Det är alltid bra att läsa på om landet man ska resa till på semester. Men de lokala lagarna är kanske inte det första man läser. Vissa saker är självklara när man reser, andra är mindre självklara och vissa är vi helt ovetande om.

 

I många länder finns det lagar som man inte ens riktigt vet hur de uppkom. För många, många år sedan gjorde jag flera listor i denna kategorin. Med allt som pågått senaste åren, känns det som att vi behöver le lite. Här är några roliga lagar och regler jag hittat på bland annat Brittiska resesajten Wanderlust, Dagens PS, Aftonbladet och Skyscanner. De har lusläst regelverken från all världens hörn och listat de mest skruvade lagarna man kunnat hitta.

 

Visste du exempelvis att det i ett av Europas största länder är fullt lagligt för en gravid kvinna att kissa i en polishjälm? I samma land är det samtidigt olagligt att avlida i parlamentsbyggnaden. Om dessa regler verkligen existerar gör jag förbehåll för :). Bara lite skoj så här en tisdag med verkligheten runt hörnet.

 

32 SKRUVADE & GALNA LAGAR ATT SE UPP FÖR PÅ SEMESTERN

EUROPA

1. Det är olagligt att bära simkläder som badbyxor eller bikinis på Barcelonas gator.
2. I London är det olagligt att dö i “The House of Parliament”. Det eftersom du då teoretiskt sett har rätt till en statsbegravning.
3. I Storbritannien är det lagligt för gravida kvinnor att kissa överallt, till och med i en polishjälm.
4. I vårt grannland Finland baseras trafikböter på din inkomst.
5. Befolkningen på Capri värdesätter lugn och tystnad. Här riskerar man att bli gripen av polis om man bär skor som låter för mycket.
6. I Eraclea Italien är det förbjudet att bygga sandslott på stranden.
7. I Amsterdam i Nederländerna är tobaksrökning förbjuden på offentliga platser, som kaféer, medan cannabisrökning är helt tillåtet.
8. I Schweiz gäller det att planera sina toalettbesök. Man får inte spola efter 22:00.
9. Det är oklart varför, men i Estland är det förbjudet att spela schack samtidigt som man har sex.
10. Sex on the beach må låta trevligt, men undvik det om du är i Spanien där det är olagligt.
11. Sverige plockar en plats på listan! Visste du att är olagligt att fotas spritt språngande naken i fotoautomat?
12. I Ungerns huvudstad Budapest är det inte tillåtet att ha sex med lampan tänd. Varför? Ingen som vet.
13. Fyll upp bilen rejält innan du tar dig en tur på tyska autobahn, det är förbjudet att få bensinstopp liksom att gå längs vägen.
14. I Frankrike är dockor med världens sötaste utomjording E.T. olagliga. Där är det nämligen förbjudet att sälja dockor som inte har mänskliga ansikten.
15. England har en del intressanta lagar. En av de mer udda är bestämmelsen att en kvinnlig säljare får vara topless, men bara om hon säljer tropiska fiskar.

 

 

ASIEN

16. I Kina måste man ansöka om tillstånd från staten för att få reinkarneras.
17. Att tugga tuggummi i Singapores tunnelbanor resulterar i böter. Det råder tuggummiförbud sedan 1992.
18. I Saudiarabien är du tvungen att alltid kunna visa upp recept för samtliga läkemedel du bär på.
19.Samoa är det olagligt att glömma bort din frus födelsedag.
20. Att ha en romantisk semester i Dubai, Förenade Arabemiraten, är kanske inte optimalt. Här är det förbjudet att kyssas på offentliga platser.
21. Planerar du en skidresa till Iran? 2010 införde regeringen restriktioner för mäns frisyrer. Hästsvans, för spretiga frisyr och hockeyfrilla är inte tillåtet.
22. I Dubai i Förenade Arabemiraten bör du inte ägna dig åt ömhetsbetygelser, såvida du inte vill riskera att hamna i fängelse. En oskyldig puss på kinden kan resultera i tio dagar bakom galler. Är du dessutom berusad vid tillfället, blir straffet ännu längre, upp till ett år.
23. Filippinernas huvudstad Manilla lackade ur rejält på skådespelerskan Claire Danes i slutet av 90-talet efter att hon berättat om sina negativa upplevelser av staden när hon var där på filminspelning. Ett tag förbjöds därför alla filmer hon medverkade i.
24. I Kina är filmer och tv-shower som inkluderar tidsresor olagliga.

 

NORD & SYDAMERIKA

25.Barbados är det inte tillåtet att bära kamouflagekläder.
26. Om du är singel och ogift i Florida Usa, får du inte hoppa fallskärm på en söndag.
27. I Alabama Usa är det förbjudet att köra bil med ögonbindel. ???
28. I Kanada måste en av fem låtar som spelas på radio ha en kanadensisk artist.
29. I Florida i Usa är det olagligt att fisa på en offentlig plats efter klockan 18 på en torsdag.
30. Choklad och överraskningar i kombination uppskattas inte i USA. Där är de populära Kinderäggen olagliga. Anledningen är kvävningsrisken som kan finnas med de medföljande leksakerna.

 

AFRIKA

31. I Egypten riskerar du att arresteras om du använder en kikare i närheten av en flygplats.
32. Egypten får du inte spela för hög musik i din egen bil, då kan du få böter för att du är för egoistisk. Andra som hör musiken kanske inte uppskattar din smak.

 

Resekultur

 

Translation
Travel etiquette and different laws can be selfexplanatory and sometimes you don´t even know about some of the laws that exist.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *