Äventyrsfilmer och Familjefilmer

 

För alla streamingtjänster som finns där ute, har det varit det kanske mest framgångsrika någonsin. Och vid något tillfälle i sommar fick Nexflix dra ner kvaliteteten på streamingen för att kunna leverera till alla. Men för många som mig, har TV och Film alltid haft en stor plats i mitt liv. Även före 2020.

 

Både jag och mina syskon älskar allt som är film och serier. Vi har nog fått det från pappa som var en de första att hyra videobox och VHS-kasett i videobutiken när möjligheten gavs. Ibland orkar man inte titta på för stora filmer eller för djupa. Vid de tillfällena är mysiga, familjevänlig äventyrsfilmer det bästa jag vet. Och att titta på fantasivärldar och påhittade djur är ju lite som att resa ändå. Här kommer några av mina favoriter i genren äventyrsfilmer och familjefilmer. Och flera av dem har jag lyckats se vid flertal tillfällen. Fler tips på Film och TV-serier hittar du under Sett på TV.

 

– Tänk på att det är olika åldersrekommendationer på filmerna nedan.

 

OKJA | Netflix

Jag vill börja med denna helt ljuvliga film som kanske många av er har missat. En av få filmer som fick det att tåras i ögonen. Det är en film som både roar och berör. Den visar också ett naivt barns första möte med en värld som mest förstår politiska och ekonomiska språk. Okja är en av alla genmanipulerade supergrisar av storlek större flodhäst och har vuxit upp med Mija. En liten tjej som bor uppe i de koreanska bergen med sin farfar. Mija och Okja är bästa vänner och hänger verkligen ihop i vått och torrt.

 

WE CAN BE HEROES | Netflix

Temat är enkelt. Utomjordingar har kidnappat Jordens mest kraftfulla superhjältar och det är upp till hjältarnas barn, som har egna superkrafter, att rädda sina föräldrar.

 

THE SLEEPOVER | Netflix

Jag är inte långt ifrån att stänga av filmen, när den i början känns som en vanlig Amerikansk film, med en hemmajobbande mamma och hennes barn. Emellanåt är ribban rätt låg för humorn och vissa scener hade jag kunnat vara utan. Men i slutändan rätt trevlig söndagsfilm. För den helt normala, amerikanska, familjen verkar livet tuffa på i en vanlig Svensson-takt, tills det uppenbarar sig att mamma Margot är en före detta lyxrånare. Hon tvingas av sina förra arbetsgivare att göra en sista stöt, vilket leder den minst sagt oförberedda familjen ut på djupt vatten.

 

JUMANJI WELCOME TO THE DJUNGLE & JUMANJI THE NEXT LEVEL | Viaplay

Jumanji är en av mina absoluta favoriter. Inte bara för att Dwayne Johnsson är med. Men jag älskar storyn, karaktärerna och fantasivärlden. Detta är första filmen av två, men en tredje uppföljare på gång. Filmen utspelar sig tjugo år efter den första filmen och handlar om fyra tonåringar som transporteras till datorspelsvärlden Jumanji, och spelar som de karaktärer de valde i början av spelet.

 

De förenas med en annan spelare och måste övervinna spelets magiska kraft för att vinna spelet och återvända hem. Lika mysig som första filmen är den andra. Gänget dras åter in i världens dödligaste spel. Men denna gång har spelet utvecklats, och de måste möta helt nya faror för att rädda en av sina egna.

 

JOURNEY TO THE CENTER OF THE EARTH | Netflix
Resan till Jordens Medelpunkt

Detta är första filmen i en trilogi, JOURNEY. Även här får man uppleva världar som inte finns. Professor Trevor Anderson får reda på att hans tonåriga brorson Sean Anderson kommer på besök. Han ska tillbringa tio dagar med sin farbror medan hans mor Elizabeth förbereder sig för att flytta till Kanada. Hon ger en låda till Trevor som tillhör hans försvunna bror Max, och Trevor hittar en bok med hänvisningar till hans brors sista resa. Han beslutar sig för att följa efter Max tillsammans med Sean och de reser till Island, där de träffar guiden Hannah Asgeirsson.

 

JOURNEY TO THE MYSTERIOUS ISLAND | Netflix

Den unge Sean Anderson tar emot en signal från en mystisk ö som inte finns utmärkt på kartan. Det är en plats med märkliga livsformer, dödliga vulkaner och mer än en enastående hemlighet. Oförmögen att hindra honom från att åka så följer Seans låtsaspappa Hank med på resan. Tillsammans med en helikopterpilot och hans dotter ger de sig iväg för att finna ön.

 

FANTASTIC BEASTS & WHERE TO FIND THEM | Viaplay & Cmore
Fantastiska vidunder & var man hittar dem

Ytterligare en av mina absoluta favoritfilmer i denna kategori. När jag hade sett den, började jag direkt längta efter nästa film i serien. Hittills har två släppts med fler kommer. Böckerna är inte oväntat skrivna av Harry Potters JK Rowling. Newt Scamander har just avslutat sin exkursion där han dokumenterat och samlat in några magiska varelser. Allt är frid och fröjd tills han kommer till New York. Där blir inget som han tänkt sig.

 

FANTASTIC BEASTS THE CRIMES OF GRINDEWALD | Viaplay & Cmore
Fantastisk Vidunder Grindewalds Brott

Fantastic Beast The Crimes of Grindelwald är uppföljaren till filmen ovan. I slutet av den första filmen blev den ondskefulle trollkarlen Gellert Grindelwald tillfångatagen av den amerikanska magi-kongressen, med hjälp av Newt Scamander. Men Grindelwald lyckas undkomma arresten och har bestämt sig för att samla anhängare som inte får veta sanningen om hans egentliga agenda. Att uppfostra renblodstrollkarler till att styra över alla icke-magiska varelser.

 

HUGO CABRET | Netflix

Hugo Cabret var Scorseses första film i 3D. Filmen var också den film som fick flest Oscarsnomineringar vid Oscarsgalan 2012, 11 stycken, bland annat för Bästa film. Det här är historien om Hugo Cabret, den fiffige och uppfinningsrike föräldralöse pojken, som i hemlighet lever sitt liv i väggarna på en tågstation i Paris. En hemlighet som hans far lämnat efter sig blir nyckeln till ett mysterium och till en resa som förändrar människorna omkring honom och leder honom till ett tryggt och kärleksfullt hem.

 

SPIDERWICK CHRONICLES | Youtube & Netflix

I samma stund som familjen Grace flyttar in i det ensliga gamla huset börjar konstiga saker hända. När Jared, börjar undersöka saken hittar han Arthur Spiderwicks fälthandbok och sanningen om Spiderwickherrgården, en dold värld med häpnadsväckande varelser. Jared och hans tvillingbror dras in i ett oförglömligt äventyr när de försöker bevara bokens hemligheter.

 

KINGSMAN 1-2 | Youtube

Ytterligare en personlig favorit. Hittills har tre filmer kommit. Kingsmen The Secret Service, Kingsman The Golden Circle Och The King´s Men som är premiärplanerad i år. Filmen handlar om Eggsy Unwing. Han är en kille med bra betyg och bra gymnastiska färdigheter. Men han har hamnat fel i livet. Colin Firth är en av Kingsmans högsta agenter. Han får i uppdrag att hitta ungdomar som skall tränas upp till äkta kingsmansspioner. Eggsy blir utvald hans liv förändras.

 

SPY KIDS 1-4 | Youtube & Viaplay

Huvudserien följer Carmen och Juni Cortez äventyr, två barn som blir involverade i sina föräldrars spionage. Resten av deras familj är också spioner, inklusive deras morföräldrar och en främmande farbror Machete. Den senaste kan man se fritt på Youtube.

 

THE GOLDEN COMPASS | Youtube & Viaplay
Guldkompassen

11- åriga Lyra har kanske världens öde i sina händer, genom den så kallade guldkompassen, en magisk vägvisare till sanningen. Efter att Lyras farbror berättat om en märklig plats nära Nordpolen där man kan ana en annan värld, ger sig Lyra ut på en spännande resa och dras in i ett äventyr fylld av onda och goda häxor, pansarbjörnar, daimoner, intelligenta isbjörnar och mystiska vetenskapsmän.

 

Translation
Here are 13 of my favourite adventure movies suited for the whole family. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *