Hösten är här. Och även om jag inte gillar kyla, är jag redo för en mysig och lugn höst. Kanske för att våren och sommaren har varit full av upplevelser, resor, möten och mycket jobb. Dagar och minnen som kommer vagga mig genom hösten. Det och så levande ljus så klart. 

 

Som många andra försöker jag sätta mig ner och göra en avstämning inför hösten. Inventera månaderna som gått. Analysera de samarbeten jag gjort och hur jag vill gå vidare inför de kommande månaderna. Och som så ofta förr, påminna mig själv om, att jobba lagom. Att hitta balansen mellan att vila och jobba. En balans som jag har så svårt för. Jag vill så oerhört mycket och glömmer ofta bort att kroppen och knoppen inte riktigt orkar med. Därför är det så oerhört viktigt att välja sina projekt med omsorg.

 

Listan med saker jag vill göra och hinna med blir bara längre och längre. Saker jag vill jobba med. Resor jag vill göra. Samarbeten jag vill göra. Förändringar jag vill göra på bloggen. Bli bättre på film. Skriva färdigt alla påbörjade inlägg. Jag blir så inspirerad av Annika och Sofia som båda ska gå skrivarkurser. Skulle också gärna göra det, men framför allt gå en worskhop där jag kan utveckla mitt fotograferande ännu mer.

 

Jag inspireras också så av de som orkar skriva inlägg nästan alla veckans dagar. Som Gunilla. Och igen Annika. Men så måste jag påminna mig själv. Att jag lever med ME/CFS. Att jag inte klarar lika mycket som andra. Och att jag ändå ska vara tacksam för att jag faktiskt ändå mår så pass bra att jag kan göra så mycket som jag faktiskt ändå gör. Och senaste månaderna har varit fulla av glädje och möten att vara tacksam för.

 

EVENT MED ANTOR I MALMÖ 

Förra veckan var jag och Göran på ett event i Malmö för resebranschen som anordnas av Antor. Det är för oss en möjligheten att träffa representanter från olika länder och umgås med kollegor i branschen. Under kvällen föreläste Jeppe Klockaresson från Fair Travel om Hållbart resande. Hur ser det ut idag med turismen och resandet i världen idag. Mer om det kommer nästa vecka.

 

 

MED BONDENS SKAFFERI PÅ “EVA PÅ TORGET” I KIVIK

Helgen som gick spenderade vi med vänner på Österlen. Vi åkte till Kivik för en sexrätters middag på “Eva på Torget”.  Det var Bondens Skafferi som hade tagit över för kvällen och bjöd på god mat och dryck inspirerad av lokala råvaror och lokala producenter. En kväll som gick oerhört fort. Kommer eventuellt mer om kvällen… om tiden räcker till :).

 

 

BRÖLLOP I STORBRITANNIEN

Hösten ekar i princip tom. En resa inbokad. Och jag är faktiskt ganska nöjd med det. Vi ska till Storbritannien i mitten på Oktober för att gå på bröllop. En upplevelse jag verkligen ser fram emot. Efter bröllopet blir det en roadtrip från Birmingham ner till Cardiff. Vem vet om något annat dyker upp :). Händer ju ibland. Förra veckan skrev jag lite om vad man ska ge i present när man går på ett bröllop i ett annat land.

 

TV-SERIER

Jag har en mindre kris just nu. Alla serierna som jag verkligen gillar, har jag så klart tittat i kapp. Och alla som ligger på reservlistan är jag inte ett dugg intresserad av. Just nu är mina favorit Killjoys, Younger & Big Little Lies. Jag är inte så mycket för drama, men Big Little Lies är bra, bara inte orka-titta-varje-dag-bra. Younger måste vara årets roligaste och mest relevanta. Alltså för oss i min ålder. Och Killjoys, well, sci-fi, lite drama, lite kärlek och lite spacetravel. Det är allt jag behöver.  Så om du sitter och håller på några superbra serier inför hösten. HIT ME :).

 

YOUTUBE

Nej, jag kan tyvärr inte bidra med några livsförändrande program. Jag älskar TV-serier och realitytv, men av någon anledning har jag inte fastnat så mycket för Youtube. Än. Men det finns några kanaler jag kikar på lite då och då. Som Bianca Ingrosso. Har väl sett tre vloggar. Likadant med Alexandra “Kissie” Nilsson. Kanske för vi var i Florida ihop förra året och att hon överraskade mig med att vara världens skönaste och ödmjukaste person. Skam för mig som tillåtit mig själva att färgas av tidningarnas skvaller. Jag som brukar vara stolt över att bilda mig egna uppfattningar om personer. Utöver det är, det bara Ellen de Generes och Graham Norton som gäller för hela slanten… Visst ja, jag glömde en kanal som jag hittade härom dagen. Så himla kul. Wired.

WIRED

 

 

LÄSVÄRDA INLÄGG HOS ANDRA RESEBLOGGARE

Jag har läst ovanligt mycket resebloggar senaste veckorna. Kanske för att jag inte har någon TV-serie som tar över min tid just nu. Och det finns ju oerhört många bra resebloggar och det skrivs oerhört mycket bra artiklar. Men idag vill jag tipsa om fyra stycken. Läser du resebloggar? Och om du gör, länka gärna till någon bra artikel du läst nyligen nedan.

 

RESFREDAG | EUCADOR

Annika var nyligen med Lisa på en av mina drömresor. De gjorde Ecuador och Galapagos. Du hittar Annikas berättelser här och Lisas här. Du kan också lyssna på deras podd Attresapodden där de pratar om resan.

HALLOJ INGER | FLYGSKAMEN

Inger skrev för ett tag sedan ett jättebra inlägg om flygskam som delats av många. Riktigt bra. Läs det här, Flygskam, eller vilken skam väljer du?

JOHNNYBAJDZJAN

Johnnys blogg är en blogg som jag gärna läser när jag är inne i en läsa-bloggar-period. Som nu. Han skriver roliga och färgrika inlägg från sina resor som färdledare över hela Europa och genom de “Ryska” länderna. Läs till exempel inlägget om hans shoppingrunda i Azerbajdzjan.

 

 

Translation
These last months have really been fulled of joy and lovely meetings. And some travel. Here is a small recap of the last month. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

3 Comments

  1. Märkligt. Det här inlägget pingades hos mig först ikväll. Tack för länken! :)

    1. Får med ibland pingningar på inlägg långt senare :). Jättebra inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *