Det är tisdag och jag ligger helt utslagen hemma i soffan efter helgen som varit. Idag har jag knappt lämnat soffan på hela dagen. Både datorn, bloggen och telefonen har fått vila. Men åh vilken helg det har varit. Tröttheten som har kommit ikapp är värd varenda minut.

 

BARNDOP, BARNKALAS & OLYMPUS PEN ELP9

April har verkligen varit en månad med fokus på familj och vänner. Vi började med att gå på barndop hos bästa vännerna. En riktigt fin dag för världens snällaste Charles. Jag valde så klart fel dag att testa en ny kamera. Jag använder normalt en systemkamera med olika objektiv på mina resor. Men de många kilona utrustning är inte optimal när jag är på bloggresor med oerhört långa dagar. Efter varje resa har axlarna och nacken haft svårt att återhämta sig. Så efter att ha läst massor av recensioner och jämfört kameror, införskaffade jag Olympus senaste Pen.

 

En liten digital spegellös systemkamera. Och åh vad jag älskar denna kamera. Så varför behöll jag då inte dem? Två anledningar. Den var bra på allt, utom “gatufoto”. Det vill säga rörelse i bilden. Det som är bland det viktigaste för mig. Ibland har jag inte tid att stanna upp och ta bilden jag vill ha, utan måste ta den i farten, och då är det viktigt att kameran är snabb och har bra fokus. Det andra är att den inte har något sökare. Vilket i och för sig inte är hela världen. Men förutom det, är den underbar. Supersnygg retro design, den är lätt, utbytbara objektiv, många filter och förineställningar i kameran, vridbar skärm med touchskärm, WiFi och Bluetooth, bildstabilisering och inbyggd blixt. Så jag får helt enkelt leta vidare ett tag till.

 

Dagen efter var det dags för kalas för systerdottern Iris. Hon firades mrd hela familjen på plats och kusinerna. Än en gång lämnade jag ifrån mig kameran en stund. Bilden på mig är tagen av äldsta systerdottern Rebecka.

 

 

MINIWORCATION I STUGAN

 

Under förra veckan kom också Malin ner från Stockholm. Och det blev en första worcation i vår stuga i Yngsjö. Vi drack kaffe i solen, gick promenader till stranden och diskuterade projekt och att driva eget företag. Det var ingen brist på idéer. Nu ska vi bara få tiden att räcka till att hinna med alla :).

 

 

PÅSKHELGEN

 

Vi inledde Påskhelgen på Långfredagen med den allra första festen i vår lilla stuga. Ja, den den där stugan kommer nog få en hel del plats här inne framöver. Det var inte riktigt meningen att vi skulle ha fest. Men när det blev många som ville träffas under helgen, blev det bara naturligt att samla alla där, som vi slapp välja vilka vi skulle tacka ja till. Lyxigt. Det blev en helt underbar dag med underbart väder, plockmat och grillat, Cava och så viktigast av allt, öl från Charlis Brygghus.

 

Vi fortsatte helgen med att spendera Påskafton traditionsenligt i Eslöv hos mamma med mina syskon. En underbar dag med häng i trädgården och mycket skratt. Jag var extremt trött och lämnade en en gång över kameran till systerdottern. Hon lär sig fort. Det är tredje gången hon lånar kameran och denna gången visade jag henne hur man fotograferar manuellt. Hon älskade det. Ja, snart finns det inget mer jag kan lära henne :). Är ju inte så bra på teknik. Vi avslutade påskhelgen med lite Påskfirande och kalas hos svärfar på Annandagen. Ytterligare en dag med god mat, kvalitetstid med familjen och underbart väder.

 

 

SKÖNA MAJ

 

Medan April var en månad med nästa bara fokus på familj och vänner, blir Maj raka motsatsen. Jag har fem bokade projekt med bloggen. Tre av dem på hemmaplan och två på resande fot. I mitten på Maj åker jag tillbaka till Tjeckien för tredje gången. Jag ska tillsammans med bland annat Freedom Travel upptäcka ännu mer av detta vackra land. Två veckor senare, i slutet på Maj, ska jag tillsammans med mamma och syster upptäcka Lissabon i Portugal. Jag ser så fram emot månaden, även om jag så klart är lite orolig för att jag inte ska orka.

 

För jag får ju erkänna, att dagarna efter påskhelgen, har jag varit sängliggande. Blir så när jag är för aktiv. Jag nämner ju lite då och då att jag lever med ME/CFS. En sjukdom där ett av symptomen är kronisk trötthet. Det innebär att jag vid överansträngning kraschar och kan ligga utslagen i flera dagar. Jag har varit mycket, mycket sämre och det finns de som de som kanske aldrig kommer bli ens lite bättre, som mig. Läs mer om ME här på min sida eller läsa nedan artiklar…

Hon är sängliggande – 23,5 timmar om dygnet

ME-sjuka Hannas känslosamma brev till makthavarna

Elisabeth, 55, är kroniskt sjuk – möts av okunskap

 

ÖNSKAR ER EN FIN HELG

 

 

Translation
The month of April has been all about spending time with family and friends right here at home. We are now also proud home owners of a little cottage close to the beach. Not far from our appartement :). Home for me is Skåne in the south of Sweden. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *