Förra året blev det en hel del resande. Troligen blir det väl året som går till historien med flest resor för mig och oss. Några var planerade och några gjordes med väldigt kort varsel. Men jag är verkligen tacksam för allt jag fick vara med om, alla nya människor som jag fick lära känna och alla ställen som jag fick se. Och mest tacksam är jag för att jag faktiskt orkade.

De som känner mig vet att jag i elva år kämpat med ME, Kroniskt Trötthetssyndrom. Jag tänker inte gå in på det idag, men kanske en annan gång. Hur som, att jag då faktiskt både orkade och klarade av allt som hände förra året [med mycket vila mellan varven] är jag så tacksam för. Så här såg förra året ut i resor [och då är inte mannens egna resor till Usa och Barcelona med].

 

# JANUARI, MAURITIUS
Vi var på Mauritius i tre veckor och laddade batterierna. Men mellan varven upplevde vi den magiska och gröna ön.

Året, Casela Park Lejon

 

# MARS, VÄSTSAHARA, MAROCKO
Jag hade turen att få följa med på en pressresa till Västsahara i Marocko med cirka nio andra bloggare och 150 journalister.

Året, Marocko, Sand Dunes

 

# MAJ, BARCELONA, SPANIEN
Den årliga resan med mamsen och syster. Åh som jag ser fram emot de här resorna. Vi skrattar höfterna ur led. Och det kan vara farligt när man är mitt i livet.

Året, Barcelona, Park Guell

 

# JUNI, KORSIKA, FRANKRIKE
Årets andra jobbresa med bloggen. Jag och mannen fick uppleva den fantastiska ön och upptäckte ett nytt favoritställe.

Året, Korsika, Algajola

 

# JULI, JAPAN
Japan är landet som både förvånade och levererade. Ja, jag har fortfarande ställen att skriva och berätta om.

Året, Arashiyama

 

# SEPTEMBER, MORAVIEN, TJECKIEN
Årets tredje resa med bloggen gick till Tjeckien. Det blev besök i Moravien, men självklart också i Prag.

Året, Tjeckien, Parken

 

# OKTOBER, TIMMENDORFER STRAND, TYSKLAND
En riktigt lyckad mamma/dotter resa med två väninnor och deras mammor till Tyskland. Självklart blev det också lite vinshopping.

Året, Timmendorfer Strand

 

# NOVEMBER, JYLLAND, DANMARK
Årets fjärde jobbresa med bloggen gick till Norra Danmark för att upptäcka de Danska Julmarknaderna. Och jag upptäckte så mycket mer. En fantastisk del av Danmark.

Årets, Aarhus

 

# DECEMBER, KUBA
Kanske Kuba borde ligga på 2016, för de största upplevelserna kom ju under det året. Men vi åkte ju ändå dit under detta året.

Året, Kuba, Havanna

 

Translation:
Last year I was lucky enought to do a lot of travelling. I am really appreciative for all the new people I got to know and all the new places I got to see.

 

Foto: © Discovering The Planet
Foto av mig: Göran Olsson / Celia Stefanovici / Unknown

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

3 Comments

  1. Oj vilket reseår! Waow! Vi hoppas få till en del resor i år också! Och om inte annat så ses vi ju i Budapest, sååå kul! :)

    1. Ska bli riktigt kul att få göra en resa med er

  2. Vilken bra recap!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *