Vi befinner oss just nu på Alonissos. För tillfället finns inte mycket tid att redigera bilder och skriva resereportage. Men vi vill ändå skicka en liten fotohälsning härifrån och berätta lite om hotellet vi bor på. Hotellet heter Nereides och ligger nära hamnen i Petitiri.

 

När vi kommer dit för att checka in, möts vi av Renia i receptionen, Kostas som är ägaren till hotellet och hans föräldrar. Det familjeägda lilla hotellet sysselsätter så klart varenda familjemedlem. På den vita, söta innergården finns det saccosäckar, solstolar, hängmattor och små soffor och bord. Något för alla. De är placerade kring en av de blåaste pooler vi någonsin sett. På kvällarna lyser den upp alla sittplatserna och på dagen matchar den himmelen. Så otroligt charmigt, mysigt och familjärt. Och när något är familjeägd blir det också lite mer personligt. Att inte odla grönsakerna själva är liksom inte en möjlighet. Så ovanför backen ligger deras egen trädgård. Något som jag gissar är pumpor, tomater, olivträd och kryddor.

 

Enligt broschyren är det två-stjärnigt, men vi vill absolut ge mer. Vi skulle vilja ge hotellområdet en fyra, kanske till och med fyra plus för trivselnivå. Rummen är stora och enkla, så tre plus. Servicen en klar fyra. Frukosten en trea plus, mest för att de serverar typ fattiga riddare. Det som kanske drar ner lite är kvällsmaten. Mycket av maten är lagad i förväg och värms bara på innan man får den. Man har några möjligheter att välja från några av det färska i kyldisken, vilket vi kommer göra i fortsättningen. Men när vi kommer till Alonissos nästa gång, kommer vi absolut bo här igen.

 

 

Translation:
Just sending you regards from the Island of Alonissos in Greece. 

 


Detta är en pressresa delvis arrangerad av Re-Make

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

2 Comments

  1. Härliga bilder! Ni verkar ha det fint :) Hälsningar från ett varmt och soligt Tjeckien!

    1. Tack Helena och Peter. Vi har det riktig bra. Ni verkar med fått en fin start på er resa. Såg Peters video häromdagen. Såg ju nästan ut som Avatarbergen :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *