– I samarbete med Momondo –

Kenya, Malindi, Watamu, Momondo

 

För några månader sedan blev Discovering The Planet Momondo Ambassadörer och kommer vara det det kommande året. Något vi är oerhört glada för. Att tacka ja var en självklarhet. Momondo är det resebolag som har alla värderingar som vi själva står för när det gäller resande och vår värld. 

 

Så vad innebär då vårt samarbete? Det innebär att vi det kommande året kommer besöka några länder tillsammans med Momondo. För er som inte känner till Momondo, så är det en sökmotor som erbjuder flera smarta sätt att söka resor och inspiration på. Och för oss är framför allt det viktigaste, deras värderingar och budskap. De vill med sina kampanjer öppna upp världen, göra den mer tillgänglig och bryta ner fördomar och gränser bland oss människor.

 

Min värld har helt klart blivit mycket större sedan jag startade min reseblogg. Jag upptäcker hela tiden nya destinationer både genom att läsa och följa andra resebloggar, men också genom resor jag får möjligheten att göra genom bloggen. Resor som jag kan dela mer er och inspirera till nya destinationer i vår värld. Mina förhoppningar är så klart att jag genom Discovering The Planet också kan göra världen större för er. Och för oss. Inspirera er till att upptäcka nya och spännande destinationer som ni kanske inte hade tänkt på.

 

DET SENASTE MOMONDO PROJEKTET | I AM A WORLD PIECE

 

En enda linje binder samman 61 personer som aldrig har träffats. Idag släpptes det senaste projektet och deras senaste film. Precis som tidigare, berör budskapet och skapar tankar och funderingar. De 61 personerna som är med i projektet representerar 70.3 % av världens befolkning. Var och en av dem har erbjudit sin kropp som en canvas för att berätta sin personliga historia och visa sitt engagemang för att föra att ena världen. Tatueringarna är gjorda av den världsberömda tatureringskonstnären Mo Ganji. Hans filosofi är “Less is More” och han har skapat en tatuering som genom en enda linje enar de 61 personerna. Men den obrutna linjen består också av figurer av vår natur och människan. Vill du vara en del av tatueringen? Tävla om en plats här.

 

Världen kan inte falla samman om vi vågar stå tillsammans.

 

 

5 SÄTT ATT ÖPPNA UPP DIN VÄRLD | OPEN UP YOUR WORLD

 

1. LOWER YOUR GARD | SÄNK DIN GARD
Att resa innebär att exponera sig själv för något annat, något annorlunda. Det innebär att man öppnar för nya intryck och sätter band på sina fördomar. Det är inte våra olikheter som skiljer oss åt. Det är vår oförmåga att känna igen, acceptera och uppskatta dessa olikheter. Och kom ihåg, du är lika annorlunda för andra som de är för dig.

 

2. PRATA MED FRÄMLINGAR
Kanske inte bara prata med personalen på hotell eller taxichauffören. En främling är bara en vän du inte möt än. En kort fråga kan snabbt bli en intressant och lärorikt samtal. Och innan du vet ordet av, har du en ny vän.

 

3. VÅGA SÄGA JA
Att resa är inte bara om destinationen. Det är också om vad som händer på vägen. Att säga JA är det magiska ordet för att få uppleva nya upplevelser. Ja, jag är vilse. Ja, jag vill gärna dansa. Ja, det finns plats vid det här bordet. Starta med att säga JA idag. Inte bara när du reser, men också i ditt vardagsliv. Se hur mycket ett litet ord kan förändra ditt liv.

 

4. FÖRBLI NYFIKEN
Ha modet att våga göra saker för första gången. Att resa innebär att man korsar gränser, inklusive de man satt upp för sig själv. Nyfikenhet är kompassen som leder oss till en öppnare syn på världen. Utmana dig själv och motstå viljan att göra det man gör på rutin. Gör det motsatta till det självklara och låt nyfikenheten leda dig till nya upplevelser.

 

5. CARE TO SHARE | VÅGA DELA MED DIG
Att möta världen med ett öppet sinne gör dig till en inspiration för andra. Låt din familj och dina vänner se världens skönhet och vänlighet genom dina ögon. Attityder är smittsamma. Låt din spridas genom världen och uppmuntra andra att våga vara öppna för nya intryck och upplevelser. Det är så vi får en bättre, vänligare och mer varierande värld.

 

HÄR ÄR NÅGRA AV VÅRA MINNESVÄRDA MÖTEN

Vårt möte med en grupp Omanska Poeter
Mitt möte med en Thailändsk Tuk-tuk förare
Barnhemmet på Kap Verde
Och här, under Gee´s Eskapader hittar ni alla Görans möten

 

Öppna upp din värld, Momondo

 

MOMONDO “LET´S OPEN UP OUR WORLD”

 

Momondo har skapat flera initiativ och projekt som bara tagit mig med storm. De är ärliga, öppna och verkligen berörande. Alla i ämnen som jag brinner för. I am a World Piece är bara det senaste av många bra. Så här kommer lite om några av de andra och filmerna som skapats för projekten.

 

THE PASSPORT INITIATIV

 

Vi tar kanske vårt pass för givet. Passet är den lilla bit av papper som öppnar upp vår värld. Tyvärr har inte alla i vår värld samma förmån. I Kina har bara 6 % av befolkningen pass. I Usa 40 % och i Turkiet 16 %. Det var så detta initiativet uppstod. The Passport Initiativ skulle hjälpa folk att få ett pass. Först i ledet var länder med det dyraste passet att ansöka om i förhållande till inkomst, det Turkiska passet.

 

 

THE DNA JOURNEY

 

67 personer från hela världen tar ett DNA-test. När svaren kommer visar sig det, att de har mer gemensamt än vad de skulle kunna tro. Och flera av dem har DNA från nationaliteter än vad de kunde tro. Dock man man komma ihåg, att testerna baseras på en databank på bara testade personer. Snart kommer ni kunna läsa om mitt och Görans test :). Genom det här projektet hade man en vision att visa att vi har mer gemensamt än man kan tro. Läs mer om allas personliga tester här.

 

 

CISV | PROJEKT SOM MOMONDO SUPPORTAR

 

För att hjälpa nästa generation att ha öppna sinnen, supportar man CISV International. En ideell organisation som har dedikerat sig i utbildning och inspiration för fred.  I det här projektet samlades 48 barn från hela världen i Brasilien och skapade vänskaper över gränserna.

 

 

MÖT ALLA AMBASSADÖRERNA 

 

Från Sverige är vi två Open World Ambassadors, microinfluencers, som är ambassadörer. Det är vi och Finally Lost Travelling. Sedan finns det så klart fler ambassadörer under Ambassadörsskapet Open World Travellers. Här kan du se alla Momondos ambassadörer.

 

Starta ditt nästa storslagna äventyr med att använda Momondos sökmotor här. Det kommer ett inlägg längre fram om alla verktyg som Momondo erbjuder för att hjälpa oss med vårt resande.

 

Öppna upp din värld, Momondo

 

Translation
Today Momondo has launched their new amazing project ” I am a World Piece”. 61 people from all over the world come togehter to create one uniting tatoo. 

 


Det här inlägget görs i samarbete med Momondo, men alla åsikter, känslor och ord är mina egna. #ImAWorldPiece #letsopenourworld

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *