Det har varit ovanligt lugnt här inne den senaste månaden. Det beror inte på bristen av material, för det ligger väldigt många påbörjade inlägg. Men att slutföra dem har jag inte riktigt haft tid till. Mycket annat som fått gå före. Jag var nog lite för överambitiös innan resan när jag trodde att jag skulle hinna skriva på kvällarna. För tiden har inte funnits. Det gäller ju att upptäcka så mycket som möjligt som jag kan dela med er längre fram.

 

Samtidigt som många tycker att november är en tråkig månad, har jag själv inte ens hunnit förstå att vi redan är långt in i November. Förra veckan var jag, som nämnt, i Orlando och Sarasota i Florida. Jag reste med några journalister  och lite fler modeinfluencers. Ett riktigt härligt gäng. Men det finns inget som får en att inse, hur tråkig klädstil man har, som att resa med modeinfluencers. Jeans, t-shirt och sneakers, min favoriroutfit, håller inte riktigt måttet :).  Landande hemma i Kristianstad lördag kväll helt utslagen. Resultatet var att jag sov mig igenom hela söndagen. Om ni inte vill vänta på inläggen, kan ni gå in på Instagram i min profil och kika på alla stories jag har lagt upp från resan.

 

 

ÅTERBESÖK PÅ RADIO P4 KRISTIANSTAD

Inte helt ikapp med återhämtningen, var det måndag förmiddag dags för mitt andra radioprat på Radio P4 Kristianstad. Trots att varken huvudet eller rösten var helt på plats, gjorde jag det bästa jag kunde av situationen. Helen Persson, som jag gästade, var i vanlig ordning suverän. Vi pratade denna gången mest om Florida, så klart :), och om Kap Verde som jag tycker är ett bra alternativ till Thailand när man inte vill flyga så långt.

 

Kristianstad, radio P4

 

REDAN IMORGON BÄR DET AV IGEN

Redan imorgon är det dags att packa väskan igen. Det är dags att åka till Danmark och Köpenhamn för att närvara på Momondos event för alla vinnarna runt om i Europa. Det blir workshops, nya bekantskaper och ännu mer inspiration. Ska också försöka hinna med att träffa min danska bloggkollega Annette från Ontrip, som jag haft riktigt roligt med på hela tre resor. Vi lärde känna varandra i Thailand, reste sedan till Marocko tillsammans och till sist Belgien.

 

MÅNADENS BOK

Jag har nyligen börjat läsa en bok som heter “Jag är fan inte inskränkt”. Den är skriven av Anders Königsson och handlar om en fotbollsspelare vars karriär får ett abrupt slut på grund av en knäskada. Så han ger sig av på en backpackerresa till Indonesien, Australien och Nya Zeeland. En bok i helt rätt format för mig. Den tar upp inskränkthet, kulturkrockar och livsförändrande möten. För ja, varenda resa förändrar mig lite och mitt sätt att tänka. Vad jag tycker om den, får jag återkomma till när jag läst ut den.

 

 

RESEBLOGGARNAS INLÄGG SOM JAG UPPSKATTAT LITE EXTRA SENASTE TIDEN

 

RESFREDAG – ANNIKA

Detta är ju en nästan ren reseblogg, vilket gör att jag inte så ofta skriver så personliga artiklar. Det händer dock ibland. När jag under samma år förlorade min far, mormor och morfar, behöll jag det för mig själv. Men någon som är oerhört duktig på att dela med sig och sätta ord på de där känslorna man går igenom när livet förändras är Annika. Hon förlorade själv förra året både sin mor och far och har skrivit så fina texter om det där att förlora någon. Hennes senaste artikel i ämnet berörde mig på ett sätt som värmer.

– Livet går vidare (det gör ju faktiskt det) – 

 

FANTASIRESOR – SOFIA

Sofia skriver alltid underbara reseinlägg med känsla och vackra bilder. Men inlägget jag idag vill dela med er handlar om något helt annat. Det här med att vara egen företagare och lida av telefonskräck. För ja, jag är en av dem.

– Till alla blyga entreprenörer som lider av telefonskräck – 

 

JOHNNYBAJDZJAN – JOHNNY

Johnny är skribenten bakom bloggen vars namn jag aldrig lär mig stava till. Men Johnny levererar den ena bra artikeln efter den andra. Han jobbar mycket som färdledare i “stan-länderna”. Ja ni vet, Azerbajdzjan, Kazakstan och Kirgizistan. Han skrev för ett tag sedan ett jätteroligt inlägg om dagar när allt bara går fel. Tror vi alla känner igen de där dagarna.

– Dagar man borde stannat på jobb – 

 

 

TV-SERIERNA JAG TITTAR PÅ JUST NU

 

MACGYVER
Det tog två tre avsnitt för mig att gilla serien. Nu är jag livrädd för att jag helt plötsligt ska ha hamnat på sista avsnittet. Ny version av Mcgyver med mycket aktion, humor och roliga karaktärer. Den hemlige agenten Angus MacGyver arbetar som problemlösare åt Phoenix Foundation i Los Angeles och är agent åt det amerikanska departementet DXS.

BULL
Riktigt bra advokatserie som ändå är lite annorlunda. Bull är rättegångskonsulten som tillsammans med sitt expertteam skapar vinnande strategier för att även de knivigaste rättegångarna ska sluta till hans klienters fördel. Bull har en unik insikt i mänskligt beteende, tre doktorsexamen och en rejäl dos charm. Genom modern teknologi, intuition och psykologi påverkar Bull och hans team rättssalens advokater, vittnen, domare och inte minst juryn att fatta rätt beslut.

DISCOVERY OF WICHES
Att jag gillar alla serier av genren fantasy är nog ingen nyhet. Den nya brittiska TV-serien Discovery of Wiches är en av mina nya favoriter. En historiker, och häxa, hittar en bok som sägs innehålla häxornas allra första magiska formler. Snart vill alla magiska väsen lägga vantarna på boken och dess hemligheter – går det att lita på vampyren som säger sig ha letat efter boken i hundratals år?

 

 

Translation:
Summing up the last few months. I haven´t been as productive as I am usually, but I have had a lot on my mind. A lot of work in both my companys, the trip to Florida last week and tomorrow I am of again to Copenhagen in Denmark. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

8 Comments

 1. Kram min søde svenske ven :-) Ses forhåbentlig snart et eller andet sted derude i verden :-)

  1. Det gör vi absolut. Ibland får man ju bara inte till det fast man önskar det :)

 2. En resa är ju alltid en godkänd anledning till att inte blogga. :-)
  Låter som du har och haft en bra höst!

  1. Visst är det :). Viktigt att ta sig tid att vara närvarande. Ja det är mycket kul som händer. Ser verkligen fram emot nästa år. En ny bloggträff vore superkul :).

 3. Kul att läsa om allt du har på gång, heja dig med radiomedverkan och USA-resa! (Skrattade när jag läste din beskrivning av Johnnys namn, jag är precis likadan.) Och tack snälla för länk. <3

  1. Ja det händer mycket nu. Försöker välja med omsorg :). Tack själv för att du sätter ord på det som vi andra inte klarar av. ♡

 4. Er resa till Orlando el Florida såg ju verkligen helt amazing ut!!! Kul m
  P4 ska lyssna. Trevlig kväll kramar

  1. Jag kan ju erkänna att jag egentligen inte var så sugen på just Florida. Men sol och en ny stad är svårt att tacka nej till. Blev verkligen bra och massor av nya fina upplevelser. Det samma :). Ha en supermysig kväll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *