FIKASTUND | Rousoum på Alonissos

 

Jag har länge kämpat med att hitta ett sätt att dela med mig av smultronställen vi hittat på våra roadtrips. Fikaställen och lunchställen som vi hittar på vägen av en slump och inte visste fanns. Eftersom jag oftast ger mig på längre artiklar med mycket bilder har dessa små pärlor fallit i skymundan. No More! Nu kommer ni under kategorin FIKASTUND hitta inlägg om våra smultronställen i framförallt Sverige. Just idag börjar vi med ett från Alonissos på Grekland. 

 

Vi har checkat ut från hotellet Nereides på Alonissos och det är dags för oss att ta oss tillbaka till Skiathos. Men det är två och en halv timme till båten går, vespan har vi fortfarande och frukosten har vi sovit bort. Så varför inte pressa ut de sista dropparna av vår övistelse. Vi sätter av mot den söta hamnen Votsi och gör ett lite fotostopp,  men målet är Rousoum och en sen frukost. Av de flesta kallat lunch. Den lilla hamnpromenaden likaså strandpromenaden med sex restauranger ligger öde. Så vi väljer ett helt tomt ställe lite på känsla.

 

Två frappe [kallt kaffe med socker och mjölk, i Makedonien serveras den med glas och chokladsås], två kaffe, två färska apelsinjuicer, en omelett, en crêpes med skinka och svampstuvning, en flaska vatten och 20 euro senare, är vi matmässigt kanske det nöjdaste vi varit på Alonissos. Under vår båttur med kapten Pakis var allt med Alonissos “very very good”. Men om maten säger kaptenen”The food, ehh acceptable”. Och det har varit så faktiskt. Utom här och på restaurangen Oyster i hamnen i Patitiri. Vi lämnar Alonissos mätta, nöjda och glada. Nu går båten tillbaka till Skiathos!

 

 

Translation:
We found a little sweet place to have breakfast in Rousoum in Alonissos. We can gladly recommend their crepes and omelettes.

 

I samarbete med: Detta är en pressresa anordnad av Re-Make
Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

0
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg
Daniela Nasteska Olsson

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

4 Kommentarer

Lämna en kommentar