Foto: Janicke – Letsgetlost

 

Vinter. Dagarna har blivit allt kortare. För mig som behöver sova många timmar, är mörkret ständigt. Det är mörkt när jag går och lägger mig och mörkt när jag vaknar. Men all julbelysning i fönster och på gator gör mig ändå lite glad. 

 

Idag vaknade jag med lite skrivglädje och lite energi. Inser att det har gått lite mer än en månad sedan jag orkade skriva något senast. Idag startar jag datorn med glädje, en kopp kaffe och Musikhjälpen i bakgrunden. Gillar Musikhjälpen på alla sätt och viss. Har dock lite svårt för Brita Zachari. Inget personligt. Tycker bara att hon avbryter gästerna alldeles för mycket och för ofta.

 

Jag vill skriva, men mycket har ju inte hänt sedan förra månadssvepet. Läser som många av er om nya Coronaviruset Omikron. Jag, och säkert fler med mig, har blivit lite slappare med munskydd och handsprit. Får åter bli lite mer medveten och åter låta det bli en vardagsvana. Funderar på hur det kommer påverka närmaste halvåret. Kommer jag kunna komma iväg för att få den där, för mig, livsnödvändiga värmen och solen. Hade det inte varit för det, har jag ingen brådska att resa faktiskt. Å andra sidan hade jag ju lyxen att få åka på tre resor i höstas.

 

 

VINTERUNDERHÅLLNING

Jag har ofta många tips till er på serier och dokumentärer. Not so much denna gång. Har fastnat i en repetition av gamla serier som The Big Bang Theory, Two Broke Girls och Men at work. Den enda nya serie jag tittar på är The Witcher… och inte den heller med någon regelbundenhet. Trillar ofta in på The Good Doctor. En feel good serie om en autistisk kirurg. Så tar gärna emot tips på bra fantasy eller science fiction serier. Om du vill ha lite serietips inför vintern är det bara att leta dig in till kategorin Sett på TV. Där finns flera listor. Bland annat…

15 Julfilmer för den perfekta Julstämningen

29 av mina favoritserier i genren Fantasy & Science Fiction

13 mysiga äventyrsfilmer för hela familjen

11 resedokumentärer & reseprogram om vår värld

 

29 fantasy, äventyr och sciense fiction serier

 

JULKLAPPSTIPS PÅ PRINTLER

Har ni svårt att hitta på något att köpa till nära och kära? Varför inte köpa en print till dem på Printler. Till och med några av mina bilder finns där. Och jag kommer inom kort även utöka galleriet. Just nu trendar printen “Dagarna i Paris”. Känns så klart alltid kul när någon gillar ens bilder så mycket att de vill ha dem hemma på sin vägg.

 

JUL & NYÅR

Jul och nyår kommer, precis som 2020, firas med försiktighet. Vi kommer åter att dela upp familjen på Julafton för att alla träffas när det är lite mer säkert och alla kanske till och med fått sin tredje spruta. Ser ändå fram mot Julafton med halva familjen, julskinka, mysa med syskonbarnen och spela julklappsspelet :).

 

Önskar er alla en riktigt fin och fridfull Jul ***

 

 

Translation
Time to recap this last month and just ventilate some thoughts. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *