Juli var en spännande månad och gick oerhört fort. Vi lyckades klämma in fyra länder, om man räknar att vi var i Grekland den 1 juli. Just nu är det ganska skönt att vara hemma och försöka hinnan ikapp lite med jobb och artiklar innan nästa resa. Den resan är faktiskt på hemmaplan och kommer gå till Örebro. 

 

1# Bästa Låten Just nu

Sitter vid poolen i Abu Dhabi när barnfamiljen bredvid kör igång lite musik. Ur högtalarna spelar en fångade poplåt som jag känner igen, men inte vet artisten till. När jag senare letar upp låten är det denna. En riktigt trallvänlig låt.

 

2# Bästa TV-serien just nu

Juli har det inte varit så mycket TV-serier. Har ju gjort så mycket annat kul. Men ett och annat avsnitt av Sence 8 har det blivit. Serien handlar om åtta personer som är födda samma datum och så kallade Sensitiva. De har via sinnet kontakt med varandra trots att de bor på olika ställen på jorden.

 

3# Månadens Roadtrip / Resa

Jag började månaden med att åka till Warszawa i Polen. Det var första gången jag var där och fick lite mersmak för Polen. En vecka efter att jag kommit hem åkte vi till Förenade Arabemiraten och Abu Dhabi. Väl där fick vi ett infall att hyra bil och göra en roadtrip till Oman. Och Oman blev nog månadens höjdpunkt.

 

4# Ett land jag tittar lite extra på just nu

Vi har lite löst börjat prata om var vi ska åka i vinter. Just nu tittar vi på Sydamerika, men det är inte heller helt omöjligt att det blir Sydafrika.

 

5# Juli månads mest Inspirerande Bloggare & mitt favoritinlägg hos en annan bloggare

Lena på Ladies Abroad har besökt Georgien och hennes fantastiska bilder får mig att flytta upp Georgien på önskelistan. Det var när Jeanette Seflin hade varit där som jag fick upp ögonen för landet och nu har Lena bara förstärkt önskan ännu mer. Georgien ligger nog inte långt i framtiden.

 

6# Mest gillade bilden på Instagram

Kvällsbilden av Sheikh Zayed Grand Mosque i Abu Dhabi.

 

7# Månaden favoritinlägg på Discovering The Planet

Mitt eget favoritinlägg är inlägget om en Polsk matlagningskurs i ett gammalt fängelse. Och det tyckte ni läsare med denna månad.

 

8# Månadens bästa händelse

Utöver resorna hann vi med att ha lite balkonghäng med allra finaste vännerna. Samma kväll åkte vi ut för att umgås med mannens bästa vän och hans familj på deras sommarställe. Och vilken kväll det blev med supergod mat och brasa. Även om dessa kvällar ligger högt på listan är dagen i Oman när vi hamnar i en gammal och historisk by som heter Misfat Al Abryeen svårslagen. Där hamnar vi bland ett gäng Omanska poeter och får en vara med om en poesiläsning typ “spoken world” och får en upplevelse som är svårslagen. Läs mer om det på tisdag.

 

9# Detta har du kunna läsa om på bloggen denna månaden

FIKASTUND | Rousoum på Alonissos
En båttur runt Alonissos Marina Nationalpark med Kapten Pakis
Idag bär det av till Warszawa i Polen
On Instagram | Juni 2017
FIKASTUND | Knäppingsborg i Norrköping och ett kort fikastopp
Världens tjugofem populäraste turistsouvenirer
Polsk matlagningskurs i ett gammalt fängelse i Warszawa 
Kristianstad Abu Dhabi, dörr till dörr på 18 timmar i snapshots
Warszawa presenterar stolt Europas yngsta Gamla stadsdel
Vi har testat två restauranger i The Mérdien Village i Abu Dhabi
Abu Dhabi Mall och vad man gör på ett shoppingcenter om man inte gillar shopping
Sju matställen jag verkligen rekommenderar i Warszawa

 

10# Kroppen & Själen

Så tacksam för att jag under Juni och Juli mått så mycket bättre än på hela året. Men jag dras väldigt lätt med i allt kul som händer och måste lära mig att jag inte kan vara med överallt.

 

11# Extra tacksam för just nu

Att min älskade mams som gjorde en stor knäoperation återhämtar sig bra och är så stark. Hon är den starkaste kvinna jag känner, gör allt för sina barn och ställer upp kompromisslöst. Glad att kunna finnas där för henne en liten stund.

 


Följ gärna Discovering The Planet på Bloglovin för regelbundna uppdateringar om senaste inläggen. Vi finns också på Facebook, Instagram och Youtube.

 

 

Translation:
The month of July has been a lot about travelling. I spent some time in Warsaw in Poland, we went to Abu Dhabi in the United Arabemirates and also spent a few days in Oman. 

 

Foto: Discovering The Planet on Instagram

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

  1. Vilken fin sammanfattning du gjort. Verkligen trevlig och givande läsning! Och skönt att din mammas knäoperation gått bra och att ni kan få tid tillsammans. Önskar henne god bättring.

    1. Tack fina Ditte. Uppskattar att någon gillar att läsa det jag skriver. Det ger ju skrivande ytterligare glädje. Och tack igen, ska hälsa henne :). Sommarkram

  2. Vilken bra sammanfattning! Och vilken härlig månad du verkar ha haft :)

    1. Tack Helena. Har haft en superbra månad. Man skulle kunna tro att det inte funnits plats för vila, men har hunnit med massor av det med :)

  3. Vilken månad och bra sammanfattning, perfekt för mig som varit lite off. Ska genast läsa lite om Oman…

    1. Tack Linda. Har verkligen varit en bra månad. Har följt dig med. Du verkar med ha haft en fin månad :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *