Ibland när man gör en roadtrip, framför allt här i Sverige, hamnar man på ställen som man inte alls hade planerat. Och jag vill göra lite mer plats för dessa smultronställen här på bloggen. Kortare inlägg med mest bilder från ställen vi bara råkat ramla över. Lunchstopp inom någon stad, en pizzeria långt ut på vischan, en liten konstig butik eller ett kafé mitt i en större stad. För det så vi hamnade i Norrköping.

 

Vi var på väg mot Kalmar och Öland efter vårt Stockholmsbesök och Norrköping fanns inte riktigt med i färdplanen. Men saker händer liksom…

– Har du varit Norrköping?
– Nej, har du?
– Nej. Ska vi göra en driveby och kolla läget lite?
– Så klart!

Så vi tar höger i rondellen och så är vi i Norrköping. Vi är båda riktigt imponerade av de vackra och gröna parkerna. Men det är när vi kör förbi något som heter Knäppingsborg, som jag bara känner att vi måste stanna. På fiket Fika köper vi vars en ekologisk glass och tar sedan en promenad. Här, i Knäppingsborg, bedrev familjen Swartz under flera generationer  en kvarnrörelse och snustillverkning. Det började med att de värmländska bröderna Petter och Olof Swartz flyttade till staden på 1750-talet.

 

Ja, så kan det gå när man är på roadtrip och hamnar i Norrköping.

 

 

 ‘

 

Translation:

Love raodtrips that takes you to cute places you had no idea existed. Like this one in Norrköping in Sweden.

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *