Minnet av vår kanalbåtsresa genom Franska Canal du Midi ligger fortfarande färskt i minnet. Trots att det nu är nio månader sedan. Vi kommer nog alltid minnas den som en av de finaste resorna vi gjort och kanske en av de långsammaste. Att åka kanalbåt i 6 kilometer i timmen, ger dig inget annat alternativ än att njuta av naturen och lugnet kring dig själv i just det tempot.

 

Det är en resa som vi hade drömt om i över femton år. För det var så länge sedan jag såg mat och reseprogrammet “Rich Stein´s French Odyssey”. I samma stund som jag såg första avsnittet, uppstod drömmen om en kanalbåtsresa och hamnade högst upp på bucketlistan. Men då, för femton år sedan, var det en ekonomisk omöjlighet för oss. Att flyga till Frankrike, ta sig till en kanal och hyra en kanalbåt, gick helt enkelt inte att lösa. Drömmen förstärktes ytterligare när man förra året började visa programmet Tim och Prus kanalresor, “Kanaler, båtar och kärlek“. I nittioårsåldern filmar de en av sina många kanalbåtsresor i en bedårande resedokumentär.

 

Och helt plötsligt bara bestämmer vi oss. Vi gör det nu. I sommar. Frankrike är redan inplanerat för sommarens resa med en roadtrip på Franska Rivieran. Så de flesta av kostnaderna har vi redan. Dessutom upptäcker vi, att priserna för att hyra en båt har gått ner. Vi får senare redan på att det beror på att turismen längs med kanalerna minskat på grund av en naturkatastrof och demonstrationerna runt om i Frankrike.

 

CANAL DU MIDI, EN AV EUROPAS ÄLDSTA KANALER

 

Vårt val faller på Canal du Midi som blev klar 1681 och är en av de äldsta kanalerna i Europa som fortfarande används. Man byggde kanalen dels för att undvika den långa resan runt Spanien, men också för undvika pirater runt det fientliga Spanien på vägen mellan Atlanten och Medelhavet. En resa som på 1600-talet tog ungefär en månad. Numera används inte kanalen som transportled utan som turistattraktion. Trots att det redan har gått nio månader sedan vi gjorde resan, har jag fortfarande flera inlägg kvar att skriva. Ja ni vet, livet kommer liksom i vägen. Och det är alltid de ställena och upplevelserna som man uppskattar mest, som det tar längst tid att skriva om. Man vill ge dem samma kärlek och omtanke som de gav oss.

 

ATT SKAPA EN RESEVLOGG

 

Vi har gjort två resevideos tidigare där vi pratar lite. Den första när vi besökte när vi besökte Corbin Wildelife Sanctuary på Tobago och det andra på Maldiverna när vi tillsammans med hotellets kock besökte deras trädgård. Men det låg inte så mycket tanke bakom dem. Det blev som det blev. Denna gången ville vi testa att prata lite mer och berätta mer om resan. Att det var vår första mer planerade vlogg, är också anledningen till att det har tagit tid att få klart filmen. Bristen på kunskap kring att filma ljud och bild med ett mål att publicera, blev uppenbar först när vi kom hem. Inför resan köpte jag en liten mikrofon att sätta på mobilen. En mikrofon som jag kommer på att sätta på, först halvvägs in i filmningen.

 

Det visar sig, att den gör att ljudet blir klarare, men ljudnivån blir mycket, mycket lägre. Jag har också haft lite problem med att behålla kvaliteten på filmen när jag använt olika redigeringsproblem. Så har ni något bra tips på videoredigare, tipsa gärna. Efter mycket trixande med ljud och bild är vi nu klara. Så klara som vi kan bli. Och så mycket klokare till nästa gång :). Så här kommer den till slut. Vår egna lilla “Resevlogg” från vår kanalbåtsresa. Och vill ni se fler filmer från våra resor gör ni det antingen under kategorin “Kodak Video Moment” eller så går ni direkt till vår Youtube-kanal. Och glöm inte att följa den om ni inte redan gör det ;).

 

TIDIGARE INLÄGG OM CANAL DU MIDI & VÅR ROADTRIP

Mer om hela vår roadtrip i södra Frankrike kan ni läsa om här.

Här kan ni läsa mer om vår kanalbåtsresa dag för dag

Charmiga Paraza i Languedoc i Frankrike och middag på slottet

 

 

Translation
Last summer we finally went through with one of our top dream trips. To do our own French Odessey on one of the Canals in France. We choose Canal Du Midi and had an amazing experience. Something we absolutely will do again.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *