När jag startade bloggen för cirka sju år sedan, trodde jag aldrig att den skulle leda till ett år som det som gått. När jag blev tvungen att sluta som instruktör på ett gym här i Kristianstad på grund av hälsoskäl, behövde jag få utlopp för min kreativa energi någon annanstans.

 

Att börja blogga om mitt största intresse Vår värld och Resor, blev lite av en självklarhet. För två år sedan började jag drömma lite försiktigt om att bloggen skulle leda till EN bloggresa. När jag hösten 2015 fick åka till Italien i tio dagar gick den drömmen i uppfyllelse. Året som gått har kanske varit lite galet. Jag erkänner. Det är inte normalt att göra tolv utlandsresor [tretton länder] och tre roadtrips i Sverige på ett år. Jag är ödmjuk och tacksam inför att jag fått den möjligheten och förtroendet. Och för att jag har haft hälsan att göra det. Vilket för bara sex, sju år sedan inte hade varit en möjlighet.

 

Det här året har jag verkligen fått känna på livet som professionell resebloggare och det är inte alltid en dans på rosor. Långa dagar, fullspäckade program och ibland långa nätter med efterarbete och utkast till artiklar. Som resebloggare är man ju inte bara resenärer, man är samtidigt fotograf, skribent och producent. Utöver det ska man nätverka och vara social. Men samtidigt är det så roligt och utvecklande. Det här året har också fått mig att växa och vidga mina vyer ännu mer. Jag har fått se och vara med om mycket och lärt mig om mina egna styrkor och svagheter. Men det har ändå inte förändrat hur jag ser på vår värld. Jag har fortfarande samma barnsliga ögon, jag försöker fortfarande möta det lokala med ödmjukhet och respekt och jag skriver fortfarande min berättelser utefter min personliga upplevelse.

 

Discovering The Planet har under året också uppmärksammats och omnämnts flera gånger. Självklart något som värmer otroligt mycket. Jag skulle ljuga om jag inte erkände att man ibland behöver lite bekräftelse. Nu senast fick bloggen priset ”Visuel Storyteller 2016” av Travel & Lifestyle Nordic. Tidigare i år blev det ett andrapris i Svenska Lantchips fototävling, Best Instagram Photo of the Evening på ett Travellinks Event, utsedd till en av Sveriges Tio Bästa Resebloggar av Travelmarket, utsedd till en av Sveriges Tolv Bästa Resebloggar av Expressen och utsedd av Resia, Hallins Reseblogg, som en Hallins tio favoritresebloggar.

 

Just nu sitter vi på Bali och njuter av sol, värme och vila. Jag har ingen aning om vad vi har att vänta av 2017, men jag går in i det nya året med samma inställningar som förra året. Öppen för nya möjligheter och nya resor. Drömmen inför nästa år? En resa någonstans på en månad någonstans där det är varmt med fokus på inre hälsa, meditation och bra mat för kroppen. Jag vill också utveckla mitt fotograferande och lära mig ta tekniskt bättre bilder. Lär mig ännu mer om teknik, men också lära mig studiofotografi, konstnärlig, kommersiell och dokumentär fotografi. 2017 kan bli ett studieår. Vem vet.

 

Önskar er ett riktigt underbart år.

 

KUBA I JANUARI
Förra årets första resa var också den sista resan för 2015. Kuba blev en färgglad liten överraskning. Det var verkligen som att stiga in i ett annat århundrade. Och Kuba blir ett av de få länderna på listan som jag faktiskt måste återvända till.

 

TYSKLAND I JANUARI
Jag reste tillsammans med tre andra resebloggare till Hamburg; Sofia, Linda och Irina. Vi fick upptäcka Hamburg i UNESCO´s spår.

 

SVERIGE & DANMARK I MARS
Mars bjöd på ett besök på den Blå Planetet Aquarium i Köpenhamn med en god vän. Några dagar senare blev det en snabbvisit i Stockholm för att vara med inför Travellinks film Follow your heart. Det hanns också med en underbara fotopromenad med Katarina som har en av mina favoritbloggar Äntligen Vilse.

 

SVERIGE I APRIL 
I april var det dags för en tjejweekend till Göteborg med syster, kusin och resten av gänget som skulle till Palma. Vi hade en underbar helg och bodde på urfina Scandic Rubinen.

 

SVERIGE I APRIL
I april åkte vi upp till Stockholm för att delta på Travellinks Event för resebloggare. Den helgen hann vi dessutom träffa Lena som vi lärde känna på Kuba och ta en fika tillsammans på underbara Bergianska Trädgården. Dessutom övernattade vi i fina Rimforsa.

 

UKRAINA I APRIL
Med April kom en otrolig möjlighet. En resa till Kiev i Ukraina med SOS Barnbyar och Svenska Lantchips. De hade en tävling där man kunde vinna resan och otrolig och helt oväntat vann jag och fick följa med på detta otroliga äventyr. En resa som satte mitt eget liv lite i perspektiv över vad man har, inte har och över vad man beklagar sig över. För vi har det ganska bra. Även om det är okej att vara deppig ibland.

 

SPANIEN I MAJ
Så var det dags för tjejresan som planerades i Göteborg. Sju tjejer åker till Palma de Mallorca. Mallorca som jag faktiskt haft lite fördomar om överraskade. Och Palma levererade mer än jag någonsin hade förväntat mig.

 

THAILAND OCH KAMBODJA I MAJ
I Maj var det dags för en resa till Thailand och Kambodja. Även här fick jag värdera om mina egna tankar. Visst har jag varit i Thailand tidigare, men landet har mer att erbjuda än de vanliga charteräventyren man är van vid. Och Kambodja, ja Kambodja skriver jag fortfarande om. Ett helt underbart litet nytt land att utforska. På detta äventyret fick jag träffa ännu fler resebloggande kollegor; Sanna från Sverige, Annette från Danmark, Sophie från Norge och Essi från Finland.

 

UNGERN I JUNI
I juni var det dags att besöka Ungern. Denna gången fick vi båda möjligheten att åka till Budapest och Debrechen med ett stort gäng resebloggare från hela Norden. Till Debrechen åkte vi med de duktiga resebloggarna Laura och Anders från Danmark.

 

ITALIEN I JULI & AUGUSTI
I juli var det dags för vår egen sommarsemester. Vi flög till Pisa där vi hyrde bil och körde till Cinque Terre. Vår Italienska resa tog oss från Cinque Terre i Ligurien till Toscana, Umbrien, Lazio och Amalfikusten i Campania. Och ja, vår Italienska resa skriver jag fortfarande om.

 

TYSKLAND I SEPTEMBER
I September besökte jag Tyskland igen. Denna gången blev det Berlin. Här fick jag skratta och hänga med den galet roliga resebloggaren Annette från Norge. Och jag förstår varför så många gillar Berlin. Det är en storstad med småstadskänsla.

 

VIETNAM I SEPTEMBER
Min andra resa till Asien i år gick till Vietnam. Tillsammans med fem andra resebloggare från Europa deltog jag i en av Asiens största resemässor, ITE HCMC. Det var en fantastisk och intensiv vecka. Mina resebloggande kolleger denna gången var Janicke från NTB och Norge, Veera från Finland, Dave från Storbritannien, Marianne från Danmark och Ryan från Frankrike.

 

TYSKLAND I SEPTEMBER
När jag så tror att resande är över för i år, kommer min tredje resa till Tyskland. Det bär av till Rheingau för äventyr på egen hand. Min första riktigt resa helt själv faktiskt. Visst har jag åkt till ställen själv förr, men jag har aldrig spenderat en hel vecka utomlands helt själv. Jag tror jag har fått mersmak. Samtidigt som mig var Sofia också på resande fot i en annan del av Tyskland. Från början trodde vi att vi skulle göra denna resan ihop, men så blev det inte.

 

MAROCKO I NOVEMBER
Efter Tyskland var jag VERKLIGEN klar med resandet. Trodde jag. Men så kom frågan från Annette som jag lärde känna på pressresan i Thailand. Vill du följa med på pressresa till Agadir i Marocko? Jag borde inte. Men vädret hemma är så tråkigt. Och Annette är så rolig. Så, ja det blev en resa till Marocko. Glad är jag för det. Vi hade några fantastiska och soliga och roliga dagar i Marocko med ett gäng livsstils och modebloggare.

 

SVERIGE I DECEMBER
I början på december var det dag för en helg till storstaden. Vi deltog i ett bloggevent för resebloggare ordnat av Travel and Lifestyle Nordic. Vår helg fortsatte sedan i Gränna och Toftaholms Herrgård utanför Jönköping.

 

INDONESIEN I DECEMBER
I skrivande stund sitter vi här på Bali i Indonesien och försöker ta in året som gått och vila upp oss. Men vi ser också fram emot att få upptäcka Bali lite mer…

 

Translation:
Looking back at the year that has past in travelling. There has been a lot of trips both near and far and I am really greatful. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

18 Comments

 1. Kære søde, dygtige Daniela.
  Sikke et fantastisk spændende rejse år du har haft. Kan godt forstå at du har synes det var lige lidt for meget. Det er bare svært at sige nej når verden ligger derude og venter på at blive oplevet.
  Jeg har nydt at følge dine rejser og glæder mig til at følge dem i 2017.
  Jeg har endnu ikke skrevet om vores oplevelser endnu men en af de bedste i år har været at møde dig. Tak for vores oplevelser og dit venskab. Håber at se mere til dig i 2017.
  Nyd nu Bali og rigtig godt nytår.
  Knus Annette

  1. Ser fram emot att läsa om ditt reseår med. Åh vad dina ord värmer. Och jag är med sååå glad att jag fått lära känna dig. Älskar din humor och är tacksam för alla skratt vi delat. Ser fram emot att få skratta mer med dig detta året :). Knus

   1. Tak søde og glemte helt at lykønske dig med din store fremgang og succes. Det er virkelig fortjent og glæder mig meget,

 2. For en fantastisk utvikling du har fått til med bloggen! Bra jobbet :-) Godt nytt år!

  1. Tack fina Marianne och det samma. Gott Nytt!

 3. Vilket crazy härligt resår du har haft! Så glad att jag har lärt känna dig. Kram och gott nytt år!

  1. Ja helt galet :). Det samma Annika. Och ät så glad för alla dina välförtjänta framgångar året som gick. Stora kramen och Gott Nytt År

 4. Åh du fantastiska reseår! Vilket pangår för din blogg. Wow! Wow! Wow! My god.

  Ha ett fortsatt gått bloggår. Syns vi på
  Travelmassive i slutet av januari?

  1. Ja det har verkligen varit galet och kul. Man borde kanske göra ett inlägg som heter “året som gått i nya vänskaper” . Så tacksam för alla jag fått lära känna.

   Önskar dig med ett fantastiskt bloggår. Jag har anmält mig och hoppas att jag energin är på plats när det är dags. Stora kramar.

   1. Då syns vi då till en drink på Haymarket :)

 5. Eva - People in the Street says:

  Vilket härligt resår du har haft! Och stort grattis till alla framgångar!. (Extra plus för min del att jag fått möjligheten att träffa er ett par gånger också :))
  God fortsättning på det nya året!

  1. Det samms Eva. Ser fram emot att ses igen och fler framgångar för alla oss resebloggare :)

 6. Vilket galet reseår du verkar ha haft! Jag har ju själv haft så mycket så har inte hunnit hänga med alla andras resor. Och grattis till alla framgångar, du är så duktig!! Hoppas att vi syns snart igen och hoppas att ni har det fantastiskt på Bali! :)

  1. Visst har vi båda haft ett häftigt reseår. Det är ju inte lätt att både hinna resa, skriva och läsa. Men jag har inte misssat några av dina :). Åh stort tack och det samma. Ses säkert snart igen.

 7. Många spännande resor! Ser fram emot att följa dig och förhoppningsvis också ses någonstans under 2017!!!

  1. Det samma. Kanske ses på en Israelresa :)

 8. Alltså jag som inte följt dig slaviskt under 2016 utan snarare sporadiskt hade inte alls fattat att du varit på så många rena bloggresor – så roligt för dig att du kan få ihop det så. Min stora fråga blir just nu: Vad jobbar du med som ger dig de här möjligheterna att resa så mycket, ofta, långt?

  1. Ja, det har blivit några bloggresor under 2016. Jag är redovisningskonsult och jobbar som ekonomiansvarig på ett litet företag. Det innebär att jag kan planera mitt jobb under eget ansvar. Och vissa perioder har det varit väldigt intensivt och mycket jobb innan och efter en resa. Jobba helger när man reser vardagar. Men det går :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *