Månaderna fortsätter att går fort… och sakta. De senaste månaderna har varit ganska händelselösa. Det har blivit en hel del TV-serier och nyheter och ganska mycket mindre av allt annat. Varje dag tänker jag att jag borde läsa lite istället, men det blir inte så. Jag vet inte om det är brist på ork, eller ren lathet.

 

Jag har varit en runda i Nyehusen i vår stuga, träffat tjejgänget en välbehövlig helg, och tillbringat en helg i Helsingborg med det andra tjejgänget. Men visst ser man ljuset i tunneln nu. Både jag och Göran har ju blivit så gamla, på gott och ont, att vi snart får vaccineras. Göran om någon vecka och jag förhoppningsvis i mitten på Juni. Så kanske kan man nu börja våga planera lite resande framåt sensommaren.

 

Det som stressar mig lite, är att det inte kommer vara så lätt att resa trots vaccinering. Man kommer ändå behöva PCP-test och troligtvis mask. Och om man reser från Köpenhamn, som vi oftast gör, så behöver man PCP-test både hemifrån och sedan ta ytterligare ett på flygplatsen. Dock kanske ilandsproblem?! Men inget vi egentligen behöver oroa oss för en. Livet fortsätter som nu ett par tre månader framöver.

 

 

WEEKEND I HELSINGBORG MED GIRLSEN

I slutet på Mars åkte jag, syster, kusin och äldsta vännen till Helsingborg för att hänga och bara vara. Vi bokade en natt på det nya Clarion Sea U. Vilken kvalitetstid och så mycket skratt. Vi bokade kvällsmat på en restaurang i närheten och hängde sedan mest i vårt deluxerum :). Vi avslutade helgen med ett besök i Vallåkra på Enkla Ting.

 

 

TV-SERIEN MÖRK TURISM

“Jag är David Farrier och det här programmet innehåller 80 % död”. Meningen kommer från Serien “Mörk Turism” som man kan se just nu på Netflix. Mörk Turism och udda och morbida sevärdheter är en växande trend. Och i denna serien får man följa på sådana turer och sevärdheter på alla kontinenter. David besöker de galna, mörka och morbida turistmålen i vår värld.

 

I Colombia i Medellin går han på knarkrundtur. En av de nyaste och stort växande resetrenderna. Han besöker Pablo Escabors hemmakvarter och pratar med lokalborna. Som idag tjänar mer pengar på Pablo när han är död, än när han levde. Han får även en guidad privattur av Pablo Escobars lönnmördare och torped. Popeye som mördade över 250 personer. I Mexico City möter han kulten Santa Muerte. I Japan går han på katastrofkurs och kärnkraftsturné.

 

 

RACE ACROSS THE WORLD

The Amazing Race är en TV-serie jag följt länge. Men nu har en Brittisk variant på serien börjat. Race Across The World. Och jag är fast. Fem Brittiska par ska ta sig från en stad till en annan, för samma summa som det kostar att flyga dit. De får inte använda mobil och de måste ta sig runt med traditionella färdmedel. Den går på kanal sex, men går också att se gratis på Viafree. Fler tips på denna typ av reseprogram hittar ni här.

 

 

VÄRLDENS LÄNGSTA GÅNGBRO

I norra Portugal har världens längsta gångbro för fotgängare invigts. Den är 516 meter lång och hänger över en dalgång i utkanten av byn Arouca. Byggandet av bron har pågått i tre år. Att ta sig över bron med galler till underlag, kostar 12 euro per person.

 

 

Translation
Time to do a recap on the last few months. Not much is happening because of you know what. But we are trying do some smaller things in our everyday life to cheer us up.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *