Så här i början på året börjar många om på nytt med nyårslöften av olika slag. Det vanligaste är nog att komma igång med träning och viktminsking. Ökningen av kunder syns inte bara på gym och genom merförsäljning av veckotidningar med nya dieter. Nu ökar även hälsoresorna med inriktning på viktminskning. Dessa resor erbjuder fitness, äventyr, spa, avgiftning, matkunskap, olika aktiviteter och medicinska program och medicinsk rådgivning. CNN har nu släppt en lista på de nio mest exklusiva viktminskningsresorna.

1. The Ranch, Live Oak Malibu, USA
The Ranch hittar man i Santa Monica Mountains i Kalifornien. Hälsobootcampen här är utformad för att deltagarna ska få fysisk uthållighet, gå ner i vikt, avgiftas och lära sig att hålla vikten av när de åker hem. Programmet fokuserar på hållbar motion som dagliga vandringar, yoga, core och arbete med vikter. Den intensiva dagen är fullpackad med 8-10 timmars träning och menyn består av ekologisk vegetarisk mat begränsad till 1.400 kalorier per dag, med hjälp av ingredienser som plockas dagligen från Ranch egna trädgårdar.
Pris; 6200 dollar, drygt 40 000 kronor.
www.theranchmalibu.com

2. Lefay Resort & Spa , Gardasjön, Italien
Vid Italiens största sjö ligger Leafy Resort & Spa, med fokus på österländska kurer och medicin. Behandlingsprogrammet här omfattar aromatisk hydroterapi, pilates,zonterapi, tai chi, qigong, akupunktur och yoga. Dessutom har anläggningen saltvattensbassänger, både utomhus och inomhus. Här fokuserar man mer på vad man kan äta istället för matbegränsningar.
Fem nätter kostar runt 2982 dollar, 19 300 kronor.
www.wellbeingescapes.com

3. Fitness Travel Company, Senegal
Här erbjuds man en fartfylld vecka full med strandhugg, cykling, kajakpaddling till en privat strand, strandlöpning och afrikansk dans till ljudet av lokala trummor. Eftersom programmet är rätt tufft ingår även uppvärmningsträning i hemlandet tre veckor innan avresa, samt återhämtningsträning när du kommit hem. För att maximera viktminskningen, får gästerna äta en high-protein/low-carb paleolitiska-inspirerade kost.
Sju dagar kostar strax över 4034 dollar, 28 000 kronor.
www.fitnesstravelcompany. com

4. Ti Sana, Lombardiet, Italien
Ti Sana är en liten familjeägda reträtt i Lecco 50 kilometer norr om Milano. Vid ankomsten genomgår man en rad tester för att mäta kroppens nuvarande nivå av hälsa och stress. Sedan tar man fram en individuell motions och kostplan. Koffein, mjöl, socker och andra basvaror är inte tillåtna på programmet. Daglig kondition inkluderar en promenad runt den närliggande sjön samt flera träningspass, från trampolinstudsande till muskelhypertrofi. För att motverka de intensiva programmen har gästerna har tillgång till ett vackert underjordiskt spa med allt från saltpooler till regnskog och myntadusch med ett stort urval av varma bastur inklusive IR-och ångbastu.
En 10-nätters vistelse kostar 5045 dollar.
www.1711.it

5. Canyon Ranch, Tucson, USA
En före detta boskapsranch ligger i Sonoraöknen. På Tucson Canyon Ranch genomgår gästerna en rad medicinska bedömningar. Deras programchef designar sedan en individualiserad kost och fitnesskurs. Terapeuter arbetar med gästerna för att hantera livsstilsvariabler och känslomässiga frågor som kan påverka deras resultat, i syfte att lära dem att omprioritera beteenden för att sätta sin hälsa först.
Ett sjudagarsprogram kostar 8650 dollar.
www.canyonranch.com

6. Talise Spa, Madinat Jumeirah, Dubai, Förenade Arabemiraten
Talise Spa at Madinat Jumeriah har ett rykte om att inte bara vara ett av världens bästa spa, men för att ha den mest integrerade medicinska viktminskninglösning som erbjuds i Mellanöstern. Ett första samråd omfattar en hel kroppscaning och blodtester. Om extravikten kommer från en slarvig kost och dåliga matvanor, kommer läkarna att göra en blodanalys för att kontrollera kolesterolvärden och triglycerider. Ett typiskt program kan börja med en intensiv detox, och sedan följas upp med en mängd olika behandlingar som sessioner i infraröd bastu, avkopplande yoga, tai chi, styrkebyggande kung fu klasser, homeopatiska mediciner, kosttillskott och vitaminer.
En initial konsultation kostar 462 dollar och en veckas vistelse börjar på 4600 dollar.
www.jumeirah.com

7. Thermia Palace, Slovakien
The Art Nouveau Thermia Palace i Piestany, Slovakien, har i över 100 år välkomnat kungar, shejker och tsarer, alla som vill uppleva svavelrika termiska mineralvatten och läkande källor på ön. Fokus är på friskvård och viktminskning och man siktar på att återigen bli Europas bästa medicinska spa. I en veckas vistelse på programmet ingår en läkare samråd och hälsoundersökningar. Man satsar också på kostplanering, konditionsträning och ett brett sortiment av läkare som ordinerar olika behandlingar.

Kostar från 1482 dollar per person för en sju nätters vistelse
www.wellbeingescapes.com

8. Absolute Sanctuary, Koh Samui, Thailand
På Absolute Sanctuary väljer du mellan en 10- eller 14-dagars vistelse. Anläggningschefen Claire Bostock menar i en intervju med CNN Travel att en viktminskning på upp till 10 kilo är garanterad. Träningen skräddarsys för varje besökare och innehåller bland annat pilates, uthållighetsträning, japansk handpåläggning och hypnoterapi. Detta kompletteras med en meny bestående av närodlade grönsaker och frukt.
En vecka kostar 2937 dollar, cirka 19 000 kronor.
www.absolutesanctuary.com

9. Rancho La Puerta, Mexiko
Vid gränsen i Tecate Mexiko, mellan Laguna och Sierra Juarez bergskedjor, är Rancho La Puerta resort fullt av trädgårdar, berg och ängar. En vecka på ranchen lär gästerna hållbar näringslära och muskeluppbyggnad. Rancho La Puerto har över 40 dagliga aktiviteter, från hög intensitet intervallträning, fågelpromenad, hjärt trummande, hula förena, afrikansk dans, Feldenkrais, tennisklinik, och meditatiosn workshops.
En sjudagarsresa börjar på 3650 dollar.
www.rancholapuerta.com

Källa: [CNN Travel][Nyheter Destination]

20
fb-share-icon0
Tweet 20
Pin Share20

HITTA FLER ARTIKLAR I SAMMA ÄMNE HÄR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *