Jag har ju ganska länge gjort små sammanfattningar på vad som händer och och har hänt under rubriken “On Instagram“. Men de inläggen har ju sällan varit regelbundna eller följt någon speciell mall. Ibland har det varit veckovis, ibland månadsvis. Så inspirerad av ett flertal andra bloggare som regelbundet gör jättefina topplistor och sammanfattningar, ska jag testa att göra en lista och lägga ut den lite mer regelbundet. Helst i början på varje månad, lite sent denna månad. Lite extra mycket har jag inspirerats av Annikas fina topplista på Resfredag.

 

1# Bästa Låten Just nu
Fortfarande blir jag jätteglad när jag hör förra årets hit Can´t stop the Feeling med Justin Timberlake.

2# Bästa TV-serien just nu
Jag tittar ju ofta på många samtidigt, men den som jag just nu tittat ikapp, och med rastlösthet inväntar nästa avsnitt, är Marvels Agents of Shield. Ni vet, som man fick göra på 80- och 90-talet när man fick vänta en vecka på nästa avsnitt av favoritserien.

3# Månadens Roadtrip / Resa
Bali blev ju både föra årets sista resa och detta årets första. Jag hade en resa bokad till Israel som jag såg väldigt mycket fram emot som tyvärr blev inställd. Sedan har jag faktiskt tackat nej till två andra pressresor i vår. Lite på grund av hälsan som inte är på topp just nu.

4# Ett land jag tittar lite extra på just nu
Självklart blir man lite påverkad både av Instagram och andra Resebloggare. Och även om jag inspirerats lite extra av resor till Ecuador och Namibia, tittar jag just nu mest på två ansra länder, Kanada och Frankrike.

5# Januaris månads mest Inspirerande Bloggare
För inte så länge sedan hamnade jag via en FB-grupp på Ranias sida, Rowantree. Hennes fantastiska naturbilder fick mig att stanna upp och numera går jag regelbundet in för inspiration av vackert komponerade bilder. Och nej, tro det eller ej, hon är ingen resebloggare.

6# Mitt favoritinlägg hos en annan bloggare
Av en händelse stötte jag på ytterligare en blogg i en av grupperna på FB som jag aldrig varit inne på. Reaktionista. Det som gjorde att jag stannade upp lite extra var både att hon hade gjort en månadslista, men också att hon skrev att hon hade fibromyalgi. En sjukdom som har mycket liknande symtom med ME som jag har kämpat med i snart tolv år. Hennes kamp fick mig att inse hur långt jag har kommit sedan jag var som sämst… #11

7# Månaden favoritinlägg på Discovering The Planet
Mitt eget favoritinlägg Januari månad var Canggu första stoppet på vår roadtrip, surfare, hipsters och en hinduisk ceremoni.
Men de två inlägg som drog flest läsare denna månad var De vita stränderna på Dominikanska Republiken och Hitta rätt strand på Mauritius.

8# Månadens bästa händelse
Måste lätt vara tjejkvällen som började med Cava och Italiensk mat och slutade med drinkar och att ingen gick ut.

9# Detta har hänt på bloggen denna månaden
Det har varit en lugn månad för bloggen. Om man bortser från att många av våra bilder på Bali repostades av hotellet vi bodde på, Puri Santrian.

10# Detta har du kunna läsa om på bloggen denna månaden
Jag började året med en Sammanfattning av Förra årets resor. Det följdes upp av inlägg från Nyårsafton på Bali och Vinnarna av Adventskalendern. Under vår resa på Bali skrev jag om vårt första hotell i Sanur, Solnedgångar, Bildsvep över strandpromenaden, Potateo Head Bar Beach Club, Surfarstället Canggu och Glamping i Ubud. Månaden avslutades med en Tillbakablick på bloggen, en drönarfilm över Bali och ett inlägg om Barfotaparadiset Koh Rong Sanloem i Kambodja.

#10 Kroppen & Själen
Jag brukar ju inte vara så personlig i mitt skrivande, men några av er har nog stött på att jag lever med ME. ME/CFS innebär att man är väldig trött eller utmattad, men det går inte att vila bort. En virusinfektion som det idag inte finns något botemedel mot. Januari månad har varit en väldigt trött månad, trots att jag fick både sol, värme och vila på Bali. När tröttheten slår på, påverkas så klart också själen. Man är extra känslig, överanalyserar allt och är kanske lite mindre snäll mot sig själv. Att inte orka vara med när det händer saker i bloggvärlden eller bland vänner och familj, gör att man skapar en rädsla för att hamna utanför. Det är något jag måste jobba med. I slutändan handlar det om att läka kroppen och att tillåta sig att att vara den man är. Sjuk eller inte.

11# Extra tacksam för just nu
… och därför är det också det jag är extra tacksam för just nu. Hela föra året var som en dröm. Att gå från att ligga i sängen 19 timmar om dagen, till att faktisk orka vara lite aktiv nästan varje dag och kunna resa så mycket som jag gjort. Man lär sig uppskatta uppgångarna så mycket mer när man inte alltid har möjlighet att göra vad man vill.

 


Följ gärna Discovering The Planet på Bloglovin för regelbundna uppdateringar om senaste inläggen. Vi finns också på Facebook, Instagram och Youtube.

 

 

Translation:
On Instagram has been my update on upcoming events and recap of what´s been happening lately. This year I am going to try and update you regularely every month. 

 

Foto: Discovering The Planet on Instagram

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

7 Comments

 1. Super dejligt indlæg, søde.
  Du har gjort det rigtig godt i januar måned og der har som altid været en fornøjelse af følge dig. Læse om dine oplevelser og se dine smukke billeder.
  Jeg vil med alt hvad jeg har af energi og og kærlighed ønske at du får det bedre, søde Danilla. Hermed er det nu sendt til Sverige.

  1. <3 Tack fina fina Annette. Det värmer ända hit. Fördelen är ju att man hinner läsa ikapp lite inlägg hos fina bloggkolleger som Ontrip ;).

 2. Nå hvor er du sød

 3. Nej men. Hade ingen aning om att du hade just den sjukdomen. Låter tufft. Men bra att du är sååå mycket bättre.

  1. Brukar inte prata om det, för många har så svårt att förstå ME. Man e ju trött, och det är ju många… och så blir det många tips på vad man kan göra och att man kanske sover för mycket ;). Så lättare att låta bli.

 4. Tack för länken och de fina orden! Glad jag blir att du är bättre. Känner igen det där med att få oönskade tips och råd. Det är ju sjukdomar som inte går att göra så mycket åt mer än att bara leva med det. Jag försöker se det så, som en egenskap jag inte är så nöjd med men ändå får leva med, som att jag inte gillar att jag är så kort heller. Inspirerande att se hur aktiv du är. Det ger mig hopp om att jag också ska orka när jag nu ska ta steg ut i sysselsättning i höst. Kul också att du hittat till Rania! Hon är så himla duktig på det hon gör!

  1. Så är det ju. Man måste någonstans lära sig acceptera sin sjukdom, lära sig leva med den och ta en dag i taget. Ibland har man perioder som är ett stort steg bakåt, men då uppskattar man de där små bra stunderna såå mycket mer.

   Ja, Rania är galet duktig. Ser fram emot hennes släpp av workshops :) och hoppas att man har ork för att boka en med henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *