2018 ligger nu i backspegeln och det är dags att påbörja ett nytt år att se fram emot. 2016 bestämde jag mig för att dra ner lite på resandet under 2017, och i slutet av 2017 bestämde jag mig för att också ta det lite lugnare under 2018. Försöka satsa lite mer på slow travel. Färre resor, med lite längre tid på plats. Och så blev det. 

 

Bloggen har firat tio år och nu ser vi fram emot tio till. Jag kommer troligtvis under 2019 satsa lite mer på bloggen och dra ner lite på min tjänst i vårt företag. 2018 var ett bra år för bloggen och oss. Vi får tre nya utmärkelser och gör radiodebut. Vi rankas bland Sveriges tio bästa bloggar av Cision och sedan vinner vi Momondos Open World Awards för bästa blogg. När Svenska Nomader utser Sveriges tio bästa digital och resebloggar är vi med på listan.

 

Så vad har då året 2018 inneburit i siffror?
Det blev detta året nio utlandsresor [om man räknar Danmark].
Nio besökta länder.
Två nya länder.
Två roadtrips i Sverige.
Det blev 122 nya inlägg [156 nya 2017].
Vi dubblar dessutom besökarantalet mot 2017.

 

Vad 2019 kommer innebära i resande vet jag inte än. Denna hösten och vintern har hälsan inte varit i topp och det påverkar så klart resandet. Jag tar en dag i taget och i skrivande stund finns inga resor bokade. Några är på planeringsstadiet, men inte mer än så. Jag är däremot jätteglad för att vi under 2019 kommer jobba som Momondo Ambassadörer och mycket av mitt fokus kommer vara där.

 

FAVORITUPPLEVELSE
Det finns några stycken som har lämnat lite större avtryck. Den ena var när vi hittade en nyfödd kattunge på Tobago. Den andra måste bli vinprovning i Spanska León. Men också hela min soloresa till Thailand.

FAVORITSTAD
Under resan till Spanska Kastilien och Leon besökte jag fyra städer. Alla vackra på sitt sätt. Men favoriten blev nog Salamanca.

FAVORITLAND
Det måste nog bli Trinidad & Tobago. Tobago är en otroligt vacker ö och vi bara älskade det långsamma tempot där.

 

Tack alla ni som besökt oss här på sidan under året. Ser fram emot att få dela ett nytt år med er, nya resor och nya äventyr. Gott Nytt år på er!

 

JANUARI | HEMMA I SVERIGE

Vi bestämde oss för att inte göra en resa över nyår som vi brukar. Mycket att göra i företaget påverkade så klart.

 

Äventyrare, Gertrude Bell

 

FEBRUARI | LETTLAND, TRINIDAD & TOBAGO

I början på Februari åker jag till Riga i Lettland med nätverket Nordic TB. Vi får uppleva en kryssning och ett Riga i vinterskrud. Bara en vecka efter den resan åker vi till Tobago i två veckor för sol och vila.

 

Lettland, Riga

Tobago, Pigeon Point

 

MARS | HEMMA I SVERIGE

Hela Mars spenderas hemma i Skåne. Och när Mello kommer till Kristianstad är vi så klart där. Det blir också en roadtrip ner på Österlen med fina vänner.

 

Melodifestivalen, Andra Chansen, Kristianstad

Skåne, Österlen

Skåne, Österlen

 

APRIL |THAILAND

Redan under 2017 hade jag bestämt mig för att jag under något tillfälle 2018, skulle göra en längre soloresa. En resa där jag kunde fokusera på vila, återhämtning och bara vara. I april åkte jag så till Krabi. Jag hittade den lilla ön Koh Klang där jag spenderade två veckor för att sedan sista veckan landa i Ao Nang. En resa som jag inte omöjligtvis kommer upprepas under 2019.

 

Thailand, Krabi, Railey Beach

Thailand, Krabi, Koh Klang, Islanda

 

MAJ | SVERIGE & NORGE

I slutet på Maj åker vi till Kiruna för jobb. Vi bestämmer oss för att förlänga vistelsen. Worcation. Vi hyr en bil och gör en roadtrip från Kiruna i Sverige till Lofoten i Norge.

 

Sverige, Lappland, Kiruna, Ice hotel

Norge, Lofoten, Nusfjord

 

JUNI | SPANIEN 

I Juni får jag möjligheten att upptäcka Kastilien och León i Spanien. En region som tar mig med överraskning och får mig att omvärdera mina tidigare åsikter om Spanien.

 

Spanien, Kastilien och Leon, Ávila

Spanien, Kastilien och Leon, Ávila

Spanien, Kastilien och Leon, Salamanca

 

JULI | TJECKIEN

I Juli åker jag till Prag i Tjeckien. Därifrån gör jag en resa som tar mig till Čeladná i Mähren och till Ostrava. Jag upptäcker vacker bergsmiljö, moderna hotell och ett ekovänligt Prag.

 

Tjeckien, Beskydy, Pustevny

Tjeckien, Beskydy, Pustevny

 

AUGUSTI | GREKLAND

Våra sommarresor har de senaste åren blivit kortare och kortare. Det för att vårt företag har växt och tar mer tid. Vilket är jättebra och vi är glada för. Nackdelen, att man ibland inte kan vara borta så länge som man skulle kunna önska. I år bokade vi vår resa till Grekland bara några dagar innan vi åkte. En vecka till Kreta. Kreta som av någon anledning alltid varit längst ner på önskelistan när det gäller Grekland. Och då är Grekland ett av mina favoritländer. Upplevelsen blev till sist ändå positiv och vi blev överförtjusta i den lilla byn Paleochora på Sydvästra Kreta.

 

Grekland, Kreta, Chania, Paleochora

Grekland, Kreta, Samonas

 

SEPTEMBER | HEMMA I SVERIGE

Hela September spenderas hemma i Skåne.

 

Hållbar vardag och miljötänk

 

OKTOBER | HEMMA I SVERIGE & USA

I Oktober åker Göran på sin efterlängtade Formel 1-resa till Texas i Usa. Den kombineras med amerikansk fotboll i Arizona. För mig blir det ytterligare en höstmånad hemma.

 

Singapore, Formel 1

 

NOVEMBER | USA & DANMARK

Mina planer för en resfri höst faller när jag får möjligheten att göra en resa till Florida. Jag får återupptäcka Orlando och temaparkerna, men också möjligheten att upptäcka en ny del av Florida, Sarasota. En vecka efter hemkomsten är det dags att åka till Köpenhamn för att närvara på Momondos workshop för alla oss i Europa som var vinnare i deras Open World Awards.

 

Usa, Florida, Orlando, Volcano Bay

Usa, Florida, Sarasota, The Ringlin

 

DECEMBER | HEMMA I SVERIGE

Hela December spenderas hemma i Skåne. Min hälsa är sämre än den varit på länge, och jag missar både glöggkvällar, julafton och nyårsafton. Så kan det bli ibland.

 

Danmark, Köpenhamn, Juletid

 

 

Translation:
Looking back at the year that has past in travelling. There has been a lot of trips both near and far and I am really greatful. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

10 Comments

 1. Härliga resor! Gott Nytt reseår!!!

  1. Tack det samma!!!

 2. Härligt reseår. Tobago är jag grymt sugen på. :-)

  1. Tack Gunilla och God fortsättning. Kan vara lagom att börja med när Christoffer känner sig bättre. Väldigt lugnt, men vackra stränder och vacker natur.

 3. Tobago och långsamt tempo lät ju skönt… <3

  1. Otroligt skönt :). Saker får ta den tid det tar där.

 4. Godt nytt reise- og bloggår!

  1. Tack det samma Marianne!! Gott nytt reseår :)

 5. Vilket spännande år 2018 har varit för dig/er. Ser fram emot att fortsätta följa dig under 2019 :) Och hoppas på att vi ses nångång under året.

  1. Det här varit ett bra år, men väldigt tufft också. Det samma. Ser fram emot att få till en liten träff eller weekend. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *