I December ljuder många fantastiska Julkonserter över landet. Många i våra kyrkor. Något som jag hade velat uppleva är en Julkonsert i Notre Dame. Men nu får man kanske vara glad att man varit där.

 

Denna mäktiga gotiska katedral tog över 200 år att slutföra. Bygget startade redan 1163 och blev klart först 1345. Många anser att det är den vackraste katedralen i hela Europa. Och visst är den en av de vackraste… Katedralen ligger på ön Île de la Cité i floden Seine och formgavs av Maurice de Sully. Katedralen har klassats som ett världshistoriskt monument av Förenta Nationerna och Napoleon Bonaparte lät sig krönas till kejsare här den 2 december 1804. Notre Dame är i Frankrike också den allmänna benämningen på kyrkobyggnader helgade till Vår Fru, det vill säga jungfru Maria. Jag tror bestämt att man måste ta sig tid för en julkonsert i år…

 

 

Foto: © Discovering The Planet

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. En reseblogg för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor och personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Blog Discovering The Planet.

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *