma, börjar jag på ett nytt projekt. Ett som ventilerar sommaren som gått.

 

SOMMARENS FINASTE MÖTEN

 

Denna sommaren har kanske varit den bästa Svenska sommaren för mig ever. På gott och ont. Gott för mig. Dåligt för klimatet. Men när man har så många fina sommarkvällar att njuta av, hinner man med så många flera fina möten med vänner. Och denna sommaren har jag extra mycket insett hur många fantastiska vänner vi har runt omkring oss. Det har varit Bubbelpicknick med ett sjukt roligt tjejgäng. Strandhäng, loppis och roadtrip med en fin vän [då jag dessutom fick öva lite kamera+stativ+självutlösaregrejen]. Middag och bubbel med finaste väninnan som gav mig bästa presenten i år. En superfin ring som jag har dreglat efter länge. Bara för att. Hon som alltid finns där för mig, även när hennes tid är knapp. Det blev reunion på en 40-årsfest i Eslöv. En vän som vi lärde känna redan 1997, i Thailand.

 

Häng i Åhus med roligaste vännerna som alltid bjuder på sig själva och allt annat. Det var bubbel och verandahäng med hon som alltid har massor med glad energi och som fanns där för mig i Stockholm när jag vann Sveriges bästa blogg i Momondos Open World Awards. Hon som var genuint gladast av alla för min skull. Absolut roligaste matlagningen och paellakväll med äldsta vännerna och deras otroligt coola töser. Det blev ett besök i Österslöv med familjen och bästa väninnan och hennes mams. Under en av mina sämre veckor blev jag upphämtad vid dörren av en annan omtänksamma vän som tog med mig på hallon och jordgubbsplockning. Midsommarafton med mamsen. Och så avslutade vi sommaren med mysigaste tappaskvällen i Yngsjö. Dessutom passade två resebloggare, eller en resebloggare och en matbloggare, på att hälsa på medan jag var i Tjeckien. Vår lilla inglasade balkong blev deras camping för en natt. Läs mer om besöket hos Maria.

 

En sommar som jag måste påminna mig om när vintern kommer, jag mår dåligt och känner mig ensam i min trötthet och brist på ork att göra saker eller ta tag i möten.

 

 

SOMMARENS OPLANERADE RESOR

 

Mitt egna fokusord för 2018 är hälsa. Därför har jag varit väldigt noga med vad jag tackat ja till detta året. Resan till Thailand var en riktig viloresa där jag helt fokuserade på vad min kropp orkade. Det fanns inga tvång och inga måsten och väldigt lite distraktioner. Resan till Tobago med Göran var egentligen samma fokus, men är man två, blir det per automatik att man vill uppleva lite mer. Och Tobago hade oerhört mycket att bjuda på för en så liten ö. Reseguiden till Tobago är nog den mest kompletta guide jag någonsin gjort, och kanske sista ;). Så efter våren var jag ganska nöjd med situationen.

 

Den första oplanerade resan blev Roadtripen från Kiruna i Lappland till Norge. Göran skulle på en jobbresa till Kiruna och föreslog att vi skulle ta helgen och göra Lappland. Beslutet att följa med togs knappt en vecka innan. För medan jag funderade på om jag skulle följa med, hann min otröttliga hjärna med att komma på den briljanta idén att vi borde roadtrippa till Lofoten i Norge. Eller det började med Narvik och utvecklades till Lofoten. Så här i efterhand kan jag bara säga, att det är en av de bästa idéer jag haft på senare tid. Eller, nja, en av många bra idéer :).

 

Sedan kom nästa oplanerade möjlighet i slutet på Juni. Att få upptäcka en helt ny och spännande del av Spanien, Kastilien och León. Ett område jag inte visste något alls om. Det blev svårt att tacka nej. Så glad att jag inte gjorde det. Lärde känna så många intressanta människor. Framför allt danska journalisten Maria, som jag i princip skrattade oavbrutet med under fyra dagar. I slutet på Juli kom så nästa möjlighet som var svår att tacka nej till. Några dagar i Moravien i Tjeckien. Dagar jag spenderade med de två supersköna resenärerna Evelina aka Earthwanderess och Veera aka Veera Bianca. Och så vår extraordinära guide Krístina. Och så blev det efter det tio ganska spontana dagar med hyrbil på Kreta i Grekland med mannen.

 

 

VAD HÄNDER FRAMÖVER

 

Inget och alldeles för mycket. Detta året har jag vilat oerhört mycket. Jag är helt medveten om att det inte verkar så :). Men det har varit en lång sommar och många veckor och jag har sett till att sprida ut mina aktiviteter bra. Just nu är det oerhört mycket som planeras. Väldigt många samarbeten på flera håll som ska falla på plats och lika många resor. En är till Lissabon med mamma och syster. Det är kanske den jag faktiskt ser fram emot mest. Mannen har en resa bokad till Austin i Texas. Formel ett med vänner… eller nåt, ja nåt med bilar. Dessutom, efter att i många, många år, tittat på stugor och tomter i närområdet, har vi äntligen hittat drömtomten. Efter ett tips från svägerskan som redan hade köpt en av tomterna, åkte vi ner och tittade på den sista och det blev kärlek vid första ögonkastet och bud samma stund. Så om allt går som det ska, har vi till nästa sommar ett litet eget smultronställe.

 

 

SOMMARENS BLOGGAR, BÖCKER & SERIER

 

Tyvärr har jag inte hunnit läsa så mycket som jag skulle vilja i sommar. Det blev två böcker med min favoritförfattare Michael Conelly. Deckare. Utöver det har jag läst lite bloggar faktiskt. Jag har hängt lite hos Freedom Travel som har levererat inspirerande inlägg från sin två månaders husbilsresa genom Europa. Vackra bilder från bland annat Tjeckien, Frankrike och Schweiz. Rucksack har blivit en av mina nya favoritbloggar. Hennes berättelser är vackra och bilderna är lika vackra som berättelserna själva. Och att designen på sidan är supersnygg gör det inte sämre. Den svårstavade bloggen Johnnybajdzjans veckosammanfattningar är ett lite annorlunda sätt att skriva och berätta. Att hans sammanfattningar alltid innehåller exotiska detaljer från hans resor som färdledare i bland annat centralasien gör berättelserna lite extra trevliga. Tack vare ett inlägg om sina favoritbloggare som Jennifer på Forever Abroad skrev, hittade jag det här roliga inlägget på Danielas Dagbok. Hennes sambo svarar på frågor om henne. Att jag heter Daniela, och ja, att det visar sig att vi har gemensamma “trademarks”, ja det blir några skratt.

 

Vad gäller serier har det inte blivit så många nya. Har valt att se om några gamla. Men jag har ändå lyckats avverka fem stycken i mina favoritgenre Science Fiction och Fantasy.

  • Först ut är Krypton. I denna prequel-serie till “Superman” följer vi hans farfar Seyg-El när han måste försvara hemplaneten Krypton för att rädda sin klan. Bra.
  • Lost in Space är en nästa sci-fyserie. Efter att ha kraschlandat på en främmande planet måste familjen Robinson kämpa för att överleva och ta sig därifrån. Men de är omgivna av dolda faror. Kanske inte den bästa, men duger som underhållning trötta kvällar.
  • I genren äventyr hittar man The Outpost. Handlar om Talon som är den enda överlevaren av sin ras och som söker efter hämnd på de som utrotade hela hennes by. Bättre än Lost in Space, men inte lika bra som Krypton.
  • Vinnaren i sommar måste vara Startrek Discovery. Alla fördomar man har om originalet försvinner här. Oerhört spännande och så bra. Kan knappt vänta till nästa säsong.
  • Och så har vi A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS. Denna serie som är som en låt som man får på hjärnan och inte kan bli av med. Jag hör signaturmelodin i huvudet avigt och rätt. Jag hör fraser som sägs och jag ser fram emot varje nytt avsnitt. Men det är en speciell serie. Det är som en riktigt bra Julkalender för barn, men som vi vuxna bara måste titta på. Huvudkarraktären Count Olaf spelas av Neil Patrick Harris som var med i How I met your mother.

 

 

Jag ser inte jättemycket film, men i sommar har det ändå blivit några stycken. Genren är så klart samma som ovan. Doctor Strange, Black Panter. Tombriader med Svenska Alicia Wikander var faktiskt riktigt bra. Det är inte lätt att följa en så stark personlighet som Angelina Jolie, men hon gjorde det bra och jag ser fram emot uppföljaren. Jag är inget fan av Amy Schumer, men hennes senaste filmer är faktiskt ganska roliga. I feel pretty och Snatched som är med en av mina favoritskådisar ever, Goldie Hawn.

 

Så där :). Det var min sommar. Hur har din varit och vad ska du hitta på i höst? Tar också gärna emot bra tips på serier inför höstens trötta kvällar. 

 

 

 

Translation:
This summer has been one of the best ever i Sweden. Maybe because we´ve acctually had a full summer. We have filled it with wonderful friends, family, good food and drinks. And of course, with some travelling. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

 1. Tack för att vi fick låna er stora balkong för övernattning! Då det var så varmt den här sommaren, så hade vi ändå en sval natt bakom öppna balkongfönster.
  Synd att du råkade vara bortrest, det hade varit roligt att träffa er båda :)

  1. Tyckte med att det var så synd att jag missade ert besök. Men hoppas så klart på fler tillfällen :).

 2. Det låter ju som en fantastiskt härlig och skön sommar tycker jag! Fantastiskt fina bilder också, som vanligt! Roligt att du följt vår resa i sommar! Efter vi kommer hem behöver vi nog vila lite tror jag ;) Men jag är inte så bra på det, och inte slå lätt när man ska hem och jobba heltid igen … När det gäller hösten hade vi två resor inbokade som inte blir av, så nu är det lite mer oklart igen. Något blir det förmodligen ;)

  1. Riktigt härlig :). Tror också ni behöver vila :). Mycket på ert program, men verkar samtidigt som att ni fått vara med otroligt mycket. Synd på läsarresan så klart, men många har säkert passat på att göra mycket i sommar. Dyker säkert upp massor i höst för er. Kram på er.

 3. De här bilderna på ängen är verkligen härliga! Men kollagen är också fina, fyllda med sommarglädje! Gillar den lilla renen.

  Kul läsning och vad roligt att du hittade lite inspiration hos mig till en annan blogg också!! :)

  1. Tack Jenn. Verkligen varit mycket sommarglädje. Bra med sol :). Tack själv för dina inspirationsinlägg. Vet själv att sådana tar tid. Så tack för alla tips.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *