Warning: Undefined array key "HTTP_USER_AGENT" in /home/httpd/vhosts/discoveringtheplanet.com/httpdocs/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/controllers/sfsi_socialhelper.php on line 249

Guadeloupe, Frankrike, Västindien

 

Det är min tredje dag på Guadeloupe. Och jag har fortfarande inte lämnat hotellområdet. Just idag regnar det och blåser mer än vanligt. En perfekt bloggdag. I bakgrunden har jag på CNN. Man kan ju inte ändra dagsrutinerna helt, bara för att man befinner sig någon annanstans.

 

Mycket tankar kring den här resan. Jag tror inte jag hade bokat den om jag hade annat vad som skulle hända i Ukraina. Bara en känsla. Jag hade också en konstig känsla inför resan. Kände mig förvirrad. Det tog mig tre dagar att packa. Jag ska bara vara borta två veckor. Borde inte vara någon skillnad på det och en resa på en vecka till Grekland. Men det är första långresan på två år. Som om minnet för att packa inför långresor lite lagt sig i en dimma.

 

ÄLSKA KASTRUP

Trots tre vaccindoser krävs ett antigentest max 24 timmar gammalt. Älska Kastrup. Nu kan man göra ett sådant på terminal två, och få svar inom en halvtimme. Det är lite stökigt, men fungerar. Att man sedan på Guadeloupe varken behövde visa det eller dokumentet “Sworn Statement” som krävdes, kändes både som lättnad och onödig stress i förväg. Jag strosar runt på Kastrup och njuter av varje sekund. Trots att många butiker fått slå igen, bland annat HM, känns flygplatsen åter levande. I höstas var den öde och kändes nästan övergiven.

 

Jag har två timmars flygtid till Paris och två och en halv timmar ledig tid innan nästa flyg. Det till Guadeloupe. Jag strosar där med och hamnar till sist på Starbucks. Finns inte så mycket att välja på på min terminal. Jag har misslyckats med att sova i natt och är jättetrött. När jag är så här trött är jag både ljus och ljudkänslig. Jag har så klart turen att hamna bredvid en pappa och hans ett och ett halv åring. Hon är snäll, men varje gång hon skriker till rycker det till i kroppen på mig. Gör nästan ont.

 

 

INTE MYCKET INTRYCK AV GUADELOUPE DENNA FÖRSTA KVÄLL

Jag åker utan mannen. Mycket jobb hemma gör att han inte kan åka med denna veckan. Men om en vecka ansluter han med. Vår första resa ihop sedan förra sommarens resa till Samos [som jag tyvärr inte skrivit så mycket om än]. Jag vet inte så mycket om Guadeloupe och har lite låtit bli att läsa på. Sett lite bilder på Instagram. Minns att en nära vän var där för många år sedan och att de gillade ön/öarna mycket. Ska inte göra så mycket. Har en bok med mig. Målet är att orka läsa ut den [visar sig att jag tedan läst den, inget ovanligt fenomen för mig]. Och gå många fotopromenader i värmen.

 

Vi landar halv sju på kvällen och det har redan börjat skymma. En halvtimme senare är det mörkt. Så jag får inget intryck av Guadeloupe denna första kväll. När jag checkat in på rummet är jag för trött för att göra något alls mer ta en snabb dusch och gå och lägga mig. Vaknar cirka femton timmar senare. Lite piggare :). Börjar dagen med iskaffe och panini i strandbaren. Och värmen gör redan gott. Att det blåser ganska mycket spelar ingen roll. Det blåser varmt, havet är turkost och palmerna finns runt vartenda hörn. Blir nog bra det här.

 

Guadeloupe, Frankrike, Västindien

Guadeloupe, Frankrike, Västindien

Guadeloupe, Frankrike, Västindien

Guadeloupe, Frankrike, Västindien

 

Translation
Are right now in Guadeloupe in the French West Indies. It is a little bit windy and today it is also raining, but it is still warm. I will enjoy the upcoming two weeks. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

7 Comments

 1. Ser helt otråkigt ut! :)

  1. Är ganska tråkigt. Varmt & soligt…mellan varven. Ärligt… det är nog mest jag som är tråkig haha. Inte hunnit upptäcka nåt än. Sparar det till G dyker upp till helgen :)).

 2. Härligt! Var på Guadeloupe är du?

  1. Jag är på norra Basse Terre, västra ön. I närheten av Deshaies
   Har ni varit här?

   1. Nej men jag satt faktiskt och hotell-googlade Guadeloupe för bara någon vecka sedan. Och då hamnade jag faktiskt ungefär där. :-)

 3. Ser härligt ut! Oavsett väder ;) Imponerande att du klarar av att skriva med CNN i bakgrunden! Jag är alltid så impad av människor som klarar av att producera något samtidigt som man har på radio eller TV, det fixar inte jag ;)

  1. Är ju det. Skönt att kunma gå rätt ut i värmen. Å jag är tvärtom. Om det är tyst kan jag inte jobba alls. Samma gäller för sömnen. Hälsosamt:)))).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *