Turkiet, Kappadokien, Luftballong

 

Senaste veckorna har jag känt mig extra överväldigad av allt som pågår i världen. Och jag kan tyvärr inte stänga ute det. Jag kan inte förstå hur lösningen för många av våra världsledare är krig och landövertagande. Allt detta görs utan en tanke för människors rättigheter och värde till en normalt liv.

 

Varför tror dessa män, ja för det är bara män, att detta är rätt väg att gå. De beter sig som små barn som leker krig och hotar varandra med sina leksaker. Deras maktutspel är viktigare än allt annat. Vore det inte bättre att lägga alla dessa miljarder på att folket i ens land får det bättre. Den korta tid vi har här på jorden. Det är Ryssland attack mot Ukraina. Ryssland som dessutom planerar övertaganden av både Moldavien och Kosovo. Det är kriget mellan Israel och Palestina. Vore det inte dags för den där tvåpartistatslösningen.

 

Det är den där planerade attacken av Kina mot Taiwan. Och det är Nordkoreas ständiga tester av kryssningsrobotar och hot mot Japan och Usa. Hur länge ska de här ledarna få hållas??! Alla dessa konflikter påverkar ju oss alla. Vare sig vi vill det eller inte. Stor del av stigande priser på matvaror, el och bensin beror ju på just konflikten i Ukraina. Det precis efter att vi har tagit oss ur en svår pandemi. Undrar bara hur man tänker…

 

Turkiet, Bartin, Amasra

 

ATT RESA TILL LÄNDER SOM HAR DIKTATUR ELLER INTE FÖLJER MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER

Jag är åter på väg till Turkiet. På måndag åker jag till Istanbul och Kappadokien. Kappadokien är på min topp fem destinationslista i Europa. Ett magiskt sagolandskap. Och jag ville gärna ha med mannen dit. Men han var för ovanlighetens skull lite osäker på om han faktiskt vill resa dit. Trots att vi faktiskt tvivelaktiga länder förr. Som Thailand, Förenade Arabemiraten och Kuba. Detta är diskussion som aldrig tar slut. Och som vi som människor ser helt olika på.

 

Jag väljer att inte blanda ihop politik med resande. Jag vill upptäcka själv. Jag vill bilda mig egna åsikter om ett land. Så långt det nu går. Jag har alltid ansett att jag inte tänker blanda ihop ett land och dess människor med politik. Ofta har folket inte mycket att välja på. De försöker göra det bästa av situationen. Det finns många bra artiklar skrivna i ämnet.

 

Linda från Resa Medvetet har skrivit den ögonöppnande artikeln “Dubai eller Dublin, dubbelmoral hos  turister“. Simon Bank på Aftonbladet har skrivit artikeln “Fotbolls VM, västs kritik mot Qatar, ett hyckleri“. Och så har vi en artikel av en av mina favoritförfattare i ämnet resor, Per  J Andersson “Om att resa i diktaturer. En annan riktigt bra artikel hittar du här “Världen krymper rejält om du vägrar resa till diktaturer, var drar du gränsen?“.

 

LÄS MER: Om mina tankar och funderingar i mina måndassvep eller krönikor.

 

 

FÖDELSEDAGSFIRANDE, LADIES NIGHT OCH FAMILJELUNCH

Även om tröttheten inte släpper, är jag så tacksam för orken som funnits senaste månaderna. Jag har haft lyxen att hänga med damgänget. Vara med på födelsedagsfirande och luncha med familjen. Bra dagar helt enkelt.

 

 

SEAT BELT PSYHCIC

En ny serie tar världen med storm. Jag upptäckte den så klart på Tiktok. Sedan dess har jag hört om den i flera talkshows. Och även om man inte tror att det finns de som kan prata med de som gått bort, kan man i det här programmet inte låta bli att undra. Thomas John är taxichauffören och mediet som bjuder sina kunder på en sittning. Men bara om de är öppna för det. Så mycket tårar har jag sällan sett i ett program.

 

 

TV-SERIER DENNA MÅNAD

Denna månad har jag avslutat tre nya serier och börjat på två andra. Det är serier med under tio avsnitt per säsong.

MAYFAIR WITCHES
Alexandra Daddario spelar huvudrollen som en intuitiv ung neurokirurg som upptäcker att hon är den osannolika arvtagaren till en familj av häxor. När hon brottas med sina nyfunna krafter måste hon brottas med en olycksbådande närvaro som har förföljt hennes familj i generationer.

NEXT IN FASHION | NETFLIX
Om du gillar Project Runway och inte tycker de sänds tillräckligt ofta, är detta en serie för dig. Två säsonger av designers som tävlar i liknade upplägg som i Project Runway. Kanske lite mindre drama.

THE NEVERS
Denna har jag precis påbörjat. Som många av serierna idag, faller den i kategorin Fantasy, Sciense Fiction Drama. Handlar om att en människor i Viktorianska England upptäcker att de har udda egenskaper. Än så länge ganska spännande.

NATIONAL TRASURE
Denna serie har jag inte heller avslutat än. Det är en frigående uppföljare på filmerna med samma namn. Gillar man filmer och serier om skattjakt lär denna vara ganska underhållande. Dock medel i betyg.

SAGAN OM DRAKENS ÅTERKOMST | WHEEL OF TIME | PRIME
Denna serie fångade mig redan från första minuterna i första avsnittet. Det var länge sedan jag såg en serie som var så vackert gjord, hade en sån intressant berättelse och som man har ångest inför sista avsnittet.

 

 

Translation
Time to sume up the latest month. About the tension in our world. About great new TV-series to watch. And about my next trip.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *