Jag har sett bilden på Potatoe Head Bar Beach Club på Instagram. Och trots andra rekommendationer hemifrån är det dit jag vill. Tack och lov protesterar sällan mannen mot mina idéer. Konstiga eller inte.

 

Vår taxichaufför heter som en fjärdedel av befolkningen Wayan, den förstfödde. En namnregel som gäller både män och kvinnor. Wayan, Made, Nyoman eller Ketut, de fyra namn som finns på Bali. Man döper barnen i den ordning de föds. Wayan heter första barnet och Ketut heter det fjärde. Sen börjar man om igen så Wayan kan både vara barn nummer ett och barn nummer fem.

 

– Seminyak please. Do you know Potatoe Head Bar Beach Club?
– Potatoe Head? Not center Seminyak?
– No Potatoe Head.
– Where you from sir?
– Sweden.
– Okej. You want tour tomorrow? Good price. Only fipti dollar all day.

 

Och så är den vanliga #taxisäljdiskussionen igång. Enda sättet att slippa den är att inte åka taxi. I Seminyak är det trafikstockning och vår chaffisen börjar kasta ut lite hintar.
– Bad trafik. Drop here. You walk.
Och trots att vi redan kommit överens om priset, hela vägen, blir vi påverkade. Vi går av. Betalar inte 180 tusen [cirka 130 kr] utan 190 för att han inte har växel. Vi har dessutom en kilometer kvar till Potatoe Head. Vilket inte är mycket hemma, men i trettio graders värme och nittiofem procents luftfuktighet… och dålig kondis…

 

Exklusiva Seminyak ligger Norr om Kuta och Legian. Här samsas  lyxiga villor med trendiga restauranger och barer utmed en fin strand, med lite mer folk än i Sanur. Stämningen är mer laid back och lite mer snoffsig än i Kuta. Längs Jalan Laksman hittar man ett enormt utbud av butiker med märkeskläder, inredning och konst. Men det är inte därför vi är där. Och för oss som börjat vår resa i lugna Sanur, är det helt plötsligt alldeles för mycket folk och lite för stressigt.

 

Vi kommer fram svettiga, varma och lite trötta. Men redan i allén på vägen till baren glömmer vi bort minuterna innan. Efter en riktig flygplatskontroll får vi komma in på området. Den udda beachklubben påminner om ett färgglatt Colosseum. Men istället för sten och betong har man använt fönsterluckor i alla dess färger. Den moderna strandklubben har en egen infinitypool, flera barer, restaurang och massor med plats till alla strandhängare och soldyrkare. Kanske vi borde beställt en trendig och färgglad drink, men vi nöjer oss med vars en kall Bintang.

 

När solen börjar gå ner, färgas himlen lila och röd. Vi som alla andra kan inte få upp kamerorna fort nog. Och man kan väl inte säga annat än att designen av den hyllade indonesiska arkitekten Andra Matin är lyckad och att fönsterluckorna från hela den indonesiska övärlden gör stället till en unik upplevelse. Färgstarkt och avslappnat trots att det är massor med folk. Skulle man vilja gå dit och ligga på en av sängarna med bord vid poolen, bör man kanske vara där tidigt. Folk köar redan en halvtimme innan det öppnar. Det kostar inget inträde, men för att få använda sängarna finns en lägsta nivå på hur mycket man måste spendera för att få ha bordet och sängen. Mellan 300 kronor och 600 kronor beroende på vilka platser man har.

 

Vi besökte även Ku Dé Ta, men tyckte inte att den var något speciellt. Kunde vara en nattklubb var som helst i Europa. De övriga på listan här har vi inte besökt.

 

2# KU DÉ TA
Ganska trendigt ställe med restaurang inomhus och divaner utomhus där du man kan beskåda solnedgången med en cocktail i handen. Packat med besökare på helgerna. Men ingen speciell design eller något unikt.

 

3# RED CARPET CHAMPAGNE BAR 
Champangebar med Balis största utbud av Champagne! Serveras tillsammans med en ostrontallrik.

4# DOUBLE SIX 
Dansklubb precis vid stranden. Drar ofta över tusen besökare och gästas regelbundet av världskända DJs.

5# W HOTEL
Är också en slags “sevärdhet” för den som aldrig besökt ett av deras hotell förut. Det är femstjärnigt, höga priser och enligt många supercoolt. In till hotellet får man skjuts av en golfbil genom en lång passage där ALLT är så genomtänkt att det blir häpnadsväckande.

6# MOZAIC BEACH CLUB
Är den enda beach cluben på stranden med svart sand. Här kan man njuta av en “poolside bar and lounge” med lite mer sofistikerad matmeny.

7# COCOON BEACH CLUB
Är en av de populära klubbarna på Jalan Double Six Beach.

Från Potatoe Head

 

 

 

Translation:
Seminyak on the west coast of Bali is a more high end version of Kuta. Here are a lot of cool bars and we can recommend Potatoe Head Bar Beach Club.

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

6 Comments

 1. Vilket ställe, gillar verkligen idéen med fönsterluckorna! Inser att det hänt lite på Bali sedan jag var där på 80-talet..
  Praktiskt med namngivningen

  1. Tyckte med det var en superhäftig idé. Sen kan man undra över namnet och fönsterluckorna :).
   Så känner jag om Zanzibar och Nungwi. Känner inte alls igen det jag hör med mycket hotell.
   Så var det ju inte när vi var där för tio år sedan. Ibland går förändringarna lite för fort. Tänk om
   vi hade haft Anna, Karin, Anders och Magnus på alla våra barn :)))

 2. Så häftigt! Jag har verkligen missat en hel del …

  1. När var ni här Maria? Det är ju första gången för oss och vi insåg snabbt att 17 dagar inte räcker :)

 3. Jag reste till Bali själv för flera år sedan. En resa i eat, pray and Love-anda. Bodde i Ubud i 10 dagar och sen reste jag hem igen. En kort och annorlunda resa;) Jag har mycket kvar i Indonesien att upptäcka.

  1. Men gud vad spännande. Men håller med. Finns så mycket att upptäcka både på Bali
   och Indonesien. Vi får planera in fler besök helt enkelt :). Jag är så sugen på både Java
   och Sumatra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *