Månadssammanfattning Februari

Månadssammanfattning Februari

 

Det var bara en månad sedan jag sammanfattade året som gick och då skrev att jag inte hade en enda resa planerad. Well, mycket hinner hända på några veckor. Hur vet jag inte riktigt om jag ska vara ärlig. Framför allt med tanke på hur lite tid jag har orkat och kunnat lägga på något av mina jobb.

 

Under December och Januari har jag kämpat mycket med min hälsa. Vilket är förklaringen till dålig aktivitet här. Jag har knappt haft datorn igång. Jag har inte bara missat allt som hände i December, inklusive Julafton, men inte orkat träffa varken familj eller vänner, eller jobba. Frustrerande när det är så mycket man vill göra. I början på Januari blev det ändå lite Julfirande. Den Ortodoxa Julen firades med familjetid och pannkakor med fetaost [pitulci, inte alls söta].

 

Under Januari bestämde så jag och Göran, för att detta år ta in hjälp på vårt andra företag. Det för att jag ska kunna fokusera på hälsan och ETT företag istället för två. Discovering the Planet. I princip samma vecka vi tar beslutet händer det massor på DTP. Och nu har jag två resor bokade och fyra resor planerade, och några möten om projekt som jag hoppas på jättemycket. Vi får väl se hur det går :).

 

Månadssammanfattning Februari

Månadssammanfattning Februari

Månadssammanfattning Februari

Månadssammanfattning Februari

Månadssammanfattning Februari

 

MOMONDO AMBASSADÖRER

Något som däremot är klart, är att vi detta år kommer vara Momondos ambassadörer i Sverige. Det är ett samarbete som jag är så glad över och en perfekt partner för oss. Deras vision och vårt sätt att resa är helt i samma linje. Let’s open our world handlar just om att att öppna upp sin värld och lära sig mer om sina medmänniskor här på vår planet och att ha ett öppet sinne. Alla våra resor kommer ni kunna följa under taggen #momondoamabassador.

 

“Vi tycker att alla ska ha möjligheten att resa runt jorden. Vår vision
är en värld där våra olikheter är en källa för 
inspiration och utveckling,
inte intolerans och fördomar.
Vårt syfte är att ge mod och uppmana alla
oss att fortsätta 
vara nyfikna och öppensinnade så att vi kan njuta av en bättre, mer varierad värld.”

 

Norge, Lofoten, Nusfjord

 

MALDIVERNA

Om en månad bär det av till Maldiverna. Hur blev det så? Jag ville egentligen till Sydafrika. Men Sydafrika är ett land som har så mycket att upptäcka och just nu klarar jag inte av en sådan resa. Så jag började istället kika på Argentina. Jag vill ju så gärna till Sydamerika. Men den resan skulle innebära en hel del jobb för mig att sätta ihop, vilket jag tyvärr inte heller har ork till. Så jag landade på två alternativ. Charter till antingen Mexiko eller Maldiverna och så fick Göran välja :). Vi ser verkligen fram emot soliga och slöa dagar. Kanske det kommer orkas med någon bok också.

 

RADIO P4 KRISTIANSTAD

I Januari gjorde jag också mitt tredje besök på Radio P4 här i Kristianstad. Jag och Helen pratar om weekendresor i Europa och alternativa och miljövänligare weekends om man inte vill flyga. Klimatsmarta alternativ. Vi pratar om Skopje i Makedonien och Debrechen i Ungern, Köpenhamn och Kalmar.

 

Månadssammanfattning Februari

 

RESEBLOGGARNAS INLÄGG SOM JAG UPPSKATTAT LITE EXTRA SENASTE TIDEN

Att läsa resebloggar ger ju massor med inspiration. Extra kul är det när man stöter på ställen som man inte visste fanns eller som man inte ens tänkt på. Några sådana ställen har både Eva från Rucksack och Annika från Resfredag bjudit på. Extra nyfiken blev jag på Sao Tome och Principe i Afrika. Så det landet ska jag läsa på mer om.

 

RUCKSACK RUCKSACK RESFREDAG

 

MÅNADENS FILM

IO

IO är nog den bästa filmen jag sätt på länge. Med sitt enkla och originella upplägg och endast två skådespelare som bär hela filmen, helt utan musik, är det svårt att förklara varför man fastnar. Det kan vara de många dimensionerna om kärlek, ensamhet, klimatfrågan och att det är en film som låter sig bäras utan specialeffekter. Efter att människan gjort Jorden obeboelig har de flesta lämnat hemplaneten bakom sig och flyttat till rymdstationen IO utanför en av Jupiters månar. Forskaren Sam är en av de få som stannat kvar för att fullfölja sin pappas forskning i hopp om att upptäcka ett sätt för mänskligheten att anpassa sig och överleva istället för att fly.

 

“Med en tydlig vink till klimatdebatten om hur länge människan kommer att kunna leva kvar på Jorden, skildrar man konsekvenserna av hur vi idag förstör vår hemplanet. Samtidigt diskuteras teorin om liv kan uppstå på nytt efter vi lämnat den bakom oss, och om det är värt att vänta ut hela processen för att en dag kunna återvända. Sam och Micah diskuterar människans natur vad gäller kärlek och överlevnad, om vårt behov att hålla ihop under kritiska stunder i livet, och tilliten till varandra. IO präglas av dessa livsfilosofiska frågor och är till största del vad som driver handlingen.”
Biotoppen.se

 

 

Translation
Early this year we had no trips planed. But now, just one month later, we have to trips booken and four more is being planed. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

error: Content is protected !!