Jag har länge kämpat med att hitta ett sätt att dela med mig av smultronställen vi hittat på våra roadtrips. Fikaställen och lunchställen som vi hittar på vägen av en slump och inte visste fanns. Eftersom jag oftast ger mig på längre artiklar med mycket bilder har dessa små pärlor fallit i skymundan. No More! Nu kommer ni under kategorin FIKASTUND hitta inlägg om våra smultronställen i framförallt Sverige. Just idag börjar vi med ett från Alonissos på Grekland. 

 

Vi har checkat ut från hotellet Nereides på Alonissos och det är dags för oss att ta oss tillbaka till Skiathos. Men det är två och en halv timme till båten går, vespan har vi fortfarande och frukosten har vi sovit bort. Så varför inte pressa ut de sista dropparna av vår övistelse. Vi sätter av mot den söta hamnen Votsi och gör ett lite fotostopp,  men målet är Rousoum och en sen frukost. Av de flesta kallat lunch. Den lilla hamnpromenaden likaså strandpromenaden med sex restauranger ligger öde. Så vi väljer ett helt tomt ställe lite på känsla.

 

Två frappe [kallt kaffe med socker och mjölk, i Makedonien serveras den med glas och chokladsås], två kaffe, två färska apelsinjuicer, en omelett, en crêpes med skinka och svampstuvning, en flaska vatten och 20 euro senare, är vi matmässigt kanske det nöjdaste vi varit på Alonissos. Under vår båttur med kapten Pakis var allt med Alonissos “very very good”. Men om maten säger kaptenen”The food, ehh acceptable”. Och det har varit så faktiskt. Utom här och på restaurangen Oyster i hamnen i Patitiri. Vi lämnar Alonissos mätta, nöjda och glada. Nu går båten tillbaka till Skiathos!

 

 

Translation:
We found a little sweet place to have breakfast in Rousoum in Alonissos. We can gladly recommend their crepes and omelettes.

 

I samarbete med: Detta är en pressresa anordnad av Re-Make
Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Så mysigt det ser ut, och trevlig ny kategori. :)

    1. Tack Christine. Behövde ett sätt att få in alla fina fikastunder man har :)

  2. Bra koncept som kommer uppskattas av en fikaälskare som mig.

    1. Va bra. Vi är nog många som älskar fika och allt som hör där till :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *