Det är i tider som dessa, som man uppskattar allt man haft förmånen att får vara med om lite extra mycket. Att få skapa reseminnen. Att få resa hur vi vill och vart vi vill är kanske något som många av oss alltid tagit för givet. Men det är ju faktiskt få förunnat att ha möjligheten eller ekonomin att göra så.

 

Vårt Svenska pass är ett av de bästa i världen och tillåter oss att resa in i 157 länder utan visum. Och vi Svenskar utnyttjar det verkligen. 56 % av oss reser utomlands minst en gång om året. Skandinaver är de som reser mest i världen. Bara Amerikanare reser mer än oss. Bland de Skandinaviska länderna är det Finländarna som toppar listan. Vi Svenskar flyger mer än fem gånger så mycket som genomsnittet i världen. Och jag får väl erkänna att jag har bidragit med min beskärda del.

 

Varje år gör jag en liten sammanfattning på resorna jag gjort under det gångna året. Och de senaste fem åren får jag medge, att jag rest mer än jag någonsin hade kunnat drömma om. Och jag är extra tacksam över alla de stunderna och reseminnena när hälsan faktiskt inte ens tillåter att jag upptäcker närområdet. Som detta året. Det är min enda personliga ljusglimt med Corona. Timingen med Corona och att plötsligt blivit väldigt mycket sämre i min ME/ CFS, Kroniska trötthetssyndrom gör livet lite lättare. Ja ni vet, FOMO ;).

 

 

ÅREN SOM GICK I RESOR

Listan för 2020 lär väl inte bli lika spännande. Men det gör faktiskt ingenting. Jag kan leva på gamla minnen ett tag. Tills jag får sol och värmeabstinens. Häromdagen hamnade jag i mitt Instagramflöde… på Facebook. Hade inte alls tänkt på att alla Instagrambilder numera också finns där. Troligtvis sedan Facebook köpte upp Instagram. Så jag gick igenom flödet och hittade många bilder från fantastiska upplevelser och ögonblick vi fått vara med om under våra resor genom världen. Så här är några av våra finaste stunderna i bilder. Via Instagram. Dela gärna med dig av dina favoritupplevelser i kommentarsfältet nedan för att inspirera till framtida resor. 

 

2019 | Året som gick i resor 
2018 | Året som gick i resor 
2017 | Året som gick i resor
2016 | Året som gick i resor
2015 | Året som gick i resor 

 

RESEMINNEN FRÅN SVERIGE

Jag har oerhört mycket kvar av Sverige att upptäcka, och i år har verkligen varit året för det. Men vi har ända sedan vi blev tillsammans varje år gjort minst en roadtrip här hemma i Sverige för att upptäcka vårt vackra land. De flesta av bilderna nedan är från Skåne, men en av mina absoluta favoritupplevelser här i Sverige var när jag fick möjlighet att åka hundspann i Kiruna. Det vill jag sååå gärna göra igen. Första bilden är från vackra Söderåsen Nationalpark här nere i Skåne.

 

 

RESEMINNEN FRÅN EUROPA

Jag harbesökt 25 av Europas 49 länder. Men tänk vad mycket jag har kvar att upptäcka här i Europa. Om jag skulle nämna mina topp fem favoriter hittills skulle det nog bli följande [utan inbördes rangordning]; Korsika i Frankrike, Cornwall i Storbritannien, Skiathos i Grekland, Kappadokien i Turkiet och hela Makedonien [of course :)]. Bilderna nedan är dock från fler platser än så. Bland annat Valldemossa på Mallorca, Paris, Neapel, Kappadokien, Budapest, Cartagena i Spanien, Portugal och Italien.

 

 

RESEMINNEN FRÅN ASIEN

Det råder lite delade meningar om hur många länder det finns i Asien. Vissa hävdar att det finns 48 erkända länder som rättmätigt bör tillhöra världsdelen Asien. Vi jag har besökt 14 av länderna i Asien. Det säger väl egentligen inte så mycket. Många gånger har man kanske bara sett huvudstaden eller en liten del av ett land. Ett land där kulturen kan vara oändligt olika från en landsände till en annan. Men en av höjdpunkterna var definitivt vår roadtrip genom södra Japan. Men jag är också överförtjust i Filippinerna och hoppas kunna återvända någon gång. Och Singapore är en av mina absoluta favoritstorstäder. Och vi får ju inte glömma Maldiverna.

 

Reseminnen, Asien

Reseminnen, Asien

 

RESEMINNEN FRÅN AFRIKA

Afrika är en av kontinenterna som ständigt dyker upp på min Bucketlist. Av Afrikas 55 länder har jag bara satt fot i 10. Men minst lika många finns kvar på önskelistan. En av de mest fantastiska resor vi någonsin gjort, gjordes före bloggens tid. Vi gjorde en resa som började med Safari i Tanzania, fortsatte med strandliv i Zanzibar och avslutades med att uppleva det lokala livet i södra Kenya. En resa som jag länge velat skriva mer om. Ytterligare en av mina mest minnesvärda resor har gått till Afrika. Jag och resebloggaren Helena fick möjlighet att åka på en helt makalös pressresa till Västsahara [Marocko].

 

Reseminnen, Afrika

Reseminnen, Afrika

 

RESEMINNEN FRÅN NORDAMERIKA & SYDAMERIKA

Vi har rest en hel del i Nordamerika och kanske framför allt i Karibien och Centralamerika. En av de mest minnesvärda resorna måste ändå bli den till Kuba. Det var verkligen så unikt och spännande som vi hade väntat oss. Men bilresan vi gjorde i Costa Rica går också till historien. En resa som vi också vill göra om någon gång. Vi har besökt många av länderna och öarna här, men många av dem också före bloggens historia. Vår senaste resa dit gick till Trinidad & Tobago. Sydamerika är kontinenten som vi har kvar att upptäcka… bortsett från Oceanien [Australien]. Vi har faktiskt bara besökt ett land här och det är Brasilien.

 

 

Translation
Travelling the world is my only real hobby and passion. Accept for writing about them. This year has been different. For most people in the world. So I am taking my time to look back on the trips we have been fortunate to be able to do before this 2020.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

  1. Åh men alltså TACK för helt magisk reseinspiration! Har skrivit ner flera av de platser och upplevelser du tipsar om och håller tummar och tår för att världen börjar lättas upp snart så man kan ge sig ut i den igen :)

    1. Behövde påminna mig själv lite om vad man faktiskt fått vara med om :). Snart snart kan vi nog det, om än med lite fler restriktioner och hygienkrav… vilket aldrig är fel . Tack för att du tittat in. Kan ha missat din sida. Så nu är kvällslektyren klar.

  2. Jättefina bilder och härligt inlägg ☺️ Jag börjar känna av sol- och värmeabstinensen, men i övrigt lever jag också på fina reseminnen. Jag bloggar också om reseminnen nu i december ☺️

    1. Tack Maria. Det är ju helt okej att vara hemma med. Men det är ju det där, solen & värmen :). Emellanåt behöver man den desperat. Och visst är det tacksamt att ha så många reseminnen just nu <3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *