Att vilja se länder som ligger lite längre bort är på gott och ont. Ibland går det inte så snabbt som man skulle kunna önska sig. Och ofta blir den totala restiden mycket längre än flygtiden i sig och man är bara helt slut när man kommer fram. Och har man otur, så åker man på fel håll och blir dessutom jetlagad. Min lösning på det, hålla sig vaken om man kommer fram på kvällen, och sova lite om man kommer fram på morgone. Så här kan en dag se ut när man ska ta sig till ett av de där länderna som ligger lite längre bort.

 

08:11 Vaknar innan väckarklockan
Av någon anledning vaknade jag redan 05:04. Ibland blir det bara så. Så åtta ger jag upp.  Jag vet också att vi har en lång dag framför oss, men får väl sova på planet. Kanske.

 

09:24 Tåget går
Vi har tur som har tågstationen utanför dörren. Obligatorisk kaffe från pressbyrån och så är vi på väg.

 

11:00 Kastrup, Köpenhamns Flygplats
Incheckning är inte förrän om en timme. Har lite mer tid på flygplatsen än jag är van vid. När det gäller att resa är jag oftast lite mer det löser sig typen och åker sällan tidigare än jag behöver. Mannen, som normalt är tvärtom, blir helt plötsligt tänk om… så nu sitter vi här… och väntar… Inser också helt plöstligt att vi flyger med mindre plan… ingen film… böckerna ligger i resväskan… orkar nog inte läsa ändå… ilandsproblem…

 

13:00 Obligatorisk flygplatsfika
Vi hamnar på O’Learys, kanske inte vad vi hade tänkt oss, men ibland blir det som det blir. Lite dricka och snacks går ju ner hur som…

 

14:52 Flyget lämnar gaten
52 minuter försenat lyfter planet. Vi flyger med Pegasus. Aldrig hört talas om än mindre flugit med. Tyvärr fick vi ju boka om vårt flyg med Qatar på grund av blockaden mot landet. Enligt källor har Egypten, Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och Bahrain gett Qatar en lista med tolv ultimatum som har utgångspunkt kring Qatars förmodade support av Isis och tidigare av det Muslimska brödraskapet och därför inför handelsembargo mot landet. Är tyvärr för dåligt insatt…

 

19:00 Mellanlandning i Istanbul [svensk tid]
Klockan är 20:00 här. Efter en runda på flygplatsen för att känna av atmosfären på flygplatsen, hamnar vi på en Italiensk restaurang. Jag har varit sugen på pizza sen lunch och på planet blev det bara kaffe. Lite rött på det…

 

21:20 Vi lyfter från Istanbul [svensk tid]
En halvtimme försenade lämnar vi Istanbul. Eftersom vi hamnat på mindre plan utan media är jag tacksam för filmerna i telefonen. The Fate of the Furious 8. Sjukt bra om ni frågar mig ;). När filmen är slut är jag också det. Det är varmt i planet, skallen värker och helst av allt vill jag bara sova. Men tillåter jag mig det så kommer det bli oerhört jobbigt när jag måste vakna om en timme. Så jag tar två alvedon och håller mig motigt vaken.

 

01:25 Vi landar i Abu Dhabi
Vi landar som beräknat 03:25. Att hämta bagaget går ganska fort. Lite oväntat kommer en säkerhetskontroll av handbagaget innan vi kommer till bagageutlämningen, men våra väskor är där.

 

02:05 Vi sitter i taxin
Vi kommer ut från flygplatshallen och värmen och luftfuktigheten bara slår emot oss. Första tanken, det är mitt i natten och så här varmt, har vi verkligen valt rätt att åka hit nu? Taxin till hotellet går på 180 pengar, cirka 400 kronor. För ovanlighetens skull hade det varit billigare och ta hotellet erbjudande om att hämta för 150. Våra tidigare upplevelser har varit att hotelltaxin oftast är dyrare. Man lär så länge man lever…

 

03:00 Incheckning på vårt första hotell Le Meridien
Vi får världen trevligaste och roligaste hotellportier som får oss att vakna till för en stund, i alla fall medan vi väntar på att får vårt rum. Bloggkortet ger oss havsutsikt och det bör man väl inte klaga på?

 

03:20 Slocknat på sängen

 

Translation:
Travelling to a country further away isn´t always a picnic. It took us 18 hours to get to Abu Dhabi from our home. 

 

Foto: Daniela Nasteska Olsson

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

9 Comments

 1. Puh, vilken dag! Jag blev helt trött bara av att läsa … ;) Men visst har vi också gett oss iväg på såna där resor ibland … Eftersom vi många gånger velat hålla ner priserna har det blivit många byten eller långa resor … Och oj vad du reser och far! Du har inte hunnit vara hemma länge emellan va…? ;)

  1. Sov rätt gott :). Vi brukar försöka hålla nere bytena och istället välja billigare dagar, ja ni vet, typ tisdagar :).

   Nej, inte blivit många dagar hemma i sommar och fortsätter likadant i augusti :). Ser fram emot vår resa till Schweiz, bara synd att Göran inte var med i det vinnande laget ;).

 2. Etter slike reiser er det virkelig skjønt å slukne på en hotellseng :-)

  1. Det bästa :D

 3. Hoppas ni tycker alla flyg-resetimmar ändå var värt det. :)

  1. Alltid :). Tom när det tog 42 timmar till Boracay. Vi gillar ju resan med, men ibland är man bara lite tröttare. Ja ni vet :)

 4. An amazing article. It’s nice to read a quality blog post. I think you made some good points in this post.

 5. Har ju hitintills följt med via Instagram men nu ville jag läsa och se mer av er resa. Och jag grunnar fortfarande på resmålet i hettan som råder. Men spännande är det och mycket upplever ni har jag ju sett. Men trist med lång resa och små plan, men bara att acceptera.

  1. Vad roligt att du hängt på Ditte :). Jag har kanske inte varit så aktiv som jag brukar, har försökt ha lite semester :D. Det kanske är lite nackdel med hettan, men fördelen är att det är så mycket mindre folk och mycket billigare på de finare hotellen. Så helt klart värt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *