Vi är på väg till våra vänners hus här i Languedoc för att vila upp oss några dagar. Det är bara några timmar sedan vi lämnade vår fina kanalbåt. Sju dagar på Canal du Midi har gett mersmak och vi har en känsla av att inte vara klara med äventyret som är att slussa genom en kanal. 

 

På vägen dit hamnar vi i byn Olargue som ligger i arrondisementet Béziers som ligger i Languedoc Roussillon [numera kallat Occitanien]. På skyltarna vi passerar står det “Le plus beau village de France”. Den vackraste byn i Frankrike. Om det är självutnämnt eller ej vet vi inte. Och byn är gullig. Men den hamnar tyvärr inte på vår topplista. Så vi gör ett kort fotostopp i byn och fortsätter vidare. Klockan börjar närma sig två och hungersuget kommer ikapp oss. Senast vi åt var kvällen innan. 

 

Så jag börjar leta efter öppna restauranger i området på Google Maps. Men vi hoppas inte på för mycket. Vi har under våra veckor här, upptäckt att det mesta i Frankrike är stängt mellan två och sex på eftermiddagen. Efter en liten stund, hittar jag så en som verkar ha öppet. Och inte långt efter Olargue, börjar skyltarna dyka upp. Men ingen by. Helt plötsligt passerar vi en grusväg som verkar slingra sig nerför backen och som vi lätt hade kunnat missa. Eller jo, vi missade den faktiskt. Jag såg den precis när vi for förbi. Så, mannen gör en usväng och så er vi på väg ner mot en liten gård.

 

LA MÉCANIQUE DES FRÈRES BONANO

 

Vi har hamnat på en ljuvlig liten gård med både B&B, en Michelinrestaurang och en tapasrestaurang [bistro] i Colombières Sur Orb i Languedoc. Eftersom vi vill sitta ute blir vår val enkelt. Tapas. På Franska. Och igen har vi lyckats få en fullträff med maten. Eller egentligen, det har varit så för oss, att maten under vår resa har hållit en oerhört hög standard. Enda gångerna vi misslyckats var när jag följde en rekommendation från en artikel i Antibes och på en restaurang i Mèze vid Étang du Thau där vi skulle testa ostron.

 

På bistro Trou du Kru , hitta vi en bistroatmosfär med de mest fantastiska smårätter. Här bjuds man på “tapetas” tillagade av veckans lokala råvaror specifika för säsongen. Vi beställer in lite rätter enligt rekommendation och några vi aldrig testat förr. Råbiff, minihamburgare, musslor, friterade jätteräkor och gravad lax [som jag fått noja på på denna resan. Till efterrätt glas och en helt ljuvlig mousse serverad i en glasburk.

 

Vill man hellre äta mat med Michelinstandard ska man välja restaurangen Granit som ligger innanför bistron. Även här serveras man rätter som är inspirerade av säsongen och området. Och vill man även dricka deras fantastiska viner och efteråt inte vill köra, då kan man boka ett av deras mysiga rum. Du kan läsa lite mer om restaurangen på La Mecanique Des Freres Bonano.

 

 

Translation
We are driving through the region of Bézier when start feeling hungry. And we find this adorable Bistro called Tron du Kru in Colombières Sur Orb.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *