Ile Rousse, den röda byn som inte är så röd

Frankrike, Korsika

 

Nordöst om Calvi ligger den gamla och pittoreska byn Ile Rousse [L’Île Rousse]. Runt torget sprider kaféerna ut sig. Ljudet av krockande bouleklot överallt. Och spelar man inte boule, så tittar man på andra som spelar nationalsporten. Att man har en världsmästaren i byn är man mäkta stolt över.

 

Atomsfären är lugn och harmonisk och den lilla byn doftar fantastiskt. Trots att det är en liten by hittar man stränder, barer, kaféer, butiker och torghandel. Mitt i sommaren flerdubblas befolkningen i Ile Rousse och namnet till trots, “den röda ön”, är byn varken en ö eller speciellt röd. På torget Place Paoli står bysten av en annan stolthet. Pascal Paoli hyllas inte bara som grundare av staden, utan också som den som ledde ön under dess få år av självständighet, 1755 till 1768.

 

Vår historiska tur i byn avslutas med middag på Langleys hotell i Ile Rousse, Langley Resort Napolón Bonaparte. Huvudbyggnaden som byggdes på 1920-talet är numera är barnvänligt familjehotell och helt idylliskt för barnfamiljer. Personalen är som på få hotell vi varit på. Genuint trevliga, vänliga och tar gärna ett litet snack med gästerna med ett leende. På bilden nedan är det Felix som får utstå lite frågor från mannen min. Vi serveras en trerätters middag med bland annat vildsvin och vegetarisk lasagne. Jag gillade lasagnen så mycket att jag hoppar över vildsvinet för att få plats med mer.

 

Korsika 22Korsika 23 Korsika 24 Korsika 25

Korsika 26

 

Translation;
The little village of Ile Rousse has a lot to offer  even though it only has a population of 3 000. Beautiful surrondings and blue water.

 


Denna resan var en pressresa arrangerad av Langley Travel, Svenska Resebloggar, Langley Hotel Méditerranée och  Langley Hotel Napoleon Bonaparte

 

0
Nyare Inlägg
Äldre Inlägg
Daniela Nasteska Olsson

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

2 Kommentarer

 • Profilbild
  FREEDOMtravel 2015, juni 20 at

  Tack för senast!!! SÅÅÅ roligt att träffas! Underbara bilder från Ile Rousse! Vi hann inte se så mycket av den stan även om båten la till där. Däremot råkade vi köra lite fel så vi snurrade mitt inne i stan, bland caféer och människor som fick flytta sina barnvagnar, med vår husbil. Liiite trångt… ;)

  Svara
  • Daniela
   Daniela 2015, juni 20 at

   Tack det samma. Hoppas vi får möjlighet att dela upplevelser igen någon gång

   Svara

Lämna en kommentar