27 % batteri i mobilen. Det är måndag. Jag sitter och dricker kaffe på ett favoritkafé här i Kristianstad. Lyssnar på P3 om konstiga matkombinationer. Jag är trött. Veckorna som gått har varit otroligt givande, rolig och händelserika, men också intensiva.

 

Jag älskar när det händer saker i mitt liv. Men ibland kan man önska att de där roliga sakerna kunde sprida ut sig mer jämnt över året. Men så blir det ju sällan. Från Januari till Mars hade jag väldigt lugna månader. Sedan kom April med några kul event. Men från slutet på April och hela Maj har dagarna gått i en otrolig fart. Det är ju faktiskt lite svårare att njuta av allt kul som händer när man inte hinner landa mellan veckorna. Nu har jag en och en halv vecka på mig att landa lite innan nästa resa. Som vanligt sammanfattar jag veckorna som gått med lite bilder ur mobilen. Önskar er en fortsatt fin vecka.

 

FIRST HOTEL CHRISTIAN IV i KRISTIANSTAD

Vi tjuvstartade helgen redan tidigt i torsdags när Helena och Peter från Freedom Travel anlände. De besökte Ivö och tillsammans hann vi med både Rökeriet i Yngsjö, Pias Kitchen i Nyehusen, Qigongtemplet Yangtorp och Färg från Förr i Hörby. På fredagskvällen checkade alla in på First Hotel C4 i Kristianstad. Så även vi. Även om vi faktiskt bara bor 500 meter bort :). Hotellet som jag faktiskt aldrig har sett insidan på. Hotellbyggnaden måste vara en av stadens vackraste. Den pampiga sekelskiftesbyggnaden har faktiskt en gång i tiden varit bank. Rummen är rymliga och servisen genuint trevlig. Gör gärna staycation här igen :).

 

 

ÅTTA RESEBLOGGARE BESÖKER VÅR STAD

För någon månad sedan startade jag och Tillväxt Kristianstad ett gemensamt projekt för att marknadsföra Kristianstad. Första steget var att bjuda in åtta resebloggare från hela Sverige på en pressresa hit för att uppleva Kristianstad kommun under en helg. Och vi hade dessutom tur med vädret. Jag är oerhört stolt över att lilla Kristianstad har vågat ta steget från analog marknadsföring till digital och att samarbeta med resebloggare för att visa upp kommunen. Numera är det ju där vi letar inspiration inför våra resor. Både inom och utom landet.

 

Det har skrivits om helgen i  Kristianstadsbladet två gånger. Tyvärr är artiklarna låsta och kan endast läsas av prenumeranter, men här kommer lite bilder i alla fall och länkarna för er som kan läsa dem. Jag kommer så småningom samla alla berättelserna i ett inlägg som ni kan följa alla resebloggarnas artiklar från helgen.
Influencers ska locka turister: ”Sett goda exempel utomlands”
Tio influencers gör Kristianstad i helgen

 

 

 

 

 

TJECKIEN

Redan en dag senare, 04.00 på morgonen, ger jag mig av för nästa upplevelse. Jag ska under resten av veckan upptäcka Karlsbad, Karlovy Vary, i Tjeckien tillsammans med Peter och Helena, Lina och Gunilla. De närmaste veckorna kommer berättelser från denna resa. Allt från spaupplevelser, till vacker natur och vacker arkitektur. Karlsbad kliver snabbt upp på listan av favoritställen i Europa. Jag måste bara berätta om bilderna nedan. Vi besökte bryggeriet Becherov. Där kunde man ta en gruppbild. Sagt och gjort. På plats var jag med i bild. När bilden så kommer i mailen har de lagt på en ram. Och vips så var jag borta ur bilden :).

 


Foto Helena Bergström

 

NÄSTA RESA

Inläggen som jag verkligen vill skriva hopar sig. Det finns påbörjade inlägg både från min resa till Florida i vintras och vår resa till Maldiverna. Nu har listan ökats på med inlägg från helgen här i Kristianstad där jag fick vara med om nya saker i mina hemtrakter och en massa inlägg jag vill skriva från veckan som gått i Tjeckien. Men redan om tio dagar är jag på väg igen. Till Lissabon i Portugal med mamma och syster. Och det är alltid de resorna jag längtar mest efter. De med mamma och syster. Vi har alltid så oerhört kul. Vi har tillsammans bland annat upptäckt Kappadokien i Turkiet, Paris i Frankrike, Florens i Italien och Barcelona i Spanien. Jag har hört så mycket bra om Lissabon och förlitar mig på att syster tar oss till de bästa platserna. För ja, det här är ett av de där tillfällena då jag låter någon annan bestämma vad vi ska se :). Spännande.

 

 

OVANLIGA RESMÅL & ANDRA INSPIRERANDE ARTIKLAR

 

# RESEBLOGGARNAS OVANLIGASTE RESMÅL | Marias Memoarer

Marias Memoarer har samlats resebloggarnas ovanligaste resmål här. Med på listan finns intressanta ställen som Eldslandet, Alaska, Ecuador, Bhutan, Mongoliet och Afghanistan. Vi tipsar om Okinawa i Japan. Det inspirerar så klart och det är inte helt omöjligt att ett egeT inlägg på samma tema kommer inom det närmaste. Själv är jag med och tipsar om Okinawa i Japan.

 

# RESEBLOGGARNAS BÄSTA NEW YORK-TIPS | New York My Bite of The Big Apple…

Anna har samlat resebloggarnas favoritspots i New York. Så är du sugen på New York, in och läs inlägget.

 

Vilket är ditt ovanligaste resmål??

 

 

MÅNADENS LÅT

Discovering The Planet har ju tre listor ni kan följa på Spotify. Den ena är en liten roadtrip-lista och den andra är lite lugnare favoriter som jag lyssnar på just nu. Den tredje är låtar som jag Shazamar :).

 

 

MÅNADENS TV-SERIER


BULL

Man skulle kunna tro att det är Game of Thrones. Men eftersom jag inte gillar att behöva vänta en hel vecka på ett avsnitt, samlar jag dem på hög. Under tiden tittar jag på Bull, som är en advokatserie, en genre som jag normalt inte gillar. Men Michael Weatherly från NCIS gör rollen så himla bra. Bull är rättegångskonsulten som tillsammans med sitt expertteam skapar vinnande strategier för att även de knivigaste rättegångarna ska sluta till hans klienters fördel. Bull har en unik insikt i mänskligt beteende, tre doktorsexamen och en rejäl dos charm. Genom modern teknologi, intuition och psykologi påverkar Bull och hans team rättssalens advokater, vittnen, domare och inte minst juryn att fatta rätt beslut. En serie inspirerad av Dr. Phils tidiga karriär som du inte vill missa!

 

 

LEGACIES

Den andra serien jag tittar på just nu är en spin-off på The Originals [som är en spin-off på The Vampire Diaries]. Inte oväntat när det gäller mig är det en serie i genren äventyr/sci-fi. Serien följer Hope Mikaelson, dotter till Klaus Mikaelson och Hayley Marshall, som är descended från några av de mest kraftfulla vampyren, varulv och häxblodlinjer. Två år efter händelserna av The Originals, går nu 17-åriga Hope på Salvatore School for the Young and Gifted. Skolan ger en fristad där övernaturliga varelser kan lära sig att kontrollera sina förmågor och impulser.

 

 

Translation
This last month has been eventful and it is not over yet. From a presstrip in my hometown Kristianstad, to a working trip in the Czech Republic and on to Lissbon Portugal next week.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *