Polen, Zakopane, Bakowa Zohylina, polsk mat

 

Det är vår sista kväll i Polen och Zakopane. Och vi ska säga hejdå till Polen genom att äta på restaurang Bąkowa Zohylina. En restaurang som serverar traditionell Polsk mat i en miljö genomsyrad av traditionell högländarstil.

 

När vi stiger in i restaurangen stiger vi in i en helt annan värld. Väggar och möbler gjorda av trä som påminner om timmerstugor typiska för södra Polen. Och allt täckt av uppstoppade djur, stiltypisk inredning och traditionella polska folkdräkter. Vi möts av en skojfrisk servitör, som under hela kvällen skojar med allt och alla. Hela restaurangen skriker turistfälla och ändå är vi de enda utländska gästerna. Resten av restaurangen är fylld med polska gäster.

 

Värdar är familjen Gąsieniców-Gładczan. De har i flera generationer haft rötter i Tatrabergen och Zakopane. Och än idag, sprider de och skapar en varm, hemtrevlig atmosfär i sina restauranger. Det är svårt att inte bli förälskad i den här hemtrevliga restaurangen. Den sjuder av en gästvänlig, familjär och varm atmosfär. Man är verkligen avslappnad och stortrivs i den humoristiska miljön.

 

När man sätter sig ner får man in flera små krus fyllda av traditionella smårätter till förrätt. Som huset bjuder på. Saltgurka. En sallad. Ister. Och bröd. När det är dags att beställa, bör man vara beredd på något likt en sketch. Skulle man beställa något som kyparen inte riktigt är nöjd med, grymtar han lite missnöjt ett par gånger, tills man beställt något i hans smak. Portionerna är riktigt stora och prisvänliga. Till exempel kostar en gigantisk portion med vildsvin en hundralapp. Vi var fyra personer och middagen kostade oss totalt 600 kronor. Inklusive dryck.

Hitta till restaurangen:
Bakowa, adresse Piłsudskiego 6, Zakopane

 

LÄS MER: Fler inlägg om min Polska resa och området Lillpolen, Malopolska, hittar du här.

 

Polen, Zakopane, Bakowa Zohylina, polsk mat

Polen, Zakopane, Bakowa Zohylina, polsk mat

Polen, Zakopane, Bakowa Zohylina, polsk mat

Polen, Zakopane, Bakowa Zohylina, polsk mat

Polen, Zakopane, Bakowa Zohylina, polsk mat

 

Translation
If you ever visit Zakopane in the south of Polen, you should make a visit to Restaurant Bąkowa Zohylina. A fun traditionell polish restaurant that serves large portionens to affordable prices and a side of humor. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *