Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

Frankrike, Korsika

 

Nordöst om Calvi ligger den gamla och pittoreska byn Ile Rousse [L’Île Rousse]. Runt torget sprider kaféerna ut sig. Ljudet av krockande bouleklot överallt. Och spelar man inte boule, så tittar man på andra som spelar nationalsporten. Att man har en världsmästaren i byn är man mäkta stolt över.

 

Atomsfären är lugn och harmonisk och den lilla byn doftar fantastiskt. Trots att det är en liten by hittar man stränder, barer, kaféer, butiker och torghandel. Mitt i sommaren flerdubblas befolkningen i Ile Rousse och namnet till trots, “den röda ön”, är byn varken en ö eller speciellt röd. På torget Place Paoli står bysten av en annan stolthet. Pascal Paoli hyllas inte bara som grundare av staden, utan också som den som ledde ön under dess få år av självständighet, 1755 till 1768.

 

Vår historiska tur i byn avslutas med middag på Langleys hotell i Ile Rousse, Langley Resort Napolón Bonaparte. Huvudbyggnaden som byggdes på 1920-talet är numera är barnvänligt familjehotell och helt idylliskt för barnfamiljer. Personalen är som på få hotell vi varit på. Genuint trevliga, vänliga och tar gärna ett litet snack med gästerna med ett leende. På bilden nedan är det Felix som får utstå lite frågor från mannen min. Vi serveras en trerätters middag med bland annat vildsvin och vegetarisk lasagne. Jag gillade lasagnen så mycket att jag hoppar över vildsvinet för att få plats med mer.

 

Korsika 22Korsika 23 Korsika 24 Korsika 25

Korsika 26

 

Translation;
The little village of Ile Rousse has a lot to offer  even though it only has a population of 3 000. Beautiful surrondings and blue water.

 


Denna resan var en pressresa arrangerad av Langley Travel, Svenska Resebloggar, Langley Hotel Méditerranée och  Langley Hotel Napoleon Bonaparte

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

3 Comments

 1. Tack för senast!!! SÅÅÅ roligt att träffas! Underbara bilder från Ile Rousse! Vi hann inte se så mycket av den stan även om båten la till där. Däremot råkade vi köra lite fel så vi snurrade mitt inne i stan, bland caféer och människor som fick flytta sina barnvagnar, med vår husbil. Liiite trångt… ;)

  1. Daniela says:

   Tack det samma. Hoppas vi får möjlighet att dela upplevelser igen någon gång

 2. Johanna says:

  Hej Daniela,
  Vilka fina ord om byn och vilken varm presentation om vårt hotell Langley Resort Napoleon Bonaparte och maten, det var verkligen en fröjd att läsa! Och visst älskar man Korsika…
  Väldigt bra blogg i övrigt, både informativt och personligt :)
  Har du lust får du gärna länka till vår sida i bloggen, det skulle vi vara väldigt tacksamma för!
  Med denna länk: https://www.langley.eu/sv/solresor/korsika/
  Lycka till med er resa och tack igen för en toppenblogg!
  Mvh, Johanna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *