Jag vaknar efter några timmars dålig sömn och en dålig natt, och får för mig att det är torsdag. Jag börjar fundera på ett TBT-inlägg, men inser bara några minuter senare att det bara är måndag. Dagarna går alldeles för fort. Eller för sakta. Vem vet. Kan så klart också bero på de senaste månadernas intensiva schema.

 

Natten som gått har varit en av de där jobbiga. Jag har inte kunnat somna och sju, när mannen går till jobbet, är jag fortfarande vaken. Dessutom var det en dag när reparatörerna avlöste varandra i lägenheten. Vårt hyresbolag håller bland annat på att byta ut vitvarorna i vårt hus. Otroligt nog har vi snart bott här i tjugo år. Hjärnan går på högvarv, trots att jag är översömnig. Istället för att vila, börjar jag skriva. Inte inläggen jag borde skriva, utan detta istället.

 

Hämtar lite kaffe till. Älskar kaffe. Doften. Mysfaktorn. Men dricker aldrig upp mer än halva koppen. Hämtar nytt. Varmt kaffe. Funderar en kort stund på om jag ska ta tag i något av de andra inläggen. De om resor. Orkar inte. Känns som att Lissabon måste få landa lite innan jag skriver om det. Funderar en kort stund om jag en ska publicera det här inlägget alls. Det är ju inget reseinlägg. Mer ett #harenoerhörttröttdagidaginlägg. Funderar på om jag ska engagera er läsare och be er svara på lite frågor om bloggen för att göra den bättre… Landar i att jag då måste skapa ett formulär för det… Inte idag…

 

Bläddrar lite i mobilen och kikar på vad som hänt senaste månaderna. Och det har hänt mycket, mycket mer än vad det brukar. Jag skrev ju månadssammanfattningar om April här och om Maj här. Och det är inte förrän denna veckan som allt har lugnat sig lite. Helgen som kommer är midsommar. Och jag ska ärligt säga att jag hade tänkt hoppa över allt vad firande heter… men ja… nu blir det inte så :).

 

 

FIRMAFEST I NYHUSEN

Vi har nu haft vår lilla stuga i tre månader. De första fyra veckorna var vi inte där så mycket. Men under de följande åtta veckorna har det redan hunnit med tre stora fester. Under påskhelgen bjöd vi in vänner och vi blev så där lagom  18 personer. Detta följdes så upp av festen när min familj kom på besök. 18 blev antalet då med. Det var nog min gräns för vad jag kunde hantera. Tills firmafesten. Då vi var cirka 30. Om jag hann äta något innan maten tog slut :). Well låt oss säga säg här. Jag tog en varm korv med barnen till mitt rosé :)).

 

Under firmafesten hade vi besök av inte bara en grillmästare, det blev två minsann. Och en bryggmästare. Mannen vet hur man väljer vänner :).  Johan alias “Big Swede Barbeque“, [en av mannens äldsta vänner] och hans kompanjon Josh, var på plats och skötte både vår nya pelletsgrill och den klassiska betonggrillen. Och om ni undrar om det blev någon öl eller cider kvar från Charlis Brygghus, är svaret nej. Kasper [mannens andra äldsta vän] har ju stans bästa öl :). Johan har tidigare gästat oss här på Discovering The Planet och skrivit om både att tävla i BBQ och om Arizona [som btw finns på min buketlist].

 

 

KÖPENHAMN OCH SUMMER CITIES GERMANY

Mellan resan till Tjeckien och resan till Portugal hann vi med ett besök i Köpenhamn. Vi som bor i Skåne är nog mer bekanta med Köpenhamn än med Stockholm. Närheten, bron och de många tågen gör det enkelt att ta sig dit. Vi var där för ett event Tyskt event på The Bridge Street Kitchen, Broens Street Kitchen. Men självklart hann vi med att strosa på Stroeget och ta en drink i Nyhamn.

 

 

TJECKIEN & PORTUGAL

Tjeckien och Portugal ligger både framför mig och bakom mig. Jag håller på att skriva sista inlägget om Tjeckien, och Portugal har jag inte än börjat på. Men misströsta inte :). Portugalinläggen kommer. Och jag kan ju berätta, att både jag och syster blev överförtjusta i den vackra, lugna stad med helt underbar arkitektur och atmosfär. Och jag är lite glad att jag inte läst så mycket om Lissabon innan vi åkte dit. Kändes spännande att utforska en stad utan måstelistor och andras bilder i ögonvrån.

 

 

HEMESTER

Många frågar vart nästa resa går. Och svaret är att vi inte vet. Vi hade tidigare preliminärt bestämt Makedonien och Frankrike. Trots att Juli inte är långt bort, kan detta ändra sig. Så just nu vet vi faktiskt inte och har ingen brådska med att bestämma. Däremot kan jag berätta av det kommer bli en del Hemester här i Juni och Juli. Jag kan både kommer fortsätta upptäcka Kristianstad och skriva mer om det. Och i Juli ska vi faktiskt göra Karlstad och Värmland. Såå spänd och nyfiken på att få upptäcka Karlstad. Jag fick faktiskt till och med Googla Värmland för att se om jag besökt någon stad där tidigare. Och det har jag inte. Det närmaste är Örebro i grannlänet.

 

Önskar er alla en riktigt fin midsommar och en underbar sommar vart ni än kommer befinna er :)!

 

 

Translation
I can´t believe we already reached the middle of June. This spring has passed by so fast. Our planes for the summer isn´t set yet, but this summer we will be doing a lot of Staycations. We will be discovering more of Skåne, Kristianstad and the region of Värmland here in Sweden. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *