– Dagens Inlägg är ett Samarbete –

 

Man skulle kunna tro att jag borde ha besökt Polen flera gånger tidigare. Framför allt med tanke på närheten till Skåne. Men precis som med Tyskland har Polen varit ett av länderna som har hamnat i skymundan vid våra tidigare reseplaneringar. Vi har faktiskt bara besökt Polen en gång tidigare.

 

Vi tog färjan till Gdynia en kall och stormig vinter för sju år sedan. Att hitta ett öppet kaffe för att slippa snöstormen var nästan omöjligt. Men en tjej på ett oöppnat kaffe gav oss lite medlidande och släppte in oss medan hon startade upp. Därifrån tog vi oss till Gdansk med tåg och spårvagn. Och Gdansk blev staden som lyckades förtjusa oss trots snö och kalla vindar. Läs mer om det lilla äventyret under Resereportage Polen.

 

Mitt kommande reseprogram omfattar allt från högt till lågt. Vi kommer besöka flera museum, vi kommer göra en kvällskryssning, vi kommer promenera i gröna parker, besöka nattmarknaden, vi kommer cykla runt staden och uppleva en “open-air concert i Łazienki Royal Park. Men det jag kanske ser fram emot mest just nu är en Polsk matlagningsklass. Jag som älskar att laga mat… ehh… och äta den… Jag är mindre bra på att träna bort allt det goda jag äter.

 

Trots att vi har ett färdigt program, kan jag inte låta bli att surfa runt hos flera av mina resebloggande kollegor för inspiration. Förra året gjorde några av dem en fantastisk tjejresa till just Warszawa, som tog mitt intresset för staden till en helt ny nivå. Här kommer deras bästa tips och inspirationen till Warszawabesöket. Om du vill ha fler tips till Warszawa och Polen hos respektive blogg, väljer du bara att klicka på bloggnamnet. Och vill ni följa mig live under resan den kommande veckan, gör ni det genom att följa taggarna #LifestylePolen #WarsawAdventures och #fallinlovewithwarsaw  på Sociala Media.

 

FANTASIRESOR

Hos Sofia hittar man flera inlägg om Polen och Warszawa. Bland annat ett inlägg med supermysiga bilder från en tjejresan förra året med några andra resebloggare.

 

ÄNTLIGEN VILSE

Katarinas fantastisk snaps från staden och samma resa får ni bara inte missa.

 

RESFREDAG

Den tredje resenären är Annika som ger er sina tjugo bästa tips till Warszawa.

 

COME FLY WITH ME

Och så har vi Towes inlägg om helgen i staden.


Foto från Towes blogg. 

 

Translation:
On friday I am heading for Poland and Warszaw. I am exicited to see more of a country that I haven´t been to more than once, even though it is next doors.

 

Fotocollage: Daniela Nasteska Olsson
I samarbete med: Warsaw Tourism och Nordic TB

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Härligt! Polen är ett fantastiskt fint land! Vi befinner oss i östra Polen just nu, på en tre veckors roadtrip runt landet (inklusive Tjeckien).

    1. Visst är det. Finns så mycket att se och uppleva. Ni verkar ha en fantastisk resa. Kram på er

  2. Åh ha det så trevligt! Har velat resa dit länge men det har aldrig blivit av.

    1. Du hamnar nog här snart. Lite av ett matmecka :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *