Vi har bestämt att vi ska ta tåget norrut idag. Vi går ner till den lilla tågstationen för att köpa biljetter. Utanför stationen står ett litet blå och vitt tåg. Och jag och mannen påbörjar en diskussion.

 

– Tror du att det är det tåget vi ska åka med? Jag
– Nej, det gamla tåget är säkert bara ett utställningståg. Mannen
– Tror du inte? Jag
– Det är säkert det tåget som är på väg in som vi ska åka med! Mannen
Ett moderna, nyare tåg är på väg in på perrongen.
– Va, det moderna tåget kan vi väl inte åka med, det är ju ingen match. Jag
Helt plötsligt startas det gamla, gamla tåget, jo minsann, här ska åkas antikt tåg.

 

Vi åker längs med kusten med det överfulla lilla tåget. Tåget hinner inte mer än starta förrän vi fotoentusiaster kastar oss mot fönsterna för att fånga det ständigt varierande landskapet utanför. Att tåget kallas för Skakaren är varken oförtjänt eller en tillfällighet. Det korsikanska tåget, U Trinichellu, gungar och skakar. Stannar på varje station och ibland med bara några minuter mellan stationerna. Rutorna som är neddragna ger känslan av ett gammalt tåg i Indien. Det går genom tunnlar, viadukter och broar ritade av Gustave Eiffel.

 

Att Korsika fick sin första räls flera decennier efter Sverige fick sin, beror på att det franska styret i Paris försökte hålla koll på de frihetssträvande Korsikanerna. När man så småningom byggde smalspåret band man samman de två strategiskt viktigaste städerna på öns kuster och nådde då också Corte, Korsikas första självständiga huvudstad mitt på ön.

 

Vi har bestämt oss för att åka till Algajola. Halvvägs till Ile Rousse. Linjen går längs med kusten från Calvi i nordväst för att sedan fortsätta mot badorten Ile Rousse, som vi redan besökt. Algajola är en fantastisk liten by och ligger längs med turkost, genomskinligt vatten, sandstrand och stora stenar till klippor. Stranden, som också går under namnet Aregno Plage, lockar både surfare, campare, djurägare och en och annan nudist. Här är det lugnt och skönt och på den långa stranden finns det gått om utrymme om man vill vara i fred.

 

Korsika 27

Korsika 28

Korsika 29

Korsika 30

Korsika 31

Korsika 32

 

Translation;
We took the little train to a small and wonderful little village called Angajola. Wonderful beach and wonderful water.

 


Resan var en pressresa som arrangerades av Langley Travel, Svenska Resebloggar och Langley Hotel Méditerranée.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Vilka fantastiska bilder Daniella! Det är något med ljuset som är obeskrivligt vackert…

    1. Vissa dagar är bara ljuset perfekt för kameran och fotografen :)… och
      den dagen var en sådan. Tänk om man alltid hade sånt ljus :))

  2. Men vilket härligt litet ställe! :)

    1. Korsika är helt underbart. Kommer absolut åka tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *