I December ljuder många fantastiska Julkonserter över landet. Många i våra kyrkor. Något som jag hade velat uppleva är en Julkonsert i Notre Dame. Men nu får man kanske vara glad att man varit där.

 

Denna mäktiga gotiska katedral tog över 200 år att slutföra. Bygget startade redan 1163 och blev klart först 1345. Många anser att det är den vackraste katedralen i hela Europa. Och visst är den en av de vackraste… Katedralen ligger på ön Île de la Cité i floden Seine och formgavs av Maurice de Sully. Katedralen har klassats som ett världshistoriskt monument av Förenta Nationerna och Napoleon Bonaparte lät sig krönas till kejsare här den 2 december 1804. Notre Dame är i Frankrike också den allmänna benämningen på kyrkobyggnader helgade till Vår Fru, det vill säga jungfru Maria. Jag tror bestämt att man måste ta sig tid för en julkonsert i år…

 

 

Foto: © Discovering The Planet

0
fb-share-icon0
20
fb-share-icon20
Daniela Nasteska

Daniela Nasteska

Välkommen till resebloggen Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss av våra resor, upplevelser och intryck. Du är välkommen att följa med på vår resa.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *