Travellink, Follow your heart 1

 

Min andra hälft och resepartner kallar mig för “äventyrsjunky”. Och han har nog rätt. Jag tenderar att ha ett behov att se nya platser, nya kulturer och göra nya saker hela tiden. Vi åker sällan till samma ställe två gånger. Inte för att jag inte vill, men för att där är så mycket vi inte har sett.

 

Jag har också en tendens att välja länder där jag känner att materialism och teknologi inte än har förändrat hur människor umgås och fortfarande möts ute i verkliga livet. Där man fortfarande ler fast man inte har den senaste iphonen. Att resa för mig är som syre. Jag kan bara inte leva utan det. En viktig del av resandet för mig är att uppleva andra kulturer, lära sig förstå och acceptera alla våra skillnader och att lära sig att inte ta något för givet. Och är man från trygga välordnade Sverige är det inte alltid så lätt.

 

Just nu drömmer jag om Sydamerika, Boliva, Ecuador och Galapagos. Bora Bora är också en av de där drömmarna. Bucketlistan är lång och blir otroligt nog bara längre och längre. Så när jag fick en möjlighet att testa varför jag väljer resmål som jag gör och vad jag reagerar på, var jag bara tvungen att ta chansen. För några veckor sedan åkte jag upp till Stockholm över dagen. För att ta del av ett projekt, en kampanj, med Travellink. Follow your heart. 

 

Lite tidigare i år hade man möjlighet att söka till ett videoprojektet som Travellink håller på med. Och flera hundra sökte. Jag tyckte det lät galet roligt och ville så klart vara en del av det och planerade att söka. Men tidsbristen gjorde att jag till sist inte sökte det ändå. Men ibland har man tur. Jag fick frågan om jag ville komma upp och vara deras testperson. Herregud Ja. Inte bara fick jag göra testet, men jag fick också titta in bakom kulisserna av skapandet av en reklamfilm. När man ser en liten filmsnutt på Tv på någon minut, har man svårt att förstå hur mycket folk det faktiskt krävs för att göra en filmsnutt.

 

Travellink, Follow your heart (2 av 20)

Travellink, Follow your heart (4 av 20)

Travellink, Follow your heart (9 av 20)

 

När jag kommer in på filmstudion i Stockholm är det redan full fart. På flera håll arbetar folk med olika projekt. I ett hörn ställer man upp scenen inför filmningen. På ett annat sitter man och jobbar med datorerna och testutrustningen. Och på ett tredje finns tre stora tv-skärmar där testfilmerna ska köras. Jag hinner inte räkna, men visst är där minst femton personer. Och så jag.

 

Och så är det dags för testet. Testet som ska berätta om jag reser med hjärtat eller med hjärnan. Travellinks tes är att många reser med hjärnan. Därför genomför de ett experiment där man får uppleva olika visuella scenarion, samtidigt som bland annat hjärtslag och hjärnaktivitet mäts för att avgöra hur man reagerar på de olika bilderna och filmerna. Baserat på reaktionerna får man sedan resultatet för att plocka fram det perfekta resmålet där både hjärta och hjärna har fått säga sitt.

 

– Vi ville undersöka om vi verkligen reser till de resmål som våra hjärtan och hjärnor går igång på. Experimentet visar tydligt att så är inte fallet. För det mesta är det andra saker än våra känslor som är avgörande när vi bokar resor, säger Anna Nilsson, projektledare på Travellink Privatresor.

 

Travellink, Follow your heart (3 av 20)

Travellink, Follow your heart (1 av 20)

Travellink, Follow your heart (5 av 20)

 

Jag placeras framför de tre enorma Tv-apparaterna. På huvudet får jag en ett “diadem” kopplat till datorerna. Mitt långa hår är lite i vägen och får sättas upp. Mitt huvud är dessutom lite för litet och diademet får flyttas några gånger innan det är bra kontakt. Diademet som ska registrera mina reaktioner och minspel, hjärtslag och hjärnaktivitet. Och jag tänker ändå. Hur ska detta fungera? Filmen börjar. Stränder, storstäder, snö, sol, hav, historiska platser, barnfamiljer och shopping. Och när shoppingen kommer, så ler jag. Inte för att jag gillar shopping, utan för att jag verkligen ogillar butikshopping. Nu har jag minsann lurat apparaten! Och så är testet över.

 

Efter någon minut har man kalibrerat färdigt resultatet. På skärmen kommer det upp ett diagram som tydligt visar vad jag gillade och ogillade. Och där är två tydliga dippar. Familjeresor OCH Shopping. Jag får direkt frågan om jag inte gillar att resa med familjen. Jag kan inte annat än le. Jodå, men eftersom jag inte har egna barn är det svårt att relatera till resande med barnfamiljer. Och shopping. Ja, jag hade fel. Tydligen kunde maskinen ändå utläsa att jag inte gillar shopping, trots att jag log. Så vad blev mitt drömresemål?

COSTA RICA
– och ja, där har vi ju varit, men jag skulle absolut kunna åka dit igen.

Se den färdig filmen längst ner…

 

Travellink, Follow your heart (8 av 20)

Travellink, Follow your heart (6 av 20) Travellink, Follow your heart (7 av 20) Travellink, Follow your heart (10 av 20) Travellink, Follow your heart (11 av 20) Travellink, Follow your heart (12 av 20) Travellink, Follow your heart (13 av 20) Travellink, Follow your heart (15 av 20) Travellink, Follow your heart (14 av 20) Travellink, Follow your heart (16 av 20) Travellink, Follow your heart (17 av 20) Travellink, Follow your heart (18 av 20) Travellink, Follow your heart (19 av 20) Travellink, Follow your heart (20 av 20)

FOLLOW YOUR HEART – BAKOM KULISSERNA

 

FOLLOW YOUR HEART – DEN FÄRDIGA FILMEN

 

Translation;
Travellink has launched a new campaign that tests whether we follow our heart or our head when we decide where to travell.

 

Foto: © Discovering The Planet
Foto: Anna Nilsson / Travellink / bilder av mig
Redigering: Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

21 Comments

 1. Spännande projekt! Ja jag vet när jag jobbade som fotografassitent kunde vi vara upp till 70pers för att spela in kort reklamfilm!

  Så kul att du gillar det! Jag hade inte haft nått emot att förflytta mig till dom bungalowsen idag :)

  1. Åh jösses… Jag som tyckte femton var många :)… Men riktigt kul…

   Ditt senaste inlägg var magiskt. En sån bungalow och några böcker hade
   varit en riktig lyx :)

 2. Så häftig och rolig grej! Kul att du kunde vara med.

  1. Riktigt roligt. Tacksam för att jag fick chansen att
   vara med på ett hörn :)

 3. Gud då roligt! Det hade jag också velat testa

  1. Jag föreslog på skoj en app som kunde göra samma test :) …
   Men det var riktigt kul.

 4. Så häftigt! Det där skulle jag velat testa också! :)

  1. Jätteskoj att få vara med. Framför allt när man från början
   var lite skeptisk :)

 5. Haha, den vore kul att göra även om jag vet att jag är känslomänniska.

  1. Riktigt kul experiment. Önskar att flera hade kunnat testa sig själva :)

 6. Läckert och kul experiment. :)

 7. Spännande. Jo tack. Det här med att det tar tid att spela in film har vi fått erfara. Men samtidigt väldigt roligt. /Linda

  1. Har ni gjort något inlägg om filmning själv? Typ om
   hur mycket folk som följde er när de filmade på båten?
   Länka gärna då :)

 8. says:

  Jättekul att du gillade testet. Nu är nästa fråga hur vi ska kunna göra det i stor skala så att fler kan testa, får bli nästa kampanj :)
  / Anna

  1. Superkul idé. Kanske en app ;)…

 9. Vad roligt att få se bakom kulisserna, hade varit spännande att få göra testet och jag var i Stockholm – dagen innan. :)

  …och ja, Costa Rica står med på listan. Den berömda.

  1. Ja, det är ju sällan man får vara med om det som händer bakom kulisserna,
   så det här var ju extremt kul.
   Hahaha, tror att din lista är den enda som är värre än min :D

 10. Wow! Vilken rolig idé. Hade varit kul att testa.

  1. Var verkligen en kul upplevelse :)

 11. Det där verkade ju inte helt ospännande! Den där appen du föreslog får de nog ta och fixa till tycker jag :)

  1. Eller hur :)… borde inte vara helt omöjligt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *