Grekland, Samos, Proteas

 

Senaste åren har jag varit ganska enkelspårig vid valet av hotell på våra resor. Framför allt när en roadtrip inte är planerad. Närheten till strand har blivit det absolut viktigaste och att det är en mysig sådan. Så också inför denna resa till Samos.

 

Vi kallar den här typen av resor för viloresor. När vi bara ska vara och ladda upp med ny energi. Då är det ju ganska väsentligt att det är hög trivselfaktor där man ska spendera en eller två veckor dagligen. Denna gång var det en strandbild som fick mig på fall. Med rosa och vita solstolar. Avgörande blev att man kunde boka boende i en delad bungalow. Hela resorten kändes som en levande backdrop. Vilket den också blev för mig som var inspirerad som aldrig förr att ta bilder ur alla möjliga vinklar. Det var så vi hamnade på Proteas Blu Resort i Pythagorion på Samos sydöstra kust.

 

Vi försöker verkligen göra den här resan så säkert och ansvarsfullt som möjligt. Med tanke på Corona. Allt efter som dagarna går, är vi bara allt mer och mer nöjda med vårt val. Dessutom har vi  jag blivit barnsligt förtjusta i hotell där man kan åka golfbil till rummet. Resorten visar sig också vara barnfri, vilket vi inte visste, vilket innebär otroligt lugna dagar på stranden och vid kvällsmaten.

 

Mer om Samos kommer ni kunna läsa här så småningom. 

 

 

HOTELLETS OMGIVNINGAR

Utöver designen av stranden och miljön med solstolar i trä, runda solbäddar och hammockar i trä, är det trädgården som imponerar mest. Varenda buske, vartenda träd och varenda växt är planerad och planterad med en tanke bakom. Och sedan har vi den konstnärliga delen av trädgården. Fyrkantiga, runda, geometriskt beskärda buskar som drar ögonen till sig överallt. Rosa och vit bougainvillea. Helt plötsligt upptäcker man vindruvsplantor med stora klasar druvor. Å en gammal jeep.

 

Vid varje promenad på området, upptäcker vi något nytt. Men hotellet ligger på en lång sluttning. Neråt är inga problem. Men jag får erkänna, att jag ett par gånger fick lite andnöd när vi skulle upp för trapporna. Man bör veta att jag inte har världens bästa kondition. I värsta fall, får man ringa efter golfbilen.

 

 

RUMMET & UTSIKT ÖVER ÖARNA RUNT SAMOS

Utsikten mot havet och alla öarna runt omkring är helt upplyftande. En del av öarna är grekiska, andra turkiska och en som är både och. Från vår balkong har vi lyxen att kunna se ut över detta ljuvliga landskap varje dag. Men i ärlighetens namn, så har man den utsikten från varenda plats på resorten. Och så rummet. Jag älskar när designen är skapad av enkla medel som plankor och betong, och ändå ger en lyxig känsla. Där varenda detalj är genomtänkt.

 

En extra fin tanke är välkomstlådan i trä med tre fack. Vatten, en flaska vitt vin och bananer. Och varannan dag, vid städningen, ligger det påsar med någon överraskning på sängen. Loukomi. Ett armband. T-shirt. Så fin tanke. Det finns fler uttag än vi hade kunnat önska och flera USB-uttag. Strandhanddukar, badrockar och badtofflor. Enorma garderober där till och med resväskorna får plats. Det enda som kanske inte är genomtänkt är badrummet. Vi gissar att rummen renoverats after the fact.

 

 

OM SERVICE & SÄKERHET KRING CORONA

Vi har halvpension på hotellet, vilket innebär att frukost och kvällsmat ingår. Och inte någonstans, sedan början på Coronakrisen, har vi sett så här seriös anpassning till viruset. Man måste ha munskydd överallt inomhus. Personalen däremot, måste ha munskydd överallt. Både inne och ute. Och har du glömt ditt munskydd, så får du snabbt ett.

 

Det står handsprit överallt. Till och med utanför hissarna. Vid buffen måste man inte bara ha munskydd, men dessutom plasthandskar, som kastas efter varje runda. Rummen städas varannan dag och alla soffor i barerna sprayas och rengörs efter varje gäst.

 

Det här är ett hotell som jag är övertygad om att vi kommer bo på igen om vi återvänder till Samos. Vi hade inte kunnat välja ett bättre hotell om vi så försökte. Vill också bara påpeka att bilderna nedan är redigerade för mitt Instagramkonto. Så det är lite mindre blå än verkligheten, men lika rosa som verkligeheten.

 

Grekland, Samos, Proteas

Grekland, Samos, Proteas

Grekland, Samos, Proteas

Grekland, Samos, Proteas

Grekland, Samos, Proteas

Grekland, Samos, Proteas

Grekland, Samos, Proteas

Grekland, Samos, Proteas

Grekland, Samos, Proteas

 

Translation
When we visited Samos in Greece last summer, we stayed at this lovely resort. Proteas Blu resort in Phytagorian. Can absolutely recommend this stunning resort and amazing personel. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *