Elsa Billgren är en av få bloggare jag följer. Och kanske den enda som inte är resebloggare. Mest följer jag henne för att jag gillar hennes stil, hennes inredning och hennes bilder. Och när jag bläddrar bland hennes inlägg, börjar jag osökt fundera på min egen blogg. Eller kanske mer på avsaknaden av personliga inlägg. 

 

REN RESEBLOGG ELLER INTE

 

Jag gillar ju Elsas vackra vardagsinlägg och skulle så vilja göra fler sådana inlägg själv. Men samtidigt vill jag ju renodla min sida ännu mer som reseblogg. Inte blanda in för mycket vardagsliv, dagsform och annat som händer i livet som inte är reserelaterat. Ja, jag är oerhört kluven. Jag gillar ju verkligen rena resebloggar som Ladies Abroad, Oh Darling, På Vift och Rucksack. Men å andra sidan gillar jag ju också Johnnybajdzjan mycket på grund av hans vardagsinlägg och Freedom Travel som blandar på ett väldigt snyggt sätt.

 

Inläggen som inte är reserelaterade här på bloggen, eller som inte handlar om mitt närområde, är ganska gamla inlägg. Från en tid när jag inte var så rädd för att blanda. Jag har till och med börjat plocka bort en del inlägg. Så vad gör man? Tja, jag låter processen fortsätta. Låter diskussionerna i mitt inre att fortsätta tills jag hittar en väg som känns rätt. Och den vägen kan ju ändras många gånger om. Tills jag vet var i rondellen jag ska ta av, har jag ju alltid mina månadssammanfattningar där jag tillåter mig att ventilera allt det där andra :). Kom gärna med åsikter. Det skulle göra mig jätteglad och hjälpa mig en bit på traven.

 

ANNONSER PÅ BLOGGAR

 

Jag har inget emot annonser på bloggar och webbsidor alls. Man måste ju komma ihåg, att det tar enormt mycket tid att fylla en blogg och de flesta gör det på sin fritid. Och om man får möjligheten att tjänar lite pengar är jag den första att vara för det. Men, för det finns ett men, och det är var dessa annonser är placerade. Så länge de ligger i sidopanelen, överst på sidan eller mellan inlägg kan jag hantera det. Även om jag faktiskt föredrar att de inte ligger mellan inläggen heller. Men oj vad besviken jag blev, när jag för ett tag sedan upptäckte att en av mina favoritbloggar, har blandat in massor med annonser… I sina inlägg.

 

Varannan bild är en annons och varannan en resebild. NEJ, NEJ, NEJ. Flytet är borta, intresset är borta och jag har slutat följa bloggen. Att det ligger annonser mellan textstyckena i en artikel, är för mig helt oacceptabelt. Jag försöker normalt hålla mig i gråzoner när det gäller mina åsikter, för allt har ju två sidor. Men här går det bara inte. Det finns ytterligare en sak som ger mig lite magsår, popuprutor på sidor. Nåja, låt oss kalla det ilandsproblem. Alla fönster som måste stängas innan man kan läsa en sida, gör mig galen. Acceptera cookies, stäng ner en annons, stäng ner rutan som frågar om man vill tillåta aviseringar från sidan och stäng ner fönstret om att prenumerera på ett nyhetsbrev. Jag informerar om vår sekretesspolicy och cookies här, men har valt att inte aktivera cookiesfunktionen… för att man faktiskt inte behöver om man inte sparar personuppgifter.

 

 

VI HAR BLIVIT MED SOMMARSTUGA

 

Ända sedan jag flyttade hemifrån för x antal år sedan har jag bott i lägenhet. När jag och Göran flyttade ihop förändrade vi inte det. Vi trivdes med att bo i lägenhet och slippa ansvaret som följer med ett hus. Istället för att under sommarmånaderna behöva fixa i trädgården eller fixa med huset, har vi haft friheten att göra vad vi vill. Roadtrips, resor, eller bara göra ingenting. Självklart finns det nackdelar med lägenhet. Framför allt på sommaren. Att bjuda hem folk till en varm lägenhet är ju mindre kul. Det har också varit lite jobbigt att ha större familjeträffar i en liten lägenhet. Vi har i princip sedan vi flyttade ihop, tittat på tomter, stugor och budat, utan att riktigt få det vi vill ha, eller hittat något vi båda gillade.

 

Första tomten vi båda älskade för många, många år sedan, var en tomt med noll meter till vattnet. Min absoluta dröm. Men nollorna på den tomten hade vi inte råd med. Så för några månader sedan, hittade vi vår andra drömtomt och köpte den. En helt underbar skogstomt, få grannar, några granar och nära havet. Men planer ändras. Så helt plötsligt för någon vecka sedan, hittade vi en sommarstuga i Nyehusen söder om Kristianstad. En totalrenoverad söt stuga med utekök och pool. Uteköket är min dröm och poolen Görans. Win win. Vi hade tänkt bygga själva och var på gång, men kunde inte motstå den här när vi hittade den. Så nu ser vi fram emot mängder av sommarkvällar med vin, vänner och vila.

 

 

JAG HAR DESSUTOM BLIVIT FASTER 

 

Denna veckan hände så något ännu större. Jag blev för första gången faster till en liten ljuvlig brorson. Moster är jag ju tre gånger tidigare. Han har så mycket hår. Som sig bör när man är en Nasteski :). Så himla snäll. Det kom inte ett ljud från honom när vi skickade runt honom bland familjens alla medlemmar som en liten smällkaramell. Det är bebisyra runt omkring oss. Bästa vännerna fick också en liten son för några veckor sedan. En liten Charles. Extramoster där, blir det inte så :)? Så moster och faster på bara sex veckor.

 

 

RESEBLOGGAREN LINDA PRATAR KLIMATÅNGEST PÅ SVT´S LINJEN


Den första säsongen av Svt´s Linjen har startat och dagens avsnitt handlar om “Globetrotters och miljöångest. Linda från resebloggen Resa Medvetet är med. Rätt person på rätt plats. “
Måste man sluta flyga? Vem tar dieselbilen hem? Och vem gillar inte vännernas Thailandsbilder? Sex personer som inte känner varandra möts kring en het fråga där de har starka åsikter. Allt de vet på förhand är ämnet och att halva gruppen tycker på ett sätt och den andra på ett helt annat. Se hela programmet här. Min åsikter i ämnet kan läsa under artiklarna Diskussionerna kring flygets påverkan på vår miljö och miljökompensering och Varför plastavfallet i vår värld berör mig mer än flygets klimatpåverkan.

 

 

FAVORITKONTONA PÅ INSTAGRAM JUST NU

 

Precis som för många, har Instagram tappat sin charm för mig också. Algoritmer som inte visar bilderna för alla ens följare [typ bara 10 procent], algoritmer som visar utvalda bilder i vårt flöde [inte alla vi följer], funktioner som bara de med många följare har tillgång till [funktioner som kanske vi med färre följare behöver mer], har liksom tagit glädjen ur appen. Men det finns ändå bilder som jag älskar att se i mitt flöde. Matbilderna. Kanske mer än resebilderna numera. Nästan alla kontona jag följer har mörka, murriga och vackra matbilder. Konstigt nog, raka motsatsen till bilderna jag själv tar. Här är några av favoriterna.

@DIADONNA

@EVAKOSMASFLORES

@FOODPHOTOPROPS

@_FOODSTORIES_

@CONTRSE

@ZABAVNIKOV_IVAN

 

 

Translation
This last month have been an eventful one. I have decided to work with Discovering The Planet full time. We have found the perfect summer cottage for us  here in the south of Sweden. But most imortant, I have become an aunt to a gorgeus baby boy.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

10 Comments

 1. Sommarstugan ser helt fantastisk ut! Grattis både till den och till att ha blivit faster!

  1. Stort tack Ann-Louise :). En bra månad får man säga.

 2. Stort GRATTIS till sommarstuga och att ha blivit faster! Tack för fina ord om vår blogg! Det där med ren reseblogg eller blanda in mer personligt … jag tycker att båda varianterna funkar och tror att man ska satsa på det man själv trivs bäst med! Själv tänker jag att vi är en reseblogg, men att följarna ska få lära känna dem som reser (medan Google-läsare som klickar in kanske inte hamnar på den typen av inlägg). Personligen tycker jag om lite personliga inlägg så jag tycker att det är trevligt, men tycker att du ska göra som du känner! Annonser … håller HELT med dig! Annonser är ok (eller till och med bra ur vissa aspekter, självklart ska man kunna tjäna pengar!) men man blir tokig om de är överallt. Saker som poppar upp är också jobbigt … Vi har haft lite annonser mellan inläggen, men håller faktiskt på att minska ner på det. Har nu två annonsplatser längst ner på startsidan. Har eventuellt möjlighet till annonser mellan inlägg på vissa sidor (inte på startsidan längre) men vet inte ännu om de kommer användas.

  1. Tack och Tack Helena :). Tycker faktiskt aldrig att era annonser stört. De ligger ju mellan inläggen och det stör ju inte. Men när man inte kan läsa en artikel på grund av alla annonser, då är det jobbigt.

 3. Vera says:

  Stort Grattis till alla era nyheter! Vackert presenterat som vanligt,, Önskar er många fler nya trevliga händelser,, Ha det så underbart! <3

  1. Stort tack Vera. Mycket kul som händer nu och vi är så glada för söta brorsonen :). Önskar er det samma. Ha en underbar vecka.

 4. Sonja says:

  Grattis till både stuga o brorsbarn. Så mycket mys det kommer bli nu framövet❤

  1. Tack Sonja. Väldigt mycket mys :). Och ni är så klart välkomna att komma å hälsa på. <3

 5. Vilken glad överraskning att bli omnämnd i detta inlägg. Ja vi kämpar på med våra gråskalor men ibland får en faktiskt tycka bara svart eller bara vitt

  1. Visst är det så. Men man vill ju så gärna vara grå och öppen för allas åsikter :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *