När mannen smått börjat klaga på att det är höst, har jag sagt emot. Vi har fortfarande många varma soldagar. Inte höst än. Bara några dagar senare har jag tappat upp ett bad och tänt rökelse. Kanske jag ändå är redo för lite höstfeeling och hela rödbruna färgskalan.

 

Jag får dessutom feeling och börjar rensa varenda låda och garderob i lägenheten. De som känner mig väl vet att jag är billig i drift. Jag älskar fina papperspåsar, fina papperslådor och vackra korgar. Nu står jag här. Med mina fina lådor. Och har inget att ha i dem. Ändå en sååå skön känsla. Kanske finns det någon låda till någonstans som jag kan rensa ut :). Jag kanske till och med rensar lite bland papperspåsarna :).

 

Jag ser faktiskt fram emot hösten. Träffar som förra året fick ställas in, kan nu återgå till rutinen. Som vårt julpyssel som pågått sedan 2001. Nu är det redan bokat. Och det känns faktiskt som hela programmet fram till Jul är fullbokat. Ja överbokat i mina mått mätt. Just nu är jag på väg till Polen för att upptäcka Krakow och Tatrabergen. Men innan jag börjar skriva om denna resan vill jag sammanfatta de senaste månaderna, i vanlig ordning genom ett Månadssvep och bilder från mobilen.

 

EXPEDITIONSKRYSSNINGEN TILL ISLAND

Av någon anledning är det första gången på många, många år som inläggen från en resa bokstavligt  talat rasslar fram. Det känns inte jobbigt att skriva dem. Det kommer nog något till från Island. Sen kanske jag tar mig energi att skriva om Polen, Samos och Mexiko. Helst innan nästa resa :).

 

MITT PRIVATA INSTAGRAM

Jag kände att jag behövde ett privat Instagram. För att kunna lägga ut om lite annat än resor och katter. Här blir det lite personligare, gamla minnen och citat, men det blir också lättare för mig att följa vänner och familj. Så om DTP slutat följa dig, så har Daniela Nasteska Olsson börjat följa dig :).

 

DANSAT LOSS MED MINA GAMLA INSTRUKTÖRSKOLLEGOR

Träningsvärk. Det var länge sedan jag använde det ordet. Men två dagar efter att ha hängt med mina gamla instruktörsvänner [vi har hängt ihop i tjugo år, galet], urartade middagen till någon form av “MTV-via-youtube-disco”. Numera går man väl på klubb. Men oj vilken kul och lång kväll det blev. Thank you ladies. Uppdaterar med fler bilder inom kort.

 

BIANCAS SENASTE YOUTUBE-KLIPP

Att vara offentlig person som Bianca och många livsstilsbloggare för inte bara gott med sig. Många känner sig berättigade att attackera dessa personer bara för att de är öppna med sitt privata liv. Jag tittar inte mycket på Youtube. Jag hamnar kanske där en gång i månaden. Denna gång, hamnade jag på ett av Biancas klipp och det berörde mig på ett personligt plan. Mycket jag kände igen mig i. Visar att oavsett vem man är, så har vi alla något vi kämpar med.

 

FEM DOKUMENTÄRER

Sedan jag kom hem från Island, har TV-serietittande av någon anledning helt stannat av. Jag har inte riktigt hittat intresset igen. Istället blir det mycket skriva och lite dokumentärer då och då. Under September har jag hunnit se fem. Dokument utifrån: Mullvaden  undercover i Nordkorea, The Social Dilemma, Jeffrey Epsteins uppgång och fall, 11 september och Afghanistans dyrköpta fred. Mullvaden som jag hade höga förväntningar på, lämnade mig helt oberörd. Två av dem knyter ihop säcken lite för allt som händer och har hänt mellan USA och Afghanistan. En lista med bra dokumentärer hittar du här.

 

NY INTERNATIONELL SPOTIFYLISTA

När jag och mannen roadtrippar runt om i världen, har vi ofta radion igång på någon lokal kanal. Och det är alltid någon låt som fastnar. Så för att stilla resebehovet förra året och detta, skapade jag en lista med låtar från olika länder. Om du har någon som du tycker borde vara med, hojta till nere i kommentarsfältet.

 

NÄSTA RESA

Jag borde vara ganska nöjd med de två resorna jag gjort i år. Och det är jag också. Men när det handlar om jobb, är det ganska svårt att tacka nej. Några av resorna ligger bara i planeringsstadiet, två resor och en weekend i Oktober är redan bokade. Och det känns bra att få och kunna jobba lite mer. Bara en vecka efter Polenresan bär det av till Tjeckien och därefter blir det en weekend i Ystad. Sedan kanske, kanske jag är nöjd för i år :).

 

Translation
Time to recap the end of the summer and preper for the autumn that is coming. 

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *