På hotell Bahia Principe strax öster om Rio San Juan i Dominikanska Republiken bor man direkt vid stranden. Här finns en lång härlig sandstrand kantad med palmer. Den största delen av strandremsan finns det väldigt lite folk på och är därför perfekt om man bara vill ha det lugnt, skönt och ha en enskild plats att sola på. Vill man ha mer folk omkring sig är det bara att placera sig lite närmare poolområdet.

 

Dominikanska är känt för sina vackra stränder och här finns många att välja på. Det finns massor av listor på vilka som är finast och bäst. Vi gjorde ett besök på den som toppar listorna, Playa Rincon, men vi tyckte nog att vår egen vid hotellet var finare. Målet var att jag skulle gymma en del, men kanske inte gymmet borde vara med på kartan ens. Det var väl det som var sämst på området. Inga löpband, cyklar som inte fungerade, maskiner som bara var monterade på en sida, MEN fantastisk utsikt. Därför blev det istället lite jogging på stranden och långa promenader. Kanske tur det…

 

Här kommer en lista på tretton av Dominikanska Republikens finaste stränder… Alla bilderna nedan är från Playa Rincon och från stranden vid Bahia Principe öster om Rio San Juan.

 

Dominikanska Republiken

 

TRETTON STRÄNDER PÅ DOMINIKANSKA REPUBLIKEN

 

#1 Playa Rincón på halvön Samaná
Playa Rincón är nästan två kilometer lång och ligger på Samanáhalvöns nordöstra spets. Från Las Galeras tar det en kvart med båt och kostar cirka 80 kronor fram och tillbaka. Stranden är i verkligheten flera stränder i en. Ena sidan av stranden med lugnt vatten och den andra sidan med stora vågor. Enligt allt man läser, är det en av världens bästa. Men var beredd på att infrastrukturen inte nått hit och här finns mycket sopor lite överallt.

 

#2 Punta Cana/Bávaro
I det här området finns många hotell, korallrev och vita sandstränder.

 

#3 Cayo Levantado på Samanáhalvön
Den här lilla ön ligger mitt i bukten Samaná Bay. Här finns en vacker strand, ett litet exklusivt hotell. Cayo Levantado kallas också Bacardiön eftersom det var här Bacardi tog de berömda reklambilderna från 1970-talet. Men det kan bli svårt att uppleva något genuint här. Hit slussas varje dag mängder av turister från kryssningsfartygen i Samana så det blir snabbt trångt på den lilla stranden. Prova istället att gå till andra sidan ön. Där finns en minst lika fin strand där man är nästan ensam.

 

#4 Uvero Alto, Punta Cana/Bávaro
Det här är ett av de mest populära områdena tack vare den finkorniga, bronsfärgade sanden. Här finns både öppna områden med stora vågor eller lugna vatten som ligger skyddade av rev, beroende på vilken del av stranden som du besöker.

 

#5 Stränderna i Bayahíbe och Dominicus
Stränderna i La Romana och Bayahíbe har fin sand och rent vatten och anses vara några av de vackraste stränderna i Karibien. Stranden Dominicus är en av de mest populära stränderna i området. Det var den första karibiska stranden som fick miljömärkningen Blå flagg och stranden är känd för sitt fina vatten, vackra omgivningar och sin biologiska mångfald. Nära stranden finns korallrev och en liten lagun med många fågelarter, sköldpaddor, groddjur och fiskar.

 

#6 Stränder på ön Saona
Stränderna på ön Saona har städats för att skapa några av Karibiens vackraste vita sandstränder. Själva ön Saona är 22 kilometer lång och 5 kilometer bred och är ett populärt område i den östra nationalparken. På ön finns 112 fågelarter samt sköldpaddor, hajar, flasknosdelfiner, valar och sjökor som rör sig i vattnet runt ön.

 

#7 Stränder på ön Catalina
Ön Catalina ligger nära La Romana och besökare kan ta en båttur hit från La Romana eller Cumayasa. I det här skyddade området finns tropisk skog som omges av en kilometerlång strand och lugna vatten, vilket gör ön till ett paradis för snorkling.

 

#8 Bahía de las Águilas [örnbukten], Barahona/Pedernales
I Pedernales finns en strand som de flesta dominikaner anser vara landets bästa, Bahía de las Águilas. Den närliggande stranden Cabo Rojo bör inte heller glömmas bort, båda stränderna har fina sandstränder och grunt vatten.

 

#9 Stranden Cabarete, Puerto Plata
Till Cabarete åker man om man gillar vattensporter och surfing. Staden är känd som världens huvudstad för kiteboarding och surfing tack vare sitt varma vatten och vindar som passar perfekt för vattensport. Cabarete är en avslappnad och trendig liten stad vid kusten som ligger 25 minuter öster om den internationella flygplatsen i Puerto Plata.

 

#10 Stränderna Playa Dorada och Dorada Coast, Puerto Plata
De här stränderna ligger strax öster om Puerto Plata, och båda två har den europeiska miljömärkningen Blå flagg tack vare sina rena stränder och det klara vattnet.

 

#11 Playa Grande
Playa Grande ska vara den mest spektakulära stranden på Dominikanska republikens nordkust. Kilometervis med vit sand ramas in av höga klippor och sprakande vågor. Bra vatten för surfing och vuxenbad.

 

#12 La Playita
La Playita betyder den lilla stranden och ligger en kilometers promand från byn Las Galeras. Få utanför Las Galeras känner till stranden, alla i Las Galeras tycker den är finast i landet. Här får man vara ifred, bortsett från att en och annan dominikan plockar kokosnötter i palmerna som kantar stranden.

 

#13 Playa Encuentra
Playa Encuentra är surfarnas paradis och ligger fyra kilometer väster om. Här badar man inte. Här surfar man. Playa Encuentra rankas som en av världens bästa surfstränder. I mars varje år arrangeras här Encuentra Classic som är en av världens mest prestigefyllda våg- och vindsurfingtävlingar.

 

Dominikanska Republiken

Dominikanska Republiken

 

Foto: © Discovering The Planet

 

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

Daniela Nasteska

Välkommen till Discovering The Planet. Ett resemagasin för alla som älskar att resa när och fjärran. Här delar vi med oss, Daniela & Göran, av våra resor, personliga upplevelser och intryck.

Welcome to the Swedish Travel Magazine Discovering The Planet. We travel high and low, near and far. Every adventure is a memory for life. It is one of the oldest travel sites in Sweden and awarded several times. Want to work with us? Send us a text @
daniela@discoveringtheplanet.com

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

4 Comments

 1. Wow så vackra bilder!!!! Du är verkligen grym på att fota!!!! Trevlig resa t Vietnam! Kramar

  1. Åhhhh, tack snälla. Du anar inte hur det värmer. Sliter fortfarande med mina
   fotokunskaper och vill ju bli ännu bättre :). Tack, har verkligen en
   spännande upplevelse framför mig.

 2. Mats Lindström says:

  Tack för de vackra vyerna, Fint foto- otroligt grannt!

  1. Tack så jättemycket. Ja Dominikanska är vackert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *